Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Runderbouillon Bouillon is super gezond!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

29 reacties Plaats reactie

  • Als je je builion heet (bijna kokend) in de potjes doet en meteen de deksel erop draait dan hoef je ze niet in de diepvries te zetten. Door de hitte wordt het potje vacuüm en zal het maanden goed blijven.

   Beantwoorden
 1. Ik maak al ruim een jaar bottenbouillon. Maar heb geen slow-cooker of crock-pot. Doe het dus gewoon in een gewone grote pan op de laagste pit. (De bouillon mag niet koken-dus net tegen de kook aan) maar dan wel ruim 30 uur.
  Je kunt ook botten (karkassen) van gevogelte nemen. Die laat ik ca. 18 uur trekken. Persoonlijk vind ik kippebouillon zelfs lekkerder.

  Beantwoorden
 2. Goed recept! Ik zelf maak hem nog uitgebreider, voor nog meer smaak. Ik voeg het volgende ook nog toe aan mijn bouillon; 10 hele peper korrels, stukje foelie, spaanse peper (zaadlijsten eruit halen), prei, 3 kruidnagels. Ach, je kunt eindeloos variëren..:) Goed weekend!!

  Beantwoorden
  • – zelf verzamelen: steeds je afgekloven botten in plaats van in de afvalbak in een plastic zak in de vriezer gooien en als er genoeg zijn dan kan je aan de slag. Duurt wel even, maar geen afval!
   http://www.wildrundvlees.nl of FREEnature.nl kan je paketten met botten bestellen. Dat is van biologische, grasgevoerde dieren die de landschappen onderhouden. Er zijn vast meer sites te vinden, zoals voor schotse hooglanders e.d.
   – Bij je biologische slager vragen: vaak krijg je die gratis (hondenkluif) of voor weinig mee. Kan je er meteen een lekker stukje mergpijp bij kopen.

   Beantwoorden
  • Die kun je kopen bij SchotseHooglanders.nl
   afgekomstig van koeien die 365 dagen per jaar buiten lopen. De dieren groeien van gras en kuiden en krijgen geen graan / mais en soja bijgevoerd. Er wordt geen antibiotica gebruikt.

   Bot wordt verkocht per 3 kg, de botten zijn in kleine stukken geportioneerd en diepgevroren. Prijs is 21 euro voor 3 kg (7 euro per kilo). Perfect voor gezonde bouillon.

   Beantwoorden
 3. Ik gebruik de hooikist : een grote kist waar de pan precies inpast, met oud dekbed gevuld ter isolatie. Zo hoef ik niet thuis te blijven en kan ik gewoon gaan slapen zonder vuur aan en het scheelt energie. Maar ik laat de bouillon dan ook vaak langer trekken dan 10 uur, soms wel 24 uur.
  De nog niet grijs geworden botten gebruik ik nog een keer voor een nieuwe voorraad bouillon. Daar doe ik dan wel een stukje nieuw mergpijp met een klein stukje vlees bij. Het stukje vlees is niets meer aan, maar de bouillon is vaak nog lekkerder dan de eerste batch!

  Beantwoorden
 4. We willen dit graag een keer proberen! Maar we hebben geen crock-pot of slow-cooker. Wat is dan het alternatief? Soeppan / stoomoven / …..?
  En hoe en hoelang kun je deze bouillon bewaren?

  Beantwoorden
 5. Botten kun je bij je slager vragen of bestellen. Deze bouillon is erg lekker, ik kende het al. Er staat bij de bereidingstijd 8-10 minuten ipv uur. Foutje denk ik. 😉

  Beantwoorden
 6. Grappig: toeval bestaat niet: staat momenteel wildbouillon op en het ruikt heerlijk al! We vriezen het ook als ijsblokjes in voor een kop bouillon of als basis voor saus.

  Beantwoorden
 7. Ik ben ook van plan botten biljon te maken
  daar voor heb ik al wat afgekloven kippen poten in de vriezer liggen en een zak met groeten te delen die wel goed zijn maar die je niet op eet zoals de kopjes en kontjes van de guisetten en de worteles en de stronkjes van de prij
  want ik vind het zonde om vers gekochte groete daar voor te behruiken terwijl deze stukjes ook gewoon groeten zijn maar bijvoorbeeld te houtis om lekker op te peuzelen zijn.

  Ik denk dat ik de hooi kist methode ook ga gebruiken en laat hem dan inderdaad 24 uur staan

  dankje voor het recept

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest