Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal Christianne

Christianne stuurde ons via de klantenservice een mail dat ze zo blij is met Paleo en welke resultaten ze al heeft behaald. Genoeg aanleiding voor een mooi succesverhaal!

Ik ben Christianne Bootsma, 35 jaar.
In december 2013 kreeg ik de diagnose ADHD. Ik was heel moe, traag, slecht geconcentreerd, impulsief, onhandig in mijn handelen en vooral heel druk in mijn spraak. Ik praatte 5 kwartier in een uur en had een hoofd vol gedachten. Ik kreeg medicijnen en die zorgden ervoor dat ik rustiger werd en de klachten afnamen. Toch liet het me niet los. De medicijnen zorgden er misschien wel voor dat de klachten afgenomen waren, maar ik was ervan overtuigd dat er een verband was tussen mijn klachten en mijn eetpatroon. Ik voelde me nog steeds enorm vermoeid en had last van hartkloppingen. In april van dit jaar las ik via Facebook iets over Paleo en het verband tussen ADHD en voeding. Ik besloot ervoor te gaan er het roer qua eetpatroon om te gooien.

Suikerverslaafd

Ik was niet dik, ook niet verschrikkelijk ongezond, maar ik was wel suikerverslaafd. Ik at veel koolhydraten en snoepte ook regelmatig. Dat resulteerde in het feit dat ik altijd moe was. Aan het einde van de dag moest ik al op de bank gaan liggen.
Binnen drie dagen paleo merkte ik al dat ik minder moe was en zat ik niet de hele avond meer te gapen op de bank. Ik heb me in het begin aan een strakke planning gehouden in de vorm van weekmenu’s als houvast.

Ik heb energie voor 10 en sta nu soms drie keer op een dag in de keuken, wat een geweldige verandering in mijn energie niveau. Ik ging ervoor om van mijn medicijnen af te komen, maar daarnaast voel ik me lichamelijk veel beter en ben ik overtollig gewicht kwijtgeraakt!

Paleo eten kost wel meer tijd of voorbereiding, dat vind ik een nadeel en is een valkuil voor me.
Tussen de middag eten de kinderen snel een broodje vanuit school en als ik dan ook trek heb grijp ik weleens naar brood met chocopasta en hagelslag… wat ik dan moet bekopen met hartkloppingen, moeheid en gegaap, en een man die vraagt of ik alsjeblieft weer Paleo wil gaan eten 😉 Dat soort momenten houden me bij de les en daarom kost het me geen moeite om het ‘vol te houden’.

Ik probeer mijn gezin zoveel mogelijk bij mijn nieuwe eetpatroon te betrekken. Courgette lasagne en bloemkool pizza vinden ze hier heerlijk. Sinds de zomer hebben we een oogstaandeel op een project tuin waar je biologische groenten kunt oogsten, daar wordt ik heel blij van, het is fijn om zelf je aardappelen te rooien of een venkel uit de grond te trekken! Ook mijn Paleo baksels zoals appeltaart, pannenkoeken , ontbijtkoek en gevuld speculaas vinden gretig aftrek bij mijn kinderen, vooral mijn dochter neigt denk ik van nature naar gezond, dat is leuk om te zien. Ik verbied mijn kinderen niet alles, maar we zijn wel flink geminderd in het gebruik van snoepjes en zoet beleg. Wel kijk ik wat kritischer naar de hoeveelheid suikers en andere toevoegingen en houd in de gaten wat voeding met onze kinderen doet, langzamerhand breng ik steeds meer kleine veranderingen aan.

Ik eet echt niet voor 100% Paleo, maar doe het op mijn eigen manier. Steeds bewuster leven en bewuste keuzes maken, met af en toe een zondig moment. Op de manier waarop ik het nu doe kan ik het mijn leven lang volhouden, dat is wat een levenswijze is volgens mij.

Ook ben ik de mensen in mijn omgeving aan het besmetten met het Paleo virus. Ik maak weekmenu’s voor vriendinnen en probeer mijn enthousiasme over te brengen.
Ik krijg wekelijks de opmerking dat ik er goed uitzie of dat ik enorm ben afgevallen, maar met dat laatste lijk ik haast wat moeite te hebben, omdat Paleo mij zoveel meer gebracht heeft dan een mooi lijntje. Ik ben heel blij met hoe mijn leven er nu uitziet en gun dit iedereen!

Wat een enthousiast mens, en wat ben ik blij voor haar dat ze Paleo heeft ontdekt!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.