Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Tips die je gezondheid een extra boost geven

Met deze 6 tips geef je je gezondheid een extra boost. Laten we die puntjes op de spreekwoordelijke i zetten!

Tip 1; Lauwwarm water met citroen

Begin je dag heel simpel met een glas lauwwarm water met het sap van een halve citroen. Je lichaam is de hele nacht aan het reinigen geweest en is toe aan hydratatie. Het zet je spijsvertering aan de gang en zorgt dat je lichaam weer in werking wordt gezet. Daarnaast zorgt citroen voor een gunstige uitwerking op je darmen doordat het bepaalde stoffen verwijdert, zorgt het voor sterk immuunsysteem(en dus minder kans op infecties) zit het bomvol vitamine C en je krijgt er ook nog eens een mooie huid van.

Tip 2; Voeg wat vet toe aan je eetpatroon

Vet(geavocadozonde en goede vetten zoals kokosolie extra virgin, ghee en extra vergin olijfolie) helpt de vitamines A,D,E en K opnemen in je lichaam. Eet je te weinig  vet dan zul je ook snel een tekort oplopen aan deze vitamines. Naast vitamines geldt dit ook voor de antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen die onder andere verantwoordelijk zijn voor kanker.

Bij vet hoef je trouwens niet alleen te denken aan olie, maar ook aan avocado en noten.

 

Tip 3; Eet kurkuma in combinatie met rode peper

Kurkuma kennen jullie inmiddels allemaal al wel. Een veelgebruikt kruid in curry’s, wat z’n oorsprong vind in de Indiase keuken. Kurkuma is een echte natuurlijke superfood en daarom onmisbaar in je eetpatroon. Om de optimale gezondheidsvoordelen van kurkuma te ervaren wordt aangeraden het in combinatie met rode peper te gebruiken, waardoor kurkuma weer beter geabsorbeerd wordt.

Tip 4; Drink thee niet tijdens het eten

Zelfs bepaalde theesoorten kunnen enorme positieve uitwerking op je gezondheid hebben. Thee bevat tannines (looistoffen), deze nemen toe wanneer je thee langer laat trekken, wat ook zorgt voor een meer bittere smaak. Tannines hebben een rustgevende werking op je maag en darmstelsel. Daartegenover staat dat ze wel de opname van mineralen uit je voeding belemmeren, dus aangeraden wordt om thee niet tijdens een maaltijd te drinken.

Tip 5; Probiotica

Probiotica zijn lichaamsvriendelijke bacteriën. In het spijsverteringskanaal wordt voedsel afgebroken tot opneembare stoffen, allereerst door koolhydraat-, eiwitten- en vesplitsende enzymen (in speeksel, maagsap en gal) en daarna door bacteriën in de darmen, de zogenaamde darmflora. Probiotica zorgt voor een goede darmflora, en indirect dus ook voor een goede spijsvertering en stoelgang en het immuunsysteem. Zonder voldoende van die aanwezige bacteriën kan je voedsel niet optimaal geabsorbeerd worden en ondervind je op den duur een hoop klachten. Probiotica zit helaas maar in heel weinig echte Paleo-proof producten, maar je kunt het gelukkig ook als aanvulling op je eetpatroon in capsule vorm gebruiken.

Tip 6; Zorg voor voldoende slaap!

slapenHeel erg gezond eten is natuurlijk super goed, maar als jij niet goed voor jezelf zorgt in de vorm van rust en slaap doet dat toch een beetje afbraak aan je eetpatroon. Een tekort aan slaap heeft op de lange termijn best een boel nadelen. Je metabolisme(vetverbranding) wordt beïnvloed, je maakt ongezonde voedsel keuzes als te weinig hebt geslapen omdat je snelle energie wilt ontvangen, en wat te denken van sporten als je niet goed uitgerust bent?  Aangeraden wordt om tussen de 6 en 8 uur per nacht te slapen.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.