Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal François

De Facebook community groeit lekker door, en ondertussen vind ik het ook super leuk om te zien dat mensen lekker fanatiek reageren op alle posts, op die manier kom ik eigenlijk aan de ‘kandidaten’ voor de succesverhalen. Je ziet op een gegeven moment vaak dezelfde namen voorbij komen, en dan word ik nieuwsgierig naar het verhaal achter die persoon. Vandaag verteld François zijn Paleo succesverhaal!

Mijn naam is François Hamelink 37 jaar oud, woonachtig in Zaamslag een dorp in Zeeuws-Vlaanderen (Zeeland). Getrouwd met Karin (mijn persoonlijke Paleokok ), vader van 2 meiden. Ik ben werkzaam als taxichauffeur.

De problemen met mijn gewicht kwamen toen de tienerjaren voorbij waren en ik zelf vaak greep naar ongezond eten. Snelle “lekkere” snacks hadden mijn voorkeur en ook bier drinken deed zijn intrede. In die periode ben ik ook gaan jojoën. Periodes met streng crash diëten in combinatie met sporten, maar altijd viel ik terug in oude gewoontes/verslavingen. Zo ging het eigenlijk jaren door, ik was veel te zwaar en zorgde slecht voor mezelf. Toen ik mijn vrouw ten huwelijk gevraagd had, besloot ik dat ik in een mooi strak trouwpak wilde passen. Na veel sporten en wederom diëten (vooral schrappen van eten) was het gelukt en kon ik op onze trouwdag in een mooi getailleerd pak. Na het doel gehaald te hebben… je raadt het al wederom terugval in oude gewoonte.

Nadat onze 2de dochter zo’n zeven maanden was, werd ik het beu om steeds uitgeblust en zonder energie te zijn. Op zoek naar een nieuw dieet, kwam ik ergens op internet informatie tegen over Paleo. Mijn vrouw die toch altijd wat meer van het gezonde eten was dan ik, had er ook wel eens van gehoord en samen zijn we er ons in gaan verdiepen.

Ik zelf ben eigenlijk heel rigoureus in de Paleo lifestyle gestapt. Van de een op de andere dag zoveel mogelijk alles aangepast. Dat was even omschakelen. Ik ontbeet nooit, at vaak brood, en toen moest ik opeens gaan ontbijten en veel variëren in maaltijden. De eerste weken was dat echt wel moeilijk, vooral het afkicken van de suikers was lastig, maar ik had mezelf voorgenomen om het zeker 30 dagen de tijd gegeven omdat aangegeven wordt dat je die zeker nodig hebt om af te kicken van slechte gewoontes. Al snel kwam er verandering in hoe ik me voelde, en na 1 maand was er ook een positief resultaat te zien op de weegschaal (-7 kilo).

Nu, na ongeveer een half jaar Paleo ben ik 20 kilo kwijtgeraakt. Ik heb veel meer energie en ben zelfs weer fanatiek aan het sporten geslagen. In april wil ik meedoen aan een obstacle run en ik ben me aan het verdiepen hoe ik dat kan combineren met de Paleo lifestyle.

Als gezin zijn we ook zoveel mogelijk Paleo al wordt er heus wel eens wat voorgeschoteld/gegeten wat niet Paleo is, maar meestal betekent dat wel dat ik dan niet meedoe. Ik heb nog 1 guilty pleasure en dat is friet. Dat eten we zo af en toe, en ondanks dat ik er (zeker als we het halen) vaak buikpijn van heb kan ik het toch niet helemaal laten, voor de rest geniet ik met volle teugen van al het Paleo voedsel en heb ik er geen moeite mee dingen te laten staan.

Ik ben blij dat paleo.nl er is, en je er altijd je vragen kunt stellen opmerkingen kan plaatsen via/op facebook. En natuurlijk ben ik erg dankbaar dat mijn lieve vrouw (paleokok) mij ondersteunt en mij helpt. Want Paleo doe je niet alleen maar samen!!!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.