Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

1 comment

Juicing!

Sinds een aantal maanden (eigenlijk toen ik bij Mitch kwam werken), ben ik fan van juicen. Bij juicen pers je het sap uit alle groenten en fruit. Je maakt dus een scheiding tussen het pulp en de vezels uit de groenten/fruit en het sap.

Zeker 5 dagen per week start ik mijn dag met een juice als ontbijt. In die juice stop ik voor 3/4 groenten en een klein gedeelte fruit, omdat alleen groenten bij elkaar nogal voor een wrange smaak kunnen zorgen. Zo komt het voor dat ik s’ochtends al 500 gram bietjes, 300 gram wortels en 2 stengels bleekselderij op heb in de vorm van een sapje dus. De voedingsstoffen uit die juice worden meteen door je lichaam opgenomen, en het voelt voor mij dus echt als een kickstart van de dag. Waar ik voorheen het idee had dat ik vooral een heel groot en vullend ontbijt moest nemen, voelt dit voor mij veel prettiger en krijg ik een heel scala aan voedingsstoffen binnen van groenten die ik normaal gezien misschien niet zo snel zou eten, het geeft me energie en mijn lichaam hoeft niet heel hard te werken om alle stoffen op te nemen. Ik ben fan!

Ik leg je even uit waarom jij ook zou moeten gaan juicen;

Het is heel makkelijk verteerbaar. Je lichaam hoeft geen moeite te doen om de vezels etc. te verteren, want de vezels zijn achter gebleven in de slowjuicer. Het enige wat jouw lichaam doet is a la minute de voedingsstoffen opnemen uit de groenten en dat zorgt voor een acute energieboost!

Je zou daarom denken dat een juice niet vult, maar niks is minder waar. Vroeger(jaar of 3 geleden voor mijn Paleo tijd) at ik een mega bord havermout en had ik vaak binnen 1,5 uur weer trek. Logisch, het zijn koolhydraten zonder voedingsstoffen. Ik neem vaak als ontbijt na het sporten 2 glazen juice en 2 uurtjes later mijn ontbijt.

Het is een makkelijke manier om een heel scala aan voedingsstoffen binnen te krijgen die je normaal niet zo snel zou eten. Of niet in zulke grote hoeveelheden. Het is bijna onmogelijk om een kilo groenten binnen te krijgen per dag, maar met de juicer gaat dat toch een stuk sneller.

Een ander voordeel van juicen is dat je ervan zult afvallen (naast je paleo dieet). Ben je te zwaar, heb je jarenlang een ‘verkeerd’ eetpatroon gehad dan heeft jouw lichaam ook de gifstoffen van die verkeerde producten opgeslagen. Die verdwijnen niet zomaar. Met de juiste juice kom je al een heel eind. De gifstoffen worden afgevoerd en daarmee ook langzamerhand je vet. Groentes die ontgiften zijn bijvoorbeeld, spinazie, broccoli, bietjes en bleekselderij.

Op de lange termijn zul je ervaren dat je immuunsysteem beter gaat werken, je hebt dus minder snel last van kwaaltjes, je slaapt beter omdat je s’nachts niet allerlei zwaar en moeilijk te verteren voedsel hoeft te verwerken en je gaat als het goed is wat lichter door het leven ­čÖé

Voor meer info over juicen en hoe te starten: http://www.juicing.nl/het-juicen-van-groenten/

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

1 gedachte over “Juicing!”

 1. Ik heb een andere manier, ik gebruik de Nutri Bullit Pro.
  Dat is een zware blender waar je 50%bladgroente, 50% div. stuks fruit en een half kopje div. noten in doet. Dat mix de bullet met water tot een drinkbare smoothy. Daar krijg je zoveel goede stoffen mee naar binnen.
  In 1 week was mijn bloeddruk 20 gedaald en is nooit meer omhoog gegaan. Mijn cholesterolgehalte was na 2.5 maand zo laag geworden dat ik
  kon stoppen met medicatie voor zowel bloeddruk als cholesterol.
  Dus samen met zoveel mogelijk Paleo eten heb ik me nog nooit zo goed gevoeld!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.