Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Food Cravings

Food cravings, snakken naar bepaald voedsel. We hebben er allemaal weleens last van (als je echt minimaal 90% Paleo doet heb je daar gelukkig als het goed is al een stuk minder last van).

Dat je ’s ochtends opeens een onbedwingbare zin in chocolade of juist hartig krijgt. Meestal niet al te gezond. En hoe stevig je ook in je schoenen staat, aan het einde van de dag geef je er toch meestal aan toe. Nou kwam ik pas een heel interessant onderzoek tegen. Het zin hebben in bepaald voedsel heeft weinig te maken met dat bepaalde voedsel, want je cravings stoppen vaak ook niet als je je eraan toegegeven hebt. Hoe zit dat nou precies?

Onderzoekers zijn erachter gekomen dat het snakken naar bepaald voedsel te maken heeft met het snakken naar bepaalde mineralen, die je kunt vinden in ongezond voedsel, maar natuurlijk ook in gezond voedsel. Wil je een einde maken aan die cravings waar je heel de dag al naar snakt, dan is het verstandiger om je lichaam te voeden met mineralen uit gezond voedsel en niet uit fastfood.

Chocolade is de grootste guilty pleasure onder dames, maar ook zeker onder heren. Als wij niet lekker in ons vel zitten, verdrietig zijn of tegen de maandelijkse periode aanzitten, chocolate helps. Het is een bepaald stemmetje dat heel hard schreeuwt dat je chocolade nodig hebt. Maar wat blijkt nu? Je lichaam schreeuwt om magnesium! Magnesium is een mineraal wat voor heel veel lichaamsfuncties gebruikt wordt. Magnesium wordt ook wel het ‘relax’ middel genoemd, omdat een tekort aan deze mineraal zorgt voor irritaties, slapeloosheid, angsten en een hoge bloeddruk. Logische verklaring dat je je een stuk beter voelt na het eten van chocolade. Chocolade is alleen niet de belangrijkste magnesium bron. Je kunt je magnesium beter halen uit noten en zaden, vis en bladgroenten, waardoor dat stemmetje ook niet meer zo hard schreeuwt. ­čÖé

Heb jij gewoon behoefte aan suiker in het algemeen? Dan heb je behoefte aan:

  • Chroom (helpt het reguleren van je bloedsuikerspiegel),
  • Fosfor (zorgt ervoor dat je lichaam energie produceert),
  • Koolstof (1 van de elementen waar suiker van gemaakt is)
  • Zwavel (helpt giftige stoffen verwijderen)
  • Tryptofaan (tryptamine die invloed heeft op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust.

Hoe kom je af van die suikerbehoefte? Nou
1: stoppen met bewerkte producten, en suikers in het algemeen.
2 is gevarieerder gaan eten, zodat je alle mogelijke vitaminen en mineralen binnenkrijgt en je minder last hebt van cravings naar ongezond voedsel (dit verklaart ook waarom je bij het Paleo dieet op een gegeven moment niet meer snakt naar bepaalde ongezonde dingen).

Snak je naar koolhydraten (pasta, rijst en brood) dan duidt dat op een tekort aan stikstof. Stikstof is een essentieel component van nucle├»ne zuren en prote├»ne. Prote├»ne is een van de bouwstenen in ons lichaam. Spieren, haar, huid en pezen bestaan grotendeels uit prote├»ne. Prote├»ne is een belangrijk deel van onze cellen en het vocht in ons lichaam.┬áProte├»ne kun je niet opslaan in je lichaam, eet je er dus te weinig van dan kunnen je spieren al binnen een dag af gaan breken. Prote├»ne toevoegen aan je voedingspatroon is niet zo’n heel groot probleem, het zit gelukkig in veel vlees, vis, eieren en noten en zaden.:-)

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.