Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

6 Natuurlijke Manieren voor een Stralende Huid en om Acne te Bestrijden

Een stralende huid willen we allemaal! Het kan lastig zijn om dat te bereiken, maar het kan zijn dat je een paar dingen mist terwijl je op je doel gericht bent!

Daarom geven we in dit artikel 6 natuurlijke manieren voor een stralende huid en om acne te bestrijden.

Werk eraan van binnenuit

Je huid is je grootste orgaan, maar meestal ook dat wat je het meest negeert. De conditie van je darmen en van je huid hangt nauw met elkaar samen. Grote kans dat je het geweldig vindt om erachter te komen (ineens klopt het allemaal) dat je huid (naast je mond en je ingewanden) een van de weinige manieren is waarop je lichaam gifstoffen of afval waar het niets mee kan kwijt kan raken. Dus als we dingen als acne, eczeem, psoriasis, dermatitis, uitslag et cetera tegenkomen, is het eerste waar ik naar kijk natuurlijk de gezondheid van de darmen. Investeren in een goed probioticum naast bouillons die hoogwaardig collageen bevatten voor reparatie van de binnenkant van je darmen kan bijdragen aan de voeding en een goede spijsvertering. Als je vooral acne hebt rond je mond en op je wangen, dan kan dat er op duiden dat de gezondheid van je darmen inderdaad een issue is.

Bestrijd ontstekingen

Mijn suggesties: hanteer de 80/20-regel.

Veel huidproblemen zijn ook het gevolg van ontstekingen die samenhangen met een ongezond eetpatroon. Voedingsmiddelen die ontstekingen in de hand kunnen werken waaronder gluten, suiker en zuivel kunnen rampzalig zijn voor onze binnenkant en een goede darmflora totaal teniet doen. Mijn suggesties: hanteer de 80/20-regel. Je zou een van de genoemde voedingsmiddelen kunnen uitkiezen en het weglaten (laten we zeggen gluten) om mee te beginnen en kijken waar het toe leidt. Gluten zijn een ramp voor de meeste mensen, ze zijn enorm moeilijk te verteren en leiden tot een heel scala aan problemen. Schrap ze gewoon een paar weken om mee te beginnen en kijk wat er gebeurt.

Reinigen

Als je acne of je slechte huid heeft te maken met een opeenstapeling van gifstoffen (in tegenstelling tot hormonale disbalans, hoewel ook dan reinigen zeker nuttig kan zijn), investeer dan in een goede reiniging. In een perfecte wereld zou ontgiften niet nodig hoeven zijn, maar verontreiniging is treurig genoeg overal; in water, lucht, voedsel en je leefomgeving in het algemeen. Laat wel duidelijk zijn dat een reiniging niet ruw en drastisch hoeft te zijn. Jezelf reinigen zou moeten bestaan uit het eten van makkelijk verteerbaar voedsel dat zorgt voor een schoonmaak van je darmen en een zachtaardige regulatie van je lever.

Breng je hormonen weer in balans

Hormonale acne bevindt zich meestal langs de kaaklijn en vaak op de nek en rug. Als dit jouw probleemgebieden zijn (en vaak is het meer dan alleen een probleemgebiedje, daar weet ik zelf alles van), dan is dit je aanwijzing dat je moet zorgen dat je hormonen weer in balans komen. Over het algemeen valt het mij op dat in deze situaties vrouwen oestrogeen-dominant zijn.

Herken je ‘triggers’ en ga er goed mee om

Zelf weet ik dat slaapgebrek, vliegen en de periode voor mijn menstruatie allemaal momenten zijn waarop mijn huid een beetje raar kan gaan doen. Juist op dit soort situaties is het des te belangrijker dat ik extra aandacht besteed aan goede voeding en hoogwaardig gefilterd water. Ons dieet en onze levensstijl zijn van groot belang als het gaat om de aanvoer van de voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om onze huid te voeden. Op dit soort momenten moeten we er misschien nog net een schepje bovenop doen, onszelf een beetje beter voeden en ons ervan bewust zijn dat extra stress voor onze lichamen de situatie misschien alleen maar erger maakt. Mijn beste oplossing komt eigenlijk vooral neer op een lekker kopje thee en een goede nachtrust.

Ontdek wat jouw ideale remedie is

Het heeft mij jaren gekost voordat ik me realiseerde dat mijn huidverzorging in feite deel van het probleem was. Ik probeerde als een idioot de natuurlijke huidolie weg te boenen, waardoor alles alleen maar erger werd. Hoe drukker ik in de weer was met scrubs en zeep, hoe meer ik mijn huid ontdeed van de essentiële olie waardoor hij voortdurend overuren draaide. Voor mij bestond de oplossing uit oliereinigers in combinatie met de oude vertrouwde ‘face wash’! Olie was in mijn geval mijn redding, maar we zijn natuurlijk allemaal anders. Mijn beste tip is dat je wat tijd investeert in een deskundige op het gebied van natuurlijke huidverzorging om zo inzicht te krijgen in wat jouw eigen huid nodig heeft.

Natuurlijk zijn er heel veel remedies als het gaat om het verbeteren van je huid. Ik ben ontzettend benieuwd naar jouw beste oplossingen en zelfs naar je slechtste! Het gaat er vooral om dat je erachter komt wat voor jou werkt (en natuurlijk WAAROM – vooral het waarom is wat mij betreft zo belangrijk)!

Oorspronkelijke titel: 6 NATURAL WAYS TO GET GLOWING SKIN & FIX ACNE Bron: http://foodmatters.tv/content/6-natural-ways-to-get-glowing-skin-fix-acne

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.