Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Succesverhaal Marleen '-30 kg met paleo in een jaar tijd'

Wat word ik blij van al die succesverhalen, van mensen die zo’n mooie uiterlijke en innerlijke transformatie hebben ondergaan. En deze week is dat bij Marleen niet anders. Ik kwam met haar in contact via de Bloemkoolpap die ik ook op deze pagina geplaatst heb, en natuurlijk kan haar succes verhaal dan ook niet ontbreken.

Marleen is moeder van 3 kids en ruim een jaar geleden begonnen met de Paleo lifestyle. Inmiddels is ze 30 kg kwijt en super gelukkig, fit en gezond.

Al vanaf jonge leeftijd kwakkelde ik

”Toen ik geboren werd was ik een dysmatuurtje, te licht voor mijn lengte en zwangerschapsweken. Als kind zijne was ik altijd ziek en kwakkelde ik veel. Als tiener kwamen er darmklachten bij, vaak slijm bij ontlasting en de frequentie was ook niet zoals het hoorde.
Toen begon er een strijd met mijn gewicht, ik vond mezelf te dik en ging ‘lijnen’, 1 maatje eraf, en uiteindelijk twee maatjes erbij.

In de jaren daarna bleef ik maar jojo’en. Ik werd futlozer en mijn ontlasting werd steeds raarder. Ik verteerde mijn voedsel bijna niet en kon zien wat ik gegeten had. Volgens de huisarts was er niks aan de hand, je spijsvertering heeft 24 uur nodig dus wat ik zei kon niet.

Toen werd ik zwanger van de eerste. Met 28 weken belandde ik in het ziekenhuis. Ik bleek het hellp syndroom te hebben en onze dochter is met 32 weken gehaald met een spoed keizersnee. Door al het vocht woog ik op het laatste weeg moment 125 kg. (was begonnen met 76 kg) Ik knapte letterlijk en figuurlijk uit mijn vel. Na de keizersnede verloor ik gelukkig snel veel vocht, maar ook daarna ging de strijd tegen de kilo’s door. Ondanks dat ik borstvoeding gaf bleef ik aankomen. Ik at absoluut niet teveel, en snapte dus ook niet waarom ik niet afviel.

Ik kreeg paleo als tip van de homeopaat

Nadat ik vorig jaar ben bevallen van onze jongste zoon ben ik naar een homeopaat gegaan. Ook hij had last van veel kwaaltjes. Hij spuugde continue, had eczeem, bleef achter in zijn groei, altijd 38 graden verhoging, medicijnen om te kunnen poepen en pufjes voor zijn benauwdheid. De homeopaat wees me op koemelk allergie, en sindsdien ben ik gestopt met alle zuivel producten. Ook vertelde ik haar van mijn klachten. De homeopaat wees me er op dat dit echt niet klopte en vroeg of ze een allergie test mocht doen. Hieruit kwamen veel intoleranties waaronder de grootste gluten en melk bleken. Ik kreeg als tip mee om me eens te verdiepen in de Paleo leefstijl.

Eenmaal thuis ben ik meteen begonnen. Omdat ik echt niet lekker in mijn vel zat heb ik gelijk het roer omgegooid. Op internet ben ik gaan googelen naar Paleo, wat het inhoud en welke recepten daarbij horen. Om het mezelf makkelijk te maken ben ik begonnen met groente/ fruit smoothies als ontbijt en daarbij wel eiwitten als aanvulling zoals noten of een gekookt eitje. Maak het jezelf in het begin vooral makkelijk, dan kun je dat steeds meer uitbouwen, anders is het misschien niet te overzien voor je en geef je sneller op.
Nu ik een jaar bezig ben heb ik veel minder last van verschillende kwaaltjes, mijn ontlasting is zo als het hoort te zijn, ik ben 30 kilo kwijt, mijn energiepijl is behoorlijk gestegen (ondanks nog steeds gebroken nachten i.v.m kinderen) en ik heb geen honger!!! Wat heeft het mijn leven verrijkt!

Wat nog een mooie bijkomstigheid is, is dat ik het leuk vind om te koken. Mijn man en kinderen eten half Paleo, vaak s avonds gewoon hun aardappelen, vlees en groente, voor mezelf maak ik dan van de groenten een eenpansgerecht. Eten we bijvoorbeeld bloemkoolrijst en courgetti dan eten ze gewoon mee want dat vinden ze heerlijk. Paleo vind ik niet zwaar en ook niet moeilijk. Het is mijn leefstijl geworden en omdat mijn lichaam hier zo goed op reageert kost het me geen moeite. Natuurlijk heb ik wel net als ieder ander mijn 80/20 regel. Sushi bijvoorbeeld zou ik echt niet willen missen. Wel let ik op bij het uit eten gaan, dan kies ik voor extra groenten en neem ik geen friet. Ik heb er mijn eigen weg in kunnen vinden en daar voel ik me super bij. Ik volg Paleo op de voet, probeer zoveel mogelijk nieuwe dingen uit en probeer mijn enthousiasme ook over te brengen op mijn omgeving door het posten van mijn gerechten op Facebook bijvoorbeeld.

Tips!?!?
Om het mezelf makkelijk te maken kook ik een paar keer in de week eieren. Die leg ik in de koelkast en dan heb ik altijd wat bij de hand. In de vriezer liggen bakjes met soep en verschillende baksels. Heb ik een keer geen tijd dan haal ik wat uit de vriezer. Daarnaast zijn salades erg makkelijk om mee te nemen. Niet saai want je kunt zoveel variëren! Bietjes salade, kool salade, ham/prei salade enz. Geen excuses, gewoon beginnen!!:-)

foto's Marleen paleo

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest