Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal Juliette

Tijd voor Juliette die een berichtje achterliet op onze website en waardoor we nu alweer een Paleo succesverhaal kunnen lezen!

Hoi allemaal, ik ben Juliette, ik ben 56 jaar.

Van huis uit ben ik gewoon opgevoed met de Hollandse pot, macaroni vonden wij een exotisch uitstapje, haha. We waren met 5 kinderen, jaren 60/70, dus je moest blij zijn met wat je kreeg.

Toen ik op mezelf ging wonen kwam ik in aanraking met biologische winkeltjes in de grote stad. Ik heb zowel een tijd vegetarisch als veganistisch gegeten. Lijnen of diëten was toen niet echt aan de orde, ik had een prima figuur. Ik verdiepte me bijvoorbeeld ook in sapvasten, zodat mijn lichaam af en toe gereinigd werd. Emotie eten zit wel een beetje in mijn karakter, maar gelukkig weet ik dat binnen de perken te houden.

2,5 jaar geleden ging ik van maat 38 naar maat 42. Ik had zoals zovelen allerlei vage klachten; opgezwollen gewrichten, pijnlijke gewrichten, soms zomaar hoofdpijn, een algeheel opgeblazen gevoel eigenlijk. Zwaar en log en vaak moe. De huisarts “constateerde” artritis/artrose; met de mededeling dat ik er maar mee moest leren leven.

Op de radio hoorde ik een interview over het ‘broodbuik boek’, dat wekte mijn interesse en ik ben op onderzoek uitgegaan naar oervoedsel, voedingswaarde en hun geschiedenis. Hierdoor heb ik Paleo ontdekt en de theorie klonk aannemelijk. Ik ben meteen cold-turkey aan de slag gegaan. Dus, de aardappelen, rijst, pasta, crackers, beschuit allemaal de deur uit. Heerlijke vette vis eten, fruit, groentes, noten en salades, zalig. Ik viel af als een gek en voor mijn gevoel hoefde ik er niks voor te doen!

Het dagelijkse aanpassen vind ik soms lastig, zoals bij iedereen ontbreekt hier de planning ook weleens. Maar daarentegen vereist het wel weer enige flexibiliteit in het vinden van ‘oplossingen’ als je in tijdsnood zit. Ik maak snel een omelet, en heb altijd noten, dadels, abrikozen, zonnebloempitten bij mij en soms ook bananenpannenkoekjes of zelfgebakken koekjes.

Mijn vrienden vinden me af en toe lastig, ‘jij ook altijd met je Paleo’, zeggen ze dan…maar dat zal me allemaal wel. Zonder dat ik het echt doorhad is het vocht in mijn lichaam verdwenen en had ik op een gegeven moment geen pijn meer aan mijn gewrichten. Ik ben er veel fitter door en blijf stabiel op gewicht.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.