Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Succesverhaal Yvonne 'Een gezond gewicht en genieten van eten!'

Tijd voor weer een succesverhaal! Komt er ooit een eind aan zul je denken, nou gelukkig niet, er komen er wél elke dag bij, en daar zijn wij superblij mee! Yvonne is enorm enthousiast over Paleo en vertelt vandaag haar verhaal!

Yvonne: ‘Ik was (en ben nog steeds) verschrikkelijk gek op lekker eten, mijn zegen, en vloek, is dat ik bijna alles wel lust, je mocht me overal wel voor wakker maken, om het zo maar te zeggen. Dit is dan ook gewoon de reden dat ik te zwaar geworden was.
Ik relateerde eten niet aan goede of slechte momenten, was geen stress of emotie eter, maar ik kookte altijd al graag lekker, en dan is het opeten natuurlijk een feestje. En als je dan in een indische familie komt door je huwelijk, gaat het gesprek voor 90% over eten, en recepten uitwisselen. Ook dat helpt niet echt mee, zeker niet als die recepten allemaal zo lekker zijn. Al met al woog ik op mijn zwaarst 90 kilo en vond ik het tijd voor verandering.

Ik was meteen verkocht

Sinds juni ben ik met een aantal collega’s aan het bootcampen. Ik zag toen dat mijn instructrice op Facebook een volger was van paleo.nl en raakte geinteresseerd. Ik ben toen een beetje gaan googlen wat dat precies in hield, en kort daarna zag ik het paleo magazine 2 in de winkel liggen. Ik kocht het zonder twijfel, en begon er thuis in te bladeren. Ik was verkocht na de eerste wrap die ik maakte. Zalig!

Toen ik met paleo begon, merkte ik dat ik niet zo gek veel aan hoefde te passen, tenzij je natuurlijk al die heerlijkheden wilt bakken en liflafjes wilt maken. Maar tijdens de dagelijkse maaltijd ging het heel makkelijk. Zoete aardappel ipv gewone aardappel, als er rijst op het menu staat neem ik dat niet, maar wel een extra schep groente. Het ging allemaal heel makkelijk. En het voordeel hierin is dus weer, dat ik zoveel lust. Ik ben gek op groente en fruit. Ik voel dit niet als een dieet, maar meer als een levenswijze. Ik heb een hekel aan dieten. Bij een dieet ga je door tot je het gewenste gewicht hebt bereikt en daarna begin je weer van voor af aan.

Variatie gaat niet vervelen

Sinds ik paleo eet, neem ik nooit meer brood mee naar het werk, maar een overheerlijke verse salade of een eierwrap. Ik eet volgens de 80/20 regel. Ik vind een bakje yoghurt met fruit namelijk nog steeds erg lekker morgens als ik haast heb. Maar als ik geen haast heb maak ik lekker een omelet.

Ik probeer zoveel mogelijk te variëren binnen het paleo denkbeeld zodat het ook niet gaat vervelen. Tot nu toe lukt me dat prima! Ik eet heerlijk, ik val af, ik barst van de energie, ik voel me niet meer opgeblazen, mijn huid ziet er gezonder uit. Ik krijg van iedereen complimenten dat ik er zo goed uit zie… ik denk dat dat genoeg redenen zijn. En als extra bonus is mijn stoelgang nog nooit zo stabiel geweest als sinds ik paleo eet. En ik weet niet eens meer wanneer ik voor het laatst maagzuur had! En je hoeft natuurlijk niet alles op een weegschaal te leggen voor je het eet. Ik zit sneller vol, heb geen trek in snacks, ik neem tussendoor nu liever een paar noten of voor de zoetere trek een dadel. Tuurlijk zondig ik ook weleens, maar ik ben van mening dat als je de draad daarna gewoon weer oppakt er niks aan de hand is.

Thuis ben ik degene die kookt en dus ook bepaald wat er op tafel komt. Ik kook gewoon groente en als extra krijgen de mannen thuis er zilvervliesrijst of aardappels bij. Voor mezelf maak ik er dan soms zoete aardappel frietjes bij. Er zijn ook momenten dat ik gewoon een paleo maaltijd voor ons allemaal kook, en daar hebben ze echt geen problemen mee. Mijn zoon eet rustig met me mee een salade tussen de middag en zelfs mijn man laat zijn boterhammen thuis. Het enige waar ze aan merken dat ik nu paleo eet, is dat er minder te snacken is in de kast. Voordeel daarvan is dat als ze nu trek hebben een stuk fruit van de altijd gevulde schaal pakken. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van vraag en aanbod. Ze kunnen vragen of ik iets wil maken, en ik bied het dan aan op de paleo manier 😉

Ik ben dit afgelopen half jaar van een bmi van 32,2 naar 25,2 gegaan.
Mijn gestelde doel, dit jaar onder de 70 kilo komen is bijna bereikt. Nog 1 kilo te gaan! En dan heb ik weer een gezonde bmi voor het eerst in 18 jaar.
Mijn doel voor het komende jaar staat al vast. Nog een paar kilo eraf, fitter worden dmv sporten en bovenal doorgaan en me perfectioneren in Paleo!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest