Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Gastblogger

5 comments

Hoe je Trainingsmotivatie te Houden Tijdens de Winter

Je was zo goed begonnen afgelopen zomer. Drie keer per week trainen en steeds beter in staat om Paleo te eten.

Met de korter en kouder wordende dagen merk je echter dat ‘lekker warm op de bank’ ineens een stuk aantrekkelijker voelt dan naar buiten om te sporten. Herkenbaar? Deze tips helpen je de winter door.

Stel jezelf een korte termijnsdoel

Het stellen van een korte termijnsdoel kan echt het verschil maken in je motivatie. Wil je in januari 5 kilometer hardlopen in 25 minuten? Schrijf je dan in voor een wedstrijd. Je zult merken dat, doordat je voor de wedstrijd betaalt én specifiek traint, dit bijdraagt in je motivatie. In maart zijn er volop obstacleruns, survivalruns en hardloopwedstrijden. Kun je nog geen chin-ups? Zorg dat je er één kunt binnen zes weken. Stel realistich doelen. Kracht, snelheid en je droomlichaam bouwen, kost nu eenmaal tijd en doorzettingsvermogen.

Vertel het rond

Heb je jezelf een doel gesteld? Mooi! Vertel het nu aan iedereen. Deel het op Facebook, Twitter en vertel het vrienden en familie. Hoe meer je jouw doel met anderen deelt, des te meer je de motivatie voelt om het te realiseren. Bovendien zul je merken dat, door te praten over jouw doel, je ook anderen motiveert.

Daag een vriend(in) uit

Ga samen de uitdaging aan. Zowel op het gebied van eten als trainen kan een ‘buddy’ net het verschil maken. Veel mensen presteren beter in sport en in het leven wanneer er verwachtingen van anderen zijn. Dus spreek een geweldig doel af met elkaar en ga ervoor!

Train met anderen

In mijn lessen merk ik het keer op keer. Mensen trainen graag in groepen en houden het hierdoor makkelijker vol. Kijk kritisch naar jezelf of je voldoende intrinsieke motivatie hebt om alleen naar de sportschool te gaan. En om, als je er dan bent, hard te trainen! Nog te vaak verbaas ik me over mobieltjes in de sportschool en lezende mensen op de hardloopband…

Vaak loop je net iets sneller met iemand naast je (let wel: als je uitgebreid kunt kletsen, loop je te langzaam ;)). De meeste mensen gaan net een stukje verder als een andere sporter naast hen hetzelfde doet. Een beetje competitie zorgt er namelijk voor dat je jezelf verder pusht, dan je alleen had gedaan.

Beloon jezelf door succes te vieren

Beloon jezelf!

Heel de week netjes gegeten? Al je trainingen gedaan? Weer een stapje dichter bij je doel? Ondanks de regen toch gaan trainen? Beloon jezelf. Geef jezelf een compliment. Maak een lekkere, maar gezonde maaltijd voor jezelf. Heb je je einddoel gehaald? Dat is iets om trots op te zijn. Vier het met een cadeautje dat je graag wilde hebben. Of, wanneer je doel te maken had met gewichtsverlies en spiermassa winnen, koop een leuk nieuw kledingstuk.

Laat de winter jouw vooruitgang niet saboteren. Met deze tips gaat het je vast lukken. Houd voor een extra steuntje in de rug ook de blog van volgende week in de gaten. Hierin verzamel ik de lekkerste Paleo-winterrecepten.

Hoe houd jij jezelf gemotiveerd om te trainen tijdens de winter? Laat het me weten.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Gastblogger

Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

5 gedachten over “Hoe je Trainingsmotivatie te Houden Tijdens de Winter”

 1. Nog een tip die niet per se met winter te maken heeft, maar wel heel relevant voor je motivatie: Vind een sport die jij daadwerkelijk leuk vind.

  Als je fitness niet leuk vind, doe je het niet. Als je hardlopen niet leuk vind, doe je ook dat niet. Als je crossfit wél leuk vind, is het makkelijk vol te houden.

  Beantwoorden
 2. Elke ochtend anderhalf uur met de hond wandelen, telt dat ook?

  Beantwoorden
 3. Hoi Maaike,

  Mijn motivatie haal ik uit de hoop dat jij mijn volgende Crossfit workout coached 😉
  Verder is het “nieuwe” van de crossfit er nog lang niet af. Elke keer is er weer iets nieuws te leren en dat motiveert enorm om de komende winter bezig te blijven.
  Daarnaast zou een clinic op Crossfit (specifiek onderdeel) of Paleo mij ook interesseren en motiveren.
  Ik ben benieuwd naar je volgende schrijven over Paleo-recepten.

  Beantwoorden
  • He Dennis,

   Altijd leuk om te horen dat je mijn trainingen en blogs waardeert :). Kan het niet laten om te zeggen dat we bij BredaSC een variant op Crossfit geven (ik prefereer het functioneel trainen te noemen ;)). Maar ik begrijp waarom jij, Mitch en anderen het zo noemen. Geef het beestje een naam, uiteindelijk gaat het er om dat je, zoals Niels ook zegt, je iets doet dat je leuk vindt. Waar je nieuwe energie van krijgt als je klaar bent. En wat je helpt jouw doelen in het leven te verwezenlijken. Keep up the good work! Jouw suggesties voor de clinics neem ik zeker in gedachten mee.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.