Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

1 comment

2015, Wat een Jaar

Mag ik nog even terugblikken op het jaar 2015?

Het jaar dat mijn vrouw opnieuw zwanger werd van onze tweede zoon Oscar – die nog geboren moet worden, het jaar dat ik ging trouwen met de liefde van mijn leven en ook het jaar dat Paleo een vlucht nam met daarbij behorende hoogte- en wat dieptepunten.

Over dat laatste wil ik graag met jullie nog even terugblikken.

Hieronder zijn een aantal dingen die we hebben gedaan dit jaar:

Producten

 • Februari 2015 lancering Vegetarisch Paleo
 • Mei 2015 herlancering 15 Minuten Paleo
 • Juni 2015 herlancering 101 Paleo Recepten
 • September 2015 lancering Super Simpel Paleo
 • November Lancering 2 fysieke boeken (101 Paleo Recepten / 15 Minuten Paleo)
 • 2 Paleo Magazine’s
 • December lancering Foodie Magazine
 • Foodie Club / app
 • Paleo Recepten app

Dit jaar zat tjokvol met nieuwe producten en het herlanceren van oudere producten. We maakten Vegetarisch Paleo voor de vegetarische klanten waar we er toch best wat van hebben.

We maakten onder andere een 15 Minuten Paleo deel 3 boek met nieuwe recepten en 45 Extra Recepten bij het 101 Paleo recepten boek. Alle klanten die deze boeken al gekocht hadden hebben gratis toegang gekregen tot het nieuwe materiaal. En dat was niet de eerste (en zeker ook niet de laatste) keer. 🙂

Nadat de vraag voor snelle recepten met makkelijke ingrediënten tientallen keren bij onze klantenservice terecht kwam zijn we Super Simpel Paleo gaan maken. Een kookboek met Paleo recepten die gemaakt worden van 5 ingrediënten of minder.

Ondertussen zijn er in samenwerking met de uitgeverij nog 2 Paleo Magazines uitgebracht dit jaar. Helaas heeft de uitgeverij mij na Paleo Magazine #3 aan de kant gezet omdat ze “alleen verder wilden”. Nadat ik op de Facebook pagina van Marinka moest lezen dat zij het blad van mij over ging nemen, moest ik pijnlijk constateren dat ze me niet meer nodig hadden nadat ze mijn klantenbestand over hadden genomen in hun webwinkel. Een dieptepunt voor mij persoonlijk, maar ook een leermoment.

Ik gun Marinka trouwens alleen het allerbeste want ze is een topper, en snap ook 100% dat zij de uitdaging is aangegaan.

Maargoed, dit alles bracht ook iets goeds… Namelijk de spirit om ons eigen Foodie Magazine te maken wat in December 2015 is uitgekomen. Door daarnaast alles in eigen hand te doen konden we direct ook eventuele verzendproblemen voorkomen die we in het verleden hadden via de uitgeverij en alleen met gloednieuwe recepten werken.

Ook hebben we 2 apps gelanceerd. De Foodie app [note]https://itunes.apple.com/nl/app/foodie/id1051228184?mt=8[/note] (voor de Foodie Club) en de Paleo Recepten app [note]https://itunes.apple.com/nl/app/paleo-recepten/id700739934?l=en&mt=8[/note].

Pfieww, het was me een jaartje wel. Zonder team was dit nooit gelukt, maar daar kom ik later op terug.

Websites / Artikelen

 • We hebben 69 informatieve artikelen geplaatst op onze website paleo.nl.
 • We hebben 18 te gekke succesverhalen mogen delen op onze website, en nog een stuk meer op woensdag via Facebook.
 • We hebben 55 gratis Paleo recepten online gezet op onze website paleorecepten.nl

Inmiddels zijn er 284 gratis artikelen geplaatst op onze hoofdwebsite Paleo.nl waar je veel informatie vandaan kunt halen om een gezonde en optimale lifestyle voor jezelf te creëren. Dit jaar hebben we 69 artikelen geplaatst.

Waar we meer tijd in hebben gestoken is in de gratis recepten op onze Paleorecepten.nl website. Hier zijn dit jaar 55 gratis recepten toegevoegd. Favoriet dit jaar zijn de kipsate Gado Gado en de Mugcake.

Social Media

 • We hebben 400+ Facebook berichten geplaatst.
 • We begonnen 1 Januari 2015 met 20.713 likes en eindigen 31 December met 41.287 likes op onze Facebook pagina.
 • Paleo.nl op Instagram heeft nu 2985 volgers, dit account was er niet eens een paar maanden geleden.

Willemijn heeft onze Facebook en Instagram pagina naar een heel nieuw niveau getrokken en is nauw betrokken bij wat er allemaal gebeurd op social media.

Bedrijf

 • We zijn gegroeid van 1 persoons hobby (Mitchel) naar een bedrijf met 5 man personeel.
 • We kregen er 11.150 nieuwe klanten bij in 2015.
 • We handelden 21.207 klantenservice vragen af in 2015.
 • We hebben 57.915 mensen die zijn ingeschreven op onze e-mail lijsten.

Impressive, ik kan niet anders zeggen. Ruim 21.000 vragen beantwoord in 2105. Dat zijn er gemiddeld zo’n 58 per dag, ELKE dag.

Verder ben ik eigenlijk al 12 jaar lang gewend om alleen te werken. Echter Paleo is in 2015 zo hard gegroeid dat ik dit alleen niet allemaal meer kon bolwerken. Mijn andere bedrijven begonnen daar onder te lijden.

Ik heb besloten één van die bedrijven (eiwitpoeder.nl – een bedrijf in eiwitsupplementen) na 10 jaar te verkopen en dat is dit jaar gelukt. Het sloot ook niet meer aan bij mijn Paleo visie. Voor mijn andere bedrijf in natuursteen wil ik in 2016 weer wat meer tijd gaan vrijmaken.

Ook help ik mensen graag met marketing voor hun bedrijf, daar ligt een grote passie van mij. Hier doe ik op het moment niks mee.

Ik ben wel erg dankbaar dat ik deze passie kan gebruiken om meer mensen enthousiast te maken over de Paleo lifestyle. Het voelt echt supergoed waar wij met het team mee bezig zijn. Nederland een stukje gezonder maken, en mensen na laten denken dat elke hap telt die je in je mond stopt.

Bij snelle groei komt daarnaast helaas ook wel eens wat stress.

Niet echt Paleo – haha.

Ik heb nooit echt skills gehad om een “baas” te zijn en 5 man op de loonlijst betekent toch dat er elke maand omzet gedraaid moet worden om de Paleo motor te laten draaien. Ook zijn er 5 verschillende visies en meningen. Ik moest eraan wennen.

Het bracht me bij Albert Sonnevelt [note]http://albertsonnevelt.nl/[/note]. Een prachtmens, en super coach. Ik ben ontzettend leergierig en hij helpt me nu om structuur in het bedrijf aan te brengen en daarnaast om bepaalde persoonlijke uitdagingen aan te pakken.

Coaching is absoluut geen teken van zwakte. Wil je gewicht kwijtraken? Laat je dan coachen door iemand die jou hierbij kan helpen (bij voorkeur iemand die al heeft bereikt wat jij graag wilt). Wil je verder komen met je business? Laat je coachen. Wil je antwoorden op de vragen van het leven? Een coach kan je hierbij helpen.

Je hoeft echt niet alles alleen te doen. Er gaat een wereld voor mij open.

In Februari gaan we nog een 6e persoon toevoegen aan ons team! Ik ben er heilig van overtuigd dat we écht wat kunnen veranderen in Nederland en dat we een stem hebben met onze community die steeds luider begint te worden.

Mijn team helpt hier ontzettend bij. Dus ik kan Willemijn, Chris, Maikel en Sabine niet genoeg bedanken voor het afgelopen jaar.

In 2016 staat er weer veel op het programma om jou te helpen met het behalen van je doelstellingen.

Albert laat me goed nadenken over mijn drijfveren. Waarom doe ik dit?
Mijn hoofdreden. Fun en plezier.

Voor mezelf, mijn team, mijn klanten en iedereen die onze mails leest en ons volgt via social media.

Mijn doel is dat wij met het delen van onze kennis / recepten een positieve invloed hebben op jouw leven.

Dat je weer meer energie hebt om – juist – plezier te hebben in het leven. Of dat je met een goed gevoel in de spiegel kijkt waardoor je meer plezier uitstraalt.

Dat je moderne chronische ziektes onder controle kunt houden en weer onbezorgd (en zonder medicijnen) het leven door kunt.

Dat is mijn drijfveer.

Voor nu … wens ik je veel goeds, liefde, plezier en gezondheid toe in 2016.

Love Mitch

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

1 gedachte over “2015, Wat een Jaar”

 1. Wat een mooi verhaal!! Zelf eet ik net twee maanden vegetarisch paleo, vanwege darmklachten en mijn dokter en ziekenhuis die niets konden betekenen. Dietist opgezocht en zij adviseerde me geen zuivel en k.draden drie maanden. Ik kwam er achter dat paleo veel recepten voor me heeft! Ik voel me veel beter nu! Weeg inmiddels 60kg en eerst 63 kg. Voelt ook beter. Voor iedereen aanrader!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.