Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal Joanna

Joanna: ‘Mijn hele leven ben ik al aan het worstelen met eten. Van mijn Italiaanse vader heb ik helaas de genen ge-erft om heel makkelijk te zwaar te worden en dat begon bij mij op 11-jarige leeftijd al. Sinds dat ik in mijn puber tijd de pil ben gaan slikken ben ik altijd in de weer geweest met diëten.

Ik geloof dat ik alleen het sherry dieet niet geprobeerd heb, gewoon omdat ik niet van sherry hou:-)

Tijdens een langere slanke periode heb ik een opleiding aerobics en fitness instructeur gevolgd en gaf ik de jaren daarna veel les.
Desondanks is mijn gewicht weer gaan klimmen, sneller toen ik vanwege het failliet gaan van de sportschool waar ik dagelijks drie uur aerobics gaf, van het ene op het andere moment stopte met bewegen en niet heb afgetraind.

Gelovend dat ik alles goed deed zonder de beoogde resultaten, ben ik via een diëtiste, sportfysioloog en internist…geen stap verder gekomen. Heel erg frustrerend.
Energiepijl was laag, ik voelde mij niet gezond en als ik in de spiegel keek, zag ik iemand die ik niet herkende.

Het lukte me gewoon niet om blijvend af te vallen, er waren veel gezonde en goede periodes maar die wisselde de zware en frustrerende periodes af. Bij een gewicht van 104,50 kg was ik het zat en besloot ik, naar aanleiding van twee succesverhalen uit mijn omgeving, het traject van een gastricbypass(maagverkleining) in te gaan. Toen ik op die manier 20 kg verloren was, kon ik mijn passie voor bewegen weer oppakken en ben ik begonnen met crossfit. Daar kwam ik met Paleo in aanraking. In de crossfit branche leeft de combinatie van voeding en sport heel erg. Minder als in sportscholen. Ze maken daar mensen bewust van hun eetpatroon en dat het uiteindelijk niks opschiet als je fanatiek sport maar je voeding niet aanpast.

Wat is Paleo voor jou?

Paleo voelt goed: het is puur, onbewerkt voedsel en echt een levenswijze en geen dieet. Diëten heb ik gehad. Been there. Done that. Online heb ik veel informatie en recepten verzameld en in feite is het niet zo moeilijk! Toevallig vind ik koken en experimenteren met recepten leuk, maar iedereen kan wat groente en vlees roerbakken of een salade met bv. tonijn maken, toch? Sleutelwoord is en blijft: voorbereiden!

Natuurlijk kijken mensen je raar aan als je zegt wat eten volgens Paleo inhoud, maar ik zeg altijd: als je hongerig in de natuur rondloopt en je kunt kiezen tussen een appeltje en een graanhalm, dan zul je altijd kiezen voor de appel!

Wat heeft Paleo je opgeleverd?
Ik ben energieker, mijn huid ziet er beter uit en ik voel mij gewoon lekkerder als ik Paleo “doe”.

Hoe pas je Paleo toe in je leven?

Tenzij er een lichamelijke noodzaak is om bepaalde voedingsmiddelen te laten staan, ben ik van mening dat je, na een periode van 100% Paleo om je lichaam kans te geven te herstellen van schadelijke voeding zoals bv. granen, goed kunt leven volgens het 80/20 principe. Hiermee voorkom je dat je stresslevels omhoog gaan omdat je van jezelf bepaalde dingen niet, (lees: nooit meer) MAG eten. Zelf leef ik volgens deze regel en pas mijn eetpatroon aan zodra ik merk dat ik ergens niet goed op reageer.

Ik heb al deze ervaringen tot iets positiefs omgezet en ben een opleiding gaan volgen tot Paleo voedingsdeskundige, waar ik eind 2015 mijn werk van hoop probeer te maken!’

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.