Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

3 comments

Have a Happy (Paleo) Christmas

Hoe doen jullie dat precies, wanneer je kerst viert met je familie? Ik bedoel, niet iedereen is ook Paleo toch? Nee, dat klopt.

Mijn familie is niet Paleo, maar eet wel gezond, dus dan ben je al een heel eind. Ik geef je verschillende kerst scenario’s zodat jij ook echt gaat GENIETEN en je niet drukt maakt om het eten, uit de bocht vliegen of kilo’s aankomen.

Scenario 1

Je laat Paleo helemaal varen en gaat gigantisch los met al het voedsel wat binnen handbereik is. Dat is inderdaad een optie. Ik ben ook echt absoluut geen heilige tijdens kerst en eet misschien ook wel wat niet-Paleo lekkers, toch heb ik niet de behoefte om helemaal los te gaan met voedsel wat ik al een hele tijd niet meer heb aangeraakt. Dit is een keuze, wil jij dit wel, ga je gang. Het gevolg zou kunnen zijn dat jij eigenlijk helemaal niet zo erg geniet van de kerstdagen, simpelweg omdat je lijf je niet meer lief vind door al het moeilijk te verteren voedsel wat toch al een tijdje verbannen was uit je eetpatroon? Je voelt je de hele dag opgeblazen, duf en moe. Kerst zou eigenlijk niet het moment moeten zijn om je paleo eetpatroon te laten varen 😉

Scenario 2

Je bent uitgenodigd bij vrienden/familie en vraagt je af, nu je je zo goed voelt met Paleo, hoe je toch zonder veel te zeuren lekker kunt eten. Nou das niet zo moeilijk. Probeer het sowieso los te laten. 2 dagen niet helemaal Paleo eten betekent niet dat je je hele eetpatroon ruïneert. Probeer wel juiste keuzes te maken, hoe lekker het er allemaal ook uitziet. Als jij weet dat je bepaalde dingen gewoon slecht verdraagt, hoeft het niet moeilijk te zijn om het af te slaan. Neem zelf een lekker voor of bijgerecht mee naar je kerstadres, wat wel Paleo is maar iedereen lekker vind en eet daarnaast gewoon met de rest mee. Vlees en groenten zijn helemaal Paleo dus daar kun je onbeperkt van smullen. Wat je voor de rest op je bord schept moet je helemaal zelf beslissen. 🙂 Op deze dagen is het natuurlijk wel superleuk om niet Paleo gezelschap te verwennen met een heerlijk Paleo toetje, waardoor hun interesse ook gewekt is!

Scenario 3

Jij bent al jaren fervent Paleo aanhanger en moet er niet aan denken wit stokbrood met kruidenboter en toetjes met bergen suiker naar binnen te proppen. Voedsel eten wat niet vult, en waar je dus gerust 10 gangen verder nog steeds van kunt blijven eten, is niet aan jou besteed en dus wordt jouw kerst helemaal Paleo proof! Ik vraag me nu af of ik jou überhaupt nog iets moet gaan vertellen? Ik denk dat heel veel mensen samen met mij graag jouw ervaringen van een Paleo kerst zouden willen horen!

Mijn boodschap

Ga genieten en maak bewuste keuzes. Ik ben sowieso nogal tegen het hele kerst circus in de zin van; eten, eten, eten. Ga lekker bijkletsen met familie en vrienden en geniet ondertussen van goed voedsel, geniet van de voorbereiding, van het koken en het moment samen. Dat 4e stokbroodje smaakt niet anders dan de eerste en dat extra schepje zorgt niet voor een nog meer voldaan gevoel. Eten is eten, uiteindelijk zijn het toch de mensen om je heen die tellen.

Happy + merry Christmas, namens het Foodie team!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

3 gedachten over “Have a Happy (Paleo) Christmas”

 1. Momenteel ben ik bezig met de voorbereidingen van ons Kerstdiner. Zo veel mogelijk Paleo. Daar waar onze 9 gasten geen idee hebben, eten ze gewoon Paleo mee van de stoofpeertjes tot aan de kalkoen. Alleen het toetje ga ik voor ijs. Geloof maar dat we er flink van gaan genieten. Fijne feestdagen allemaal.

  Beantwoorden
 2. Fijn om te horen/lezen. Dat stelt me gerust ondanks dat lijf lief een tikje boos op me is… Paleo is het voor mij. De reacties van mijzelf laten zien dat ik op de goede weg ben, juist als ik het een tikje laat varen! #maakt het best moeilijk soms #…

  Beantwoorden
 3. Mooi stukje. Idd eet ik veeeeeel groente en fruit. 1 stukje stokbrood (hoe die anderen smaken weet ik dan idd ook). De kerstkoeken zijn al lang ingeslagen maar waar mijn man er al 5 op heeft heb ik zaterdag één gehad (smaakte niet eens zó lekker)…. ik doe het met beleid en gezond verstand.

  Hele fijne feestdagen en ga zo door! Grtz Johanneke

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.