Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal Loeki

Vandaag delen we graag het paleo succesverhaal van Loeki. Loeki was jaren eetverslaafd en heeft dat goed onder controle weten te krijgen dankzij paleo. Het heeft haar zoveel goeds gebracht! Lees dit mooie en uitgebreide succesverhaal nu;

Mijn ervaringen met de Paleo levensstijl; Vandaag ben ik 2 jaar bezig met de Paleo levensstijl, ik wilde meer energie krijgen, door mijn hartprobleem had ik dat wel heel erg weinig, 5 minuten lopen was al een grote aanslag op mijn energie.

Ben begonnen met puur 30 van Astrid Jongbloed. Wat een rare dingen stonden daarin, bloemkoolrijst bijvoorbeeld, moest er niet aan denken, nu eten we het sinds een maand elke week 1 of 2 keer. Ik deed heel veel dingen fout, want ja rijstwafels is toch niet zo heel erg, en een stukje kaas kon ook geen kwaad. Zo dwaalde ik vaak mijn eigen weg.

Ik kwam op een paleo site terecht en ben gaan lezen, ohja zo zat het. Ik ging heel veel lekkere dingen maken, muffins, bananenbrood, koekjes, toetjes van alles, niet dat ik dat allemaal lekker vond maar het was leuk om te maken en jammer om weg te gooien en het was toch Paleo?
Nu had ik op dat moment ook een groot overgewicht, dus dat was niet zo heel handig, door lekker van alles te eten, kreeg ik toch te veel binnen, vooral zoet. En bewegen en wandelen kan ik niet heel veel. Ik ben menigmaal uit de bocht gevlogen, dan viel ik zomaar terug in mijn oude eetpatroon, veel koek, kaas, soms worst, chocolade, want ja ik ben een erkend eetverslaafde. Mijn energie steeg langzaam, ik kan soms wat verder lopen, in huis meer doen. Mijn cholesterol en suikerwaardes zijn heel keurig geworden. Ik gebruik nauwelijks suikervervangers en ik kook ook zonder zout, en toch is het smaakvol.

Heb me veel moeten verdedigen waarom ik zo eet, nooit meer lekkere taart en koekjes, nooit meer dit en dat, ze moesten eens weten. Ik vertel dat ik het voor mijn gezondheid doe, nou ja zeg, wat kan het helpen. Noten, kokosolie, ghee, en geen melk dat kan niet goed zijn zeggen ze dan. En geen brood eten is al helemaal raar. Nou, ik heb voor me zelf gekozen om dit te volgen en ik voel me er erg goed bij. Van mezelf leren houden heeft hier wel aan bijgedragen.

Ik geniet van alle dingen die Paleo mij biedt aan mogelijkheden om variatie te hebben in onze maaltijden. Niet alle dingen gaan vlekkeloos, ik at tot voorkort mosterdsaus en ketchup uit een fles, niet paleo, nu maak ik zelf wat, bijvoorbeeld bieten ketcup (recept Marinka Bil) wat me weer uitdaagt om andere groentes te gebruiken.

Ik eet elke dag wat smint pepermuntjes, ik vind dat een lekkere smaak, die ik in paleo niet tegen kom. Wie weet hier wat anders voor?

We eten heel veel maaltijden samen Paleo, want mijn man gaat ook steeds meer dingen lekker vinden, alleen kokos dat moet hij niet. Het is niet zo dat we alle dagen een ingewikkeld recept eten, het meest eten we gewoon groente, stukje vlees/vis, mijn man gewone aardappel en ik zoete aardappel of een mengel van groente als puree. Toetjes eet ik bij hoge uitzondering, dacht in het begin dat ik niet zonder kon maar dat valt erg mee, na een echte paleo maaltijd.
Ik merk ook dat het makkelijk is om een kliek van de vorige dag samen met spek, ei of komkommer te eten. Zo hoef ik niet na te denken, dus minder met eten bezig in mijn hoofd.

Een ding was ik echter vergeten en wat ook absoluut Paleo is; dat is geen Stress hebben. Helaas liep het afgelopen week helemaal fout met mijn hart door de stress. Voorschrift is nu rust, rust, dingen voor jezelf doen, leuke dingen doen en weer heel veel rust.

 

Wat heeft paleo mij de afgelopen 2 jaar gebracht

 • Heel veel lekkere maaltijd ideeën.
 • Meer energie, minder gewicht, inmiddels ben ik 25 kilo lichter, daar heb ik geen 2 jaar over gedaan hoor, maar omdat ik veel terug vallen had is het zo gelopen, vanaf eind oktober 25 kilo eraf.
 • Geloof in mezelf, dat ik op deze manier mijn leven leefbaarder maak.
 • Ik ben creatiever geworden, niet alleen in mijn maaltijden maar in het algemeen.
 • Ik ga lichter door het leven, heb meer levenslust.
 • Mijn gewicht gaat heel langzaam omlaag, er mag nog heel wat af, maar ik ben een tevreden mens.

Wat zou ik iemand aanraden

 • Lees goed over Paleo, als je het niet begrijpt struin internet af, tot je een antwoord hebt. Bedenk dat dit een manier van anders leven is, geen dieët.
 • Begin met dingen te maken die jou het leukst en lekkerst lijken.
 • Ruim je la leeg en koop gezonde producten, geen zakjes en pakjes meer. En als het een keertje niet lukt, elke moment kan je op nieuw beginnen, ook NU kan dat.
 • Voor mensen die eetverslaafd zijn; dit is echt een uitdaging die jij ook aan kan gaan.
 • Heel veel lekkere maaltijd ideeën. Dit zeg ik niet zomaar, dit is mijn eigen ervaring, nu twee jaar Paleo, maar binge al 58 jaar..

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.