Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Succesverhaal Esther 'Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld!'

Vandaag delen we het succesverhaal van Esther. Zij is erg lang ziek geweest (meer dan de helft van haar leven) en is nu eindelijk weer aan de betere hand. Zo fijn om te lezen dat haar leven zo veranderd is!

Ik ben meer dan de helft van mn leven ziek geweest.
Vanaf toen ik een jaar of 12 was had ik elke dag buikpijn. Niet gewoon kramp maar zoveel pijn dat ik moet gaan liggen. Elke dag tussen de middag uit school lag ik op de bank.
Op een moment rolde ik de medische molen in en de onderzoeken begonnen.

Maag onderzoeken, nieren en uiteindelijk darmen.. daar zat het probleem dus!
Maar wát ik precies had konden ze niet zeggen. Wel waren m’n darmen vergroot door de lucht en ontlasting die daar vast zat. Ik moest elke week mijn darmen laten spoelen in het ziekenhuis, op de kinderafdeling werd ik een bekend gezicht.

Medicatie hielp niet

Na enkele tijd medicatie ingenomen te hebben leek mijn pijn en ontlasting patroon weer te veranderen. Maar helaas niet ten goede… ik had nu elke dag meerdere malen diarree en een soort van griep verschijnselen daar bij. Denk aan koude rillingen en kippenvel, onbehaaglijk gevoel, kramp, veel geborrel in m’n buik en erg moe. Daarnaast viel ook m’n haar erg uit.

Dit ging jaren zo door en na alle onderzoeken te hebben gehad kreeg ik de stempel pds. Ik heb zelf hulp van een diëtiste ingeschakeld omdat ik ondertussen ook begon af te vallen terwijl ik al niet zo veel weeg.
Daar begon ik met het fodmap dieet. Oftewel: geen tarwe maar spelt, geen lactose, smaakversterkers en geen ui en knoflook e.d. Dit had na 2 jaar eigenlijk niet het gewenste resultaat. Ik leek er bij op te bloeien maar uiteindelijk voelde ik me net zoals voor het dieet.

Intolerantie en pure voeding

Toen kwam ik in aanraking met een heel erg goede alternatief en reguliere arts die gespecialiseerd is in darm ziektes. Ik bleek meerdere parasieten te hebben en een intolerantie voor koolhydraten en suikers en bepaalde e nummers.

Nu eet ik pure voeding en zo goed als paleo-proof. Ik moet zeggen; ik heb me nog nooit zo goed gevoeld!
Dankzij paleo is het makkelijker om recepten te bedenken en om gevarieerd te eten.

Ik heb meer energie, minder pijn en meer haar gekregen!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.