Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Paleo – Kan het ook Goedkoper? Voor Veel Mensen Een Uitdaging

Deze week vroeg ik via Facebook het volgende:

Wat is je grootste probleem / uitdaging als het gaat om gewichtsverlies of je gezondheid?

83 reacties verder, plus de vragen die nog stonden van vorige week kwam ik uit bij twee problemen die het meest lijken voor te komen.

  • Paleo en kinderen
  • Paleo en de kosten hiervan

Het Paleo en kinderen “probleem” zijn we achter de schermen hard aan bezig. Voor mij persoonlijk is het moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen aangezien ik geen kinderen heb. Nu is mijn zus wel net moeder geworden van de eerste, dus zal ik er wat meer mee te maken krijgen maar vooralsnog…

Alles wat ik hier vertel zijn mijn persoonlijk ervaringen uit de praktijk. En met kinderen heb ik nu eenmaal weinig/geen praktijkervaring. 😉

Waar ik wel ervaring mee heb zijn Paleo boodschappen en uitgaven. Ik vertel je er graag over.

Ik kan me voorstellen dat een hoop mensen even slikken bij het zien van de prijzen van biologisch vlees, groenten en fruit.

Het is gewoon duurder dan “normaal eten”. En onder normaal eten versta ik bewerkte voeding in pakjes, zakjes en blikjes. Maar ook kip van de legbatterij, vol met hormonen gespoten vlees e.d.

Er is een reden dat dit goedkoper is.

Het is massaproductie, het heeft een kortere productietijd, een langere houdbaarheid etc.

Onderstaand filmpje heb ik al wel eens gedeeld op Facebook, maar voor nieuwe mensen is het denk ik noodzakelijk om te zien waar het vlees op je bord eventueel vandaan kan komen.

Echter als je kijkt naar de voedingsstoffen uit die producten dan kom je bedrogen uit. Hoewel je meer lijkt te kunnen kopen van hetzelfde geld krijg je veel minder voedingsstoffen binnen uit “normale voeding”.

Daarnaast bepaald elke hap voeding die je neemt of je bezig bent met het versterken van je lichaam of het ziek maken ervan.

En als jij trek hebt, is je lichaam echt niet op zoek naar voeding. Het zijn de voedingsstoffen waar je lichaam naar hunkert.

Dat gezegd hebbende in bovenstaande video 2 tips.

  1. Koop seizoensgroenten
  2. Koop vlees in bulk in

En dan nog als laatste mijn persoonlijke ervaring met eten. Van goed, lekker en voedingsrijk eten voel ik me HAPPY! Elke maaltijd / hap eten weer.

Ik krijg zoveel voldoening van goed, vers en gezond eten. Daar valt een nieuwe iPhone 5S of * vul gadget in * bij in het niks. 😉 Maar dat is puur mijn visie.

Eten is de nummer één prioriteit hier thuis. Daarom geef ik hier graag het merendeel van mijn geld aan uit.

Tot volgende week,

Mitch

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

2 reacties Plaats reactie

  1. Als je let op wat je niet meer koopt, vallen de uitgaven best mee.
    En een moestuin doet in mijn geval ook een hoop goed,groet Dirkje

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest