Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Door Deze Manier van Ademen Slaap Je Binnen 60 Seconden De 4-7-8 Ademtechniek

Train jezelf om in 60 seconden in slaap te vallen met deze simpele techniek

Veel mensen hebben er moeite mee om ’s avonds in slaap te vallen. Dit is een algemeen probleem en zelfs ik worstel ermee. Ik merk dat ik mijn hoofd niet zover kan krijgen dat het rustiger aan doet en ontspant. Soms duurt het wel twee uur voordat ik ’s avonds eindelijk in slaap val.

Slaaptekort is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar heeft ook invloed op je werk en je persoonlijke leven. Als je altijd maar moe bent, is dat rampzalig voor je productiviteit en daarnaast kan het leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

Volgens WebMD kan een chronisch slaaptekort leiden tot:

  • hartaandoeningen
  • hartaanval
  • hartfalen
  • onregelmatige hartslag
  • hoge bloeddruk
  • beroerte
  • diabetes

Het is dus van groot belang dat je de slaap krijgt die je nodig hebt. Maar hoe doe je dat? De ‘4-7-8’-ademtechniek, die is ontwikkeld door dr. Andrew Weil, zou wel eens het antwoord kunnen zijn.

De ‘4-7-8’-ademtechniek

Dr. Weil is een aan de Harvard-universiteit opgeleide arts die zich bezighoudt met meditatie en ademhaling en met de vraag hoe deze ingezet kunnen worden om stress tegen te gaan.

De techniek is makkelijk aan te leren en te gebruiken. Je hoeft alleen maar in te ademen door de neus in vier seconden, de adem in te houden gedurende zeven seconden en uit te ademen in acht seconden, om dit vervolgens nog drie maal te herhalen. Deze oefening vertraagt de hartslag en bereidt het lichaam voor op ontspanning.

De ‘4-7-8’-ademtechniek is ook bruikbaar om stress overdag aan te pakken. Als de druk van het leven of van je werk je een beetje teveel wordt, dan kan dit korte en snelle trucje precies zijn wat je nodig hebt.

Ik heb het uitgeprobeerd terwijl ik werkte aan een stuk met een deadline en ik voelde mijn hartslag onmiddellijk omlaag gaan. Die angstige energie (die er altijd lijkt te zijn) verdween bijna helemaal. Ik kijk ernaar uit om uit te proberen wat deze oefening voor mijn nachtrust doet.

Wil je meer weten over deze ademtechniek en hoe je hem op de goede manier uit kunt voeren? Bekijk dan de video van dr. Weil 1.

Media / Wetenschappelijke studies:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=gz4G31LGyog

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest