Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal Desi

Desi is een schat van een mens die sinds een aantal jaar met haar gezin in Portugal woont. Ik leerde haar ‘kennen’ doordat ze zich ingeschreven had voor de Foodie challenge(in september), en daarom regelmatig mailde. Ik was natuurlijk enorm benieuwd hoe het nu een paar maanden met haar gaat en daarom verteld Desi vandaag haar Paleo verhaal!

Desi: ‘Ik zal beginnen met me even kort voor te stellen. Mijn naam is Desi, ik ben 51 jaar en woon sinds 2009 met mijn lieve echtgenoot en 2 schatten van dochters van nu 13 en 14 jaar in Portugal.

Toen we hier pas woonden was het enorm zoeken naar alles en moesten we enorm wennen aan de levensstijl van de Portugees. Instanties die gewoon geen woord Engels kunnen of willen spreken, boodschappen waarvan je de naam niet weet of zie maar eens een huis te vinden waar je geen adres van hebt…je moet bij het witte huis met het rode dak en de olijfboom op de hoek rechts afslaan!
Huh dat is op iedere hoek van de straat…hahaha maar inmiddels weten we nu de weg hoor 😉

Het eten is hier ook compleet anders dan we gewend waren in Holland, maar ook de eetgewoonten. Regelmatig kwam ik in de knoei met ons zo geregelde leventje (je blijft Hollands denken), de Portugezen leven hier heel anders.
Lunchen tussen 1 en 3 is heel ruim genomen en naast dat je dan teveel at waren het ook eigenlijk veel verkeerde dingen. Vis en vlees zijn ze hier gek op dus daar zit je wel goed mee als je paleo wilt eten, maar er wordt altijd een mandje brood neergezet waar je je dan hongerig op stort en dan bij het vlees of de vis weinig groenten maar wel lekker veel friet. Er wordt niet gegeten voor 8/9 uur ’s avonds en dan werd het dus vaak een snelle pasta  want daar hielden de kinderen wel van, en dan hup met een volle maag je bed in. Daarnaast moet ik altijd ver rijden voor mijn boodschappen want we hebben hier in ons dorp helemaal niets en de supermarkten in de grotere plaatsen waren hier nog lang niet zo goed ingericht zoals ik die in Nederland gewend was.
Nu is dat wel enorm aan het veranderen en schieten zelfs ook de bio winkels de grond uit.

Verder kookte ik, dacht, ik best gezond…aardappels, vlees en groenten stonden naast de pasta’s in principe elke dag wel op het menu. Ik gebruikte wel veel pakjes en zakjes en had een flinke voorraad uit Nederland mee laten nemen door vrienden of familie die met regelmaat op bezoek komen! Ik was niet super te zwaar voor mijn lengte maar ik voelde me gewoon niet meer lekker in mijn vel. Als ik ging zitten voelde ik altijd een enorme vetrol over mijn broekrand heen zakken en trok ik de band van mijn broek maar weer wat hoger zodat het er lekker in verstopt zat maar eigenlijk zat er een dikke rol. Ik probeerde verschillende diëten maar na korte successen kwamen die rollen gewoon weer terug.

Foodie Challenge

Via een vriendin werd ik op Paleo gewezen, in het begin was ik nogal sceptisch omdat ik dacht dat ik een prima gezond eetpatroon had. Maar ondanks dat groeide mijn lovehandels gewoon door en die van mijn man ook.
Ik ben me toen in Paleo gaan verdiepen en heb het door drukte met onze banen een tijdje voor ons uitgeschoven, maar in Oktober ben ik gestart met de Foodie challenge.

De kast uitruimen was toch best wel een dingetje want weten jullie hoe lastig het is om spullen weg te moeten gooien die je met moeite uit NL in Portugal hebt kunnen krijgen?! Voor ik kon beginnen was het nog een enorm gevecht om spullen in huis te krijgen die gezond voor ons zouden zijn. Stad en land heb ik afgezocht naar de producten die ik nodig zou hebben voor bepaalde recepten.
Uiteindelijk heb ik ook veel in NL kunnen bestellen en heeft iemand dat voor ons mee kunnen nemen zodat ik echt aan de slag kon. Nu heb ik ook de juiste winkels in Portugal gevonden en gaat het me allemaal steeds makkelijker af. Ik maak geen grote boodschappenlijsten meer want ik zorg gewoon dat ik mijn groentelades lekker vol heb met vooral de groene groenten. Ik verzin zelf recepten en kook niet meer altijd volgens een boek. Aardappels, pasta en brood staan bij mij niet meer op het menu. Ik sta met plezier in de keuken als ik weer een nieuw recept op internet heb gevonden en ik er de spullen voor in huis heb natuurlijk.

Is er dan echt geen nadeel op te noemen??

Nouja in het begin hebben we enorm last gehad van de low carb flu of hoe dat ook mag heten..de eerste maand liepen we met een hoofd vol watten en vaak met hoofdpijn en zo moe als een hond rond in huis. Maar: nu zijn we energiek en totaal vrij van ongemakjes. Ik durf zelfs te zeggen dat onze gezondheid vele malen beter is en zien we bepaalde klachten en kwalen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Sinds de start van de challenge ben ik 5 kilo kwijtgeraakt, mijn man 10 kilo. Ik zit weer lekker in mijn vel en voel de opgebouwde speklaag rustig verdwijnen. Ik probeer nu zelfs andere mensen het “licht” te laten zien (hahaha) en praat veel over Paleo. Mensen zeggen dat ik straal en er super uit zie en dat is een mooi compliment.

Wij moesten een paar weken geleden naar de tandarts voor controle, mijn man heeft grote problemen met zijn gebit, waaronder ontstekingen in het kaakbeen.
Toen hij bij de tandarts uit de stoel kwam werd er gezegd dat zijn gebit er heel goed uitzag en dat ze zich afvroeg waardoor dat kwam. Ik durf rustig te zeggen dat dat komt door onze nieuwe levensstijl. Ik kook en bak sinds oktober alleen nog maar met kokosolie en ik denk dat dit zeker ten goede is van zijn gebit en onze gezondheid!

Goed tot zover mijn verhaal en kan alleen maar zeggen dat ik super blij ben met mijn nieuwe levensstijl.

Groet uit Portugal
Desi

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.