Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

1 comment

Succesverhaal Annette

We merken dat de succesverhalen echt een enorme opsteker zijn voor heel veel mensen. Een soort van zetje in de goede richting, en daarom gaan we er lekker mee door. Ik krijg dagelijks mails van mensen die graag hun verhaal willen vertellen, en zo ook die van Annette.

Annette: ‘Toen ik 25 was en mijn eerste kindje had, voelde ik me niet goed. Ik was zo vreselijk moe, had gevoelsuitval in mijn benen en zag alles dubbel. Mijn huisarts stuurde mij naar een neuroloog, die mij opnam en een kuur gaf. 2 jaar later kreeg ik via de neuroloog te horen dat ik MS had. Mijn wereld stortte in, 2 kindjes van 3 jaar en 9 maanden en ik in een rolstoel. NEE, dat ga ik niet pikken!!! Na veel ups en downs kwam ik er weer bovenop, maar mijn darmproblemen bleven, die werden nooit minder. Drie jaar geleden begon ik ineens slaapproblemen te krijgen, en ging mijn gewicht extreem omhoog. Ik voelde me moe en lusteloos. Na bloed geprikt te hebben bleek ik de ziekte van Hashimoto(traag werkende schildklier) te hebben. Ik was inmiddels 25 kilo aangekomen en zat tegen de 100 kilo.

Ik kon mezelf niet meer zien in de spiegel en was lichamelijk ook echt op. Dat was voor mij de druppel. Ik ben suikervrij gaan leven en mijn eetgewoonten aan gaan passen. Ik stopte met suikers en kant en klaar voeding, en begon mijn zoektocht op het internet naar lekkere en vooral gezonde recepten. Ik begon steeds meer Paleo recepten interessant en vooral lekker te vinden. Ik had een Paleo boek gekocht en begon me in te lezen, en was overtuigd dat dit het was voor mij. Ik maak veel dingen voor ons alle drie hier in huis (man en dochter 23) maar vaak maak ik ook voor mezelf dingen die ik dan invries. Ik kan het ook makkelijk toepassen omdat ik halve dagen werk, en dus in de middag lekker de tijd heb, om allemaal dingetjes klaar te maken.

Mijn hongergevoel wat ik vroeger altijd had, is totaal verdwenen en ik zit veel eerder vol met eten.
Mijn huid en haar zien en voelen er veel beter uit. Mijn enige uitspatting wat betreft suiker is een blokje pure chocolade 85%. Meestal gun ik dat mezelf 1 keer in de week. Als ik uit eten moet, dan neem ik meestal een salade en een stukje zalm, zonder sausjes en als toetje een kopje zwarte koffie.
Mijn enige verslaving is brie, deze zou ik nooit kunnen laten staan. Haha, dus ja, dat neem ik nog wel hoor!

Nooit eerder heb ik de link voeding en ziekte gemaakt, ik ben opgegroeid met heel veel suikers. En nu achteraf denk ik, had ik dit maar eerder geweten!
Ik ben momenteel een cursus orthomoleculaire suppletie gestart, en wil hierna graag de cursus orthomoleculaire voeding gaan doen. En hoop hiermee later ook andere mensen te kunnen overtuigen, dat, wat je eet, is wat je bent.

Vanaf de eerste dag dat ik met goede eetgewoontes ben gestart, voel ik de energie in mijn lijf terugkomen. Ik ben er nog niet, maar voel wel dat ik nu de goede kant weer op ga.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

1 gedachte over “Succesverhaal Annette”

 1. Prachtig verhaal.

  Mijn verhaal is iets anders, ik werd in 1 seizoen zomaar van maat 38, maat 42.
  Dit terwijl ik altijd bewust bezig ben met eten, semivegetarisch, geen pakjes, zakjes “koken”, dus ik snapte het niet.
  Ik graas niet, ik eet niet na de avondmaaltijd, na 2200.
  Toen hoorde ik een interview over het boek; Broodbuik.
  Dat boek aangeschaft, meteen alle granen/rijst, ook in bewerkte vorm de deur uit gegooid.
  Ik ben niet iemand die ‘aan diëten doet’, had ik ook nooit nodig en geloof ik ook niet in, het is vaak je hele methodiek die je aanpakken moet.

  Ik at heerlijk, veel vette vis, veel groentes en viel heel veel heel makkelijk af.
  ook experimenteerde ik met zelf crackers paleo styl bakken.
  Allemaal leuk & inspirerend.

  ik ben nu 69 -71kl op 1.69, dus ik ben heel blij met deze veranderde levensstijl.
  ook gebruik ik elementen van de Ayurvedische voedselleer in het geheel en ben gestopt met de vruchten van de nachtschade te eten, waardoor mijn lichte artritis klachten en opgezwollen gewrichten geheel verdwenen zijn.

  Ik kan het iedereen aanraden, ook al is het misschien in het begin nog wat ongemakkelijk en uitzoeken, ik vind het leuk om te experimenteren en heb ook de tijd daarvoor.

  Ik heb mezelf moeten aanleren om er voor te zorgen om altijd iets te eten bij mij te hebben, noten, zuidvruchten, zonnebloempitten, bananepannekoekjes….
  Omdat je niet meer zo maar even iets te snacken/lunch kunt kopen, omdat bijna overal granen of nachtschade vruchten bij/in zitten.
  Dat is feitelijk de enige aanpassing die ik gemaakt heb.

  Ik ben niet ‘heel erg streng in de leer’. ik smokkel wel es wat.

  Ik ben heel blij dat ik dit gevonden heb!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.