Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

6 comments

Eet Tony Robbins Paleo?

Nu ben ik persoonlijk geen fan van 16-urige werkdagen, maar ik ben wel een milde Tony Robbins fan. Vanaf het moment dat ik zijn 6-delige relationship CD’s ben gaan luisteren samen met mijn vriendin (nu vrouw) zijn er Tony Robbins periode’s in mijn leven. En tijdens een Tony periode is mijn leven altijd een klein stukje beter. 🙂

Ik ben naar zijn show UPW geweest in London, heb zijn boeken gelezen en ongeveer een jaar elke ochtend “the hour of power” gedaan.

Een kleine week geleden zag ik een artikel op “Business Insider” over het dieet van Tony Robbins. Ik dacht te weten dat hij vegetarisch was, maar het artikel verbaasde mij. Hij eet Paleo!

Tony Robbins is inmiddels 57 jaar jong maar drukker dan ooit tevoren.

Het artikel vertelt dat hij regelmatig werkdagen maakt van 16 uur en dat hij zo’n 60 events per jaar doet over de hele wereld. Hij is een investeerder en adviseur van 33 bedrijven, heeft de leiding over 12 en coacht een aantal mensen 1 op 1 (kosten… een miljoen per jaar – aautch)

Business Insider lees ik af en toe omdat ik zelf ook ondernemer ben en drie bedrijven heb. Er komen af en toe zeker interessante artikelen voorbij. Billy Beck III (zijn personal trainer) deelde met Business insider het voedingsschema van Tony.

Superleuk detail. Toen ik bij UPW was in London zat ik NAAST Billy Beck III toen hij nét de personal trainer van Tony Robbins was geworden. 🙂

Anyway hier komt het voedingsschema:

Opstaan

Tony drinkt een shake gemaakt van een greens poeder, vitamine C en anti-oxidanten samen met vitamine B capsules gemixt met andere ingrediënten.

Het greens poeder is een mix van fruit en groenten welke rijk zijn aan Vitamine A en C, antioxidanten en probiotica. Er zijn verschillende van deze poeders op de markt en het doet me goed om te zien dat Tony zijn “greens” belangrijk vind.

Zelf drink ik vanaf begin 2016 ook dagelijks mijn greens, en omdat er geen smakelijk poeder op de markt was in Nederland heb ik mijn eigen greens ontwikkeld onder de naam “Yummie Greens”. Inmiddels hebben we honderden vaste klanten die elke dag vertrouwen op Yummie.

Het bevat 11 superfoods waaronder chlorella, spirulina, moringa, matcha, ashwagandha, tarwegras, kurkuma en meer…

Dit is een extreem goed begin van de dag en als het “Tony-approved” is dan weet je dat het ook goed gaat zijn voor jou.

Ontbijt

Robbins neemt een simpel ontbijt bestaande uit biologische vrij-uitloop eieren samen met biologisch kokosbrood.

(Paleo all the way!)

Lunch

Voor zijn lunch neemt Tony een grote salade met avocado en als dressing wat extra viergo olijfolie, citroensap en wat Himalaya zeezout.

Snack tussendoor

Robbins neemt vervolgens een eiwitrijke maaltijdvervanger om zijn stofwisseling aan de gang te houden.

Avondeten

Voor diner neemt Tony een “schone biologische vorm van eiwit” (iets zonder hormonen, gifstoffen of zware metalen) met groenten zoals geroosterde bataat, asperges en broccoli klaargemaakt in kokosolie of olijfolie.

Robbins heeft veel geëxperimenteerd in zijn leven met zijn voeding en is een tijdje vegan geweest. Ook heeft hij een tijdje een voedingsschema aangehouden waar hij alleen maar vis at. Hij vertelde dat het visdieet ervoor zorgde dat in zijn bloedbaan hoge concentraties van kwik gevonden werden tijdens bloedtesten. Zijn personal trainer heeft besloten dat het goed is voor Robbins om wat meer vis en vlees te eten (mits 100% biologisch) en hier een balans in te vinden.

Uiteindelijk zorgt dit er dus voor dat Tony Robbins een Paleodieet aanhoudt om optimaal te presteren.

Ik kan hem geen ongelijk geven.

Source :

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

6 gedachten over “Eet Tony Robbins Paleo?”

 1. Wat zijn de zwakke kanten van Paleo? Waarom of wanneer zou ik Paleo niet moeten doen?

  Beantwoorden
  • Hi Christiaan,

   Als je uit eten gaat of in het buitenland bent, zal het lastiger worden.

   De toepasbaarheid voor vegetariërs, aangezien vlees en vis één van de grote pijlers is van het dieet. Je kunt dit eventueel opvangen met voedingssupplementen.

   Groetjes, Myra Team Paleo

   Beantwoorden
 2. Hallo, hoe kun je zorgen voor biologische bus vraag ik me af als er in wild gevangen vis hoge concentraties kwik of andere metalen (arsenicum) kunnen zitten?

  Vriendelijke groeten Roel

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.