Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

14 comments

Avocado met gerookte zalm en ei

Avocado met gerookte zalm en ei
Visgerechten, Eiergerechten, Snelle Recepten

Avocado met gerookte zalm en ei

Lekker makkelijk als ontbijt. Je zult tot het middageten geen honger meer hebben door de eiwitten uit de zalm en eieren, en het vet uit de avocado.

Macro's (per portie)

Vetten 67% (28 g)
Eiwitten 19% (18 g)
Vezels 11% (10 g)
Koolhydraten 67% (28 g)
377 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Avocado
2
stuk(s)
Gerookte zalm
100
g
Ei
2
stuk(s)
Verse bieslook
10
g
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Easy

Voorbereidingstijd 5

Kooktijd 10

1

Zet de oven aan op 170 graden Celsius.

2

Snijd de avocado door de helft en haal de pit en wat vruchtvlees eruit.

3

Verdeel de zalm over de avocado helften en tik er als laatste een ei in. Kruid met wat peper en zout naar smaak.

4

Schuif in de oven op 170 graden Celsius voor ongeveer 10 minuten.

5

Hak ondertussen de bieslook.

6

Verdeel de avocado over twee borden en garneer af met de bieslook. Eet smakelijk!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

14 gedachten over “Avocado met gerookte zalm en ei”

  1. Kun je ook wat anders dan gerookte zalm erbij doen? Ik lust geen vis nl

    Beantwoorden
  2. Een super heerlijk ontbijt, maar een halve avocado per persoon is voldoende en inderdaad, zoals Rita al zegt, kleine eitjes gebruiken.

    Beantwoorden
  3. Op zich heel lekker. Maar inderdaad kleine eieren gebruiken. Of heel veel vruchtvlees verwijderen, maar dan is het effect van de avocado weg. Voordat je de avocado in de oven zet het vel verwijderen. Eet t wat gemakkelijker op. En ipv zalm kun je ook prima bacon gebruiken denk ik

    Beantwoorden
  4. het recept stond niet onder de juiste link!! maar onder de image dit is heel vervelend! kan daar iets aangedaan worden?
    ook vind ik de diverse facebook twitter en pinterest storend; kan dat niet op een andere manier?

    Beantwoorden
    • Dag Corrie, wat bedoel je met “het recept stond niet onder de juiste link”? En wat vind je precies storend aan de social media knoppen? Ook belangrijk, bekijk je het op je telefoon, tablet of computer? 🙂

      Beantwoorden
        • Het kan dat je je oven dan op een hogere temperatuur moet zetten of net wat langer erin.

          Beantwoorden
    • Goedemorgen!

      Fijn dat het recept je zo goed bevalt! ?

      Beantwoorden
  5. Goed recept. We hebben zelf nog wat grof geraspte parmezaan in een ruit er over heen gedaan. Denk dat het met 2 kwarteleitjes mooi is voor een paasbrunch.

    Beantwoorden
    • Dat klinkt goed!

      Ik krijg spontaan zin in Pasen!

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.