Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Gastblogger

2 comments

New Best Friend: de Kettlebell

Die blik van ouders wanneer hun dochter met het eerste vriendje thuis komt… Mensen die voor het eerst in aanraking komen met een kettlebell, kijken soms precies zo.

Een beetje aftastend met een sterk ‘gaan jij en ik het met elkaar vinden’-gevoel. Hoe het met dat vriendje afloopt, is altijd even afwachten. De kettlebell daarentegen wordt na het aanleren van de basisskills vaak in het hart gesloten. En niet voor niks. Met een kettlebell heb je in minimale tijd een volledige workout op minder dan 1m2 .

Wat is een kettlebell?

kettlebellEen kettlebell is een gietijzeren bal met een handvat aan de bovenkant. Training met een kettlebell is efficiënt. In veel minder tijd dan de traditionele methoden haal je dezelfde of misschien zelfs wel meer winst. Cardio, kracht en balans gaan hand in hand. Onder andere doordat het gewicht van een kettlebell niet gelijkmatig verdeeld is, moet je tijdens het trainen constant stabiliseren om evenwicht te houden. Lees: een ketllebell bouwt ook nog eens dat 6-pack!

De kettlebell is een allemansvriend

Een kettlebell zie je niet snel in de reguliere sportschool. Dit is jammer, want het is een geweldige trainingstool voor zowel beginnend als doorgewinterd sporter. En jawel dames, ook voor jullie! Als trainer zie ik (helaas) nog steeds vrouwen die bang zijn met zware gewichten te trainen. Geloof me, de meeste dames in mijn lessen gebruiken een 16 kg kettlebell en nog geen enkele ziet eruit als de Hulk. Daarvoor hebben we simpelweg te weinig testosteron in ons lichaam.

Ideaal voor thuistrainingen

kettlebell-swing_sourcetroymandersonEven geen zin om het huis uit te gaan of weinig tijd? Ook dan is de kettlebell je grote vriend. In je woon-, slaap, of studiekamer kun je een volledige workout doen. Je hebt maar 1 m2 nodig. En – ik voel me bijna een homeshopping-verkoper – je kunt hem overal opbergen. Mijn kettlebell heeft de duorol van deurstopper én trainingsvriend.

Waarom vandaag nog starten met kettlebell-training?

  • Kettlebells helpen je om balans, kracht, spieren te bouwen.
  • Kettlebell-training zorgt voor ongelooflijke spieruithoudingsvermogen. Dit helpt je overtollige vet te verbranden.
  • Perfecte workout in combinatie met Paleo.
  • Kettlebell-training is zeer geschikt voor mannen en vrouwen van alle soorten en maten.
  • Kettlebell-workouts zijn leuk en vrijwel overal te doen.

Je eerst stappen naar een kettlebell-workout

Is het dan de bedoeling dat je gaat bankdrukken met een kettlebell? Het kan wel, maar de meerwaarde zit in het uitvoeren van ballistische bewegingen zoals: swings, snatches en thrusters. Stuk voor stuk explosieve bewegingen met vaak relatief hoge herhalingen.

Jesse van der Velde legt in de volgende video kort de basis van Kettlebell-training uit. Wat me aanspreekt, is dat hij de tijd neemt de techniek goed uit te leggen. Dit is namelijk essentieel bij kettlebell-trainingen.

Aan de slag met de kettlebell

Al zin om zelf de vruchten te plukken van werken met de kettlebell? Uiteraard zijn er veel filmpjes op internet te vinden. Maar helaas zijn ze niet allemaal even goed. Zoals Jesse in zijn video aangeeft, is het belangrijk dat je de basis goed beheerst. Je kunt er voor kiezen om een paar lessen te volgen bij een Crossfitbox. Soms is het ook als niet-lid mogelijk om een uurtje personal kettlebell-training te volgen. Je kunt ook de trainingsdvd’s van Jesse gebruiken [note]http://paypro.nl/producten/Strakkebuikspieren_Kettlebell_Workout_Vrouwen_8kg_Kettlebell/4760/33280[/note]. Hier krijg je ook nog eens een kettlebell bij.

Geef de kettlebell een plekje in je trainingsschema. Tijdens die echt koude winterdagen train je straks lekker vanuit huis. En, als de zon weer volop schijnt, neem je je nieuwe grote vriend net zo makkelijk mee naar buiten.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Gastblogger

Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

2 gedachten over “New Best Friend: de Kettlebell”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.