Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Succesverhaal Judith Veltstra 'Dankzij de verloren kilo's gaat alles makkelijker'

Begin oktober 2015 ben ik begonnen met de paleo lifestyle en de eerste week eerst met het ontbijt, al snel volgde de lunch en het diner. In de Herfstvakantie mijn laatste energiedrankje gedronken en hierna alleen nog maar water en thee

Ik ben Judith Veltstra, 39 jaar, 18 jaar samen met mijn vriend en onze zoon is 9 jaar.
Ik werk 8 jaar als coördinerend ziekenverzorgende in de thuiszorg. De reden dat ik pas 8 jaar werk in de zorg is dat toen mijn vriend en ik net gingen samenwonen, ik ziek werd terwijl ik aan het afstuderen was van de HBO-V, verpleegkundige opleiding niveau 5.
In 1999 werd er ME/CVS (chronische vermoeidheidsyndroom) en/of fibromyalgie (weke delen reuma) bij mij geconstateerd. Ik ben gestopt met mijn opleiding (gelukkig had ik de MDGO-vp, verpleegster niveau 3+ wel afgerond) en heb een aantal jaren het plafond in onze slaapkamer gezien.

Na pieken en dalen er weer uit gekrabbeld en toen ik mij wat beter voelde, hebben mijn vriend en ik samen besloten om te gaan voor een kind en wat had ik een heerlijke zwangerschap. Ik voelde mij geweldig en achteraf at ik natuurlijk voor onze zoon super gezond.
Onze zoon werd geboren en ik bleef redelijk stabiel dus een jaar later begonnen met het werken in de thuiszorg met een 8 uurscontract. De combi huishouden, werk en gezin was al vrij snel zwaar, de energiedrankjes kwamen net op de markt en al snel was ik verslaafd aan de energiedrank en de suikers en ging ik van dip naar dip.

Van huis uit ben ik met de Hollandse pot opgegroeid en wij, mijn zus en ik, mochten vroeger maar 1 a 2 x per week snoep. Toen wij gingen samenwonen aten wij niet echt gezond en door mijn perfectionistische achtergrond was mijn stresslevel behoorlijk hoog. Net samenwonen, ongezond eten en afstuderen was voor mijn lichaam net iets teveel.
In die periode ontzettend aangekomen omdat ik van een actief leven naar een passief leven ging. Twee keer ben ik door gezonder te eten vele kilo’s kwijt geraakt maar al heel snel waren ze weer terug. In echte diëten heb ik nooit geloofd dus daar begon ik nooit aan.

judith-voor

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen en heb ik het programma van Start to Run met Evy gevolgd. Ik had zo’n slechte conditie dat ik een aantal lessen heb herhaald tot het goed ging voor een volgende les. Zo heb ik uiteindelijk de 5 km gehaald. Na onze verhuizing heb ik het weer moeten opbouwen en helaas kreeg ik toen last van een hielspoor zodat ik er weer mee moest stoppen. Ik werd weer dikker en dikker, voelde dat er een ontzettende suikerlaag over mijn hersenen zat en voelde mij niet lekker in mijn vel zitten.

Door vrienden van vroeger, die ik op Facebook heb en een vriendin ben ik in aanraking gekomen met de paleo lifestyle. Ik zag het steeds vaker voorbij komen op Facebook en dacht bij mijzelf, daar ga ik mij in verdiepen.
En wat ik las was zo herkenbaar dat ik dacht, misschien is dit iets voor mij. Ik heb zo’n 5 maanden geleden verteld aan mijn vriend wat paleo inhield en hij heeft mij gelukkig gesteund, om hiermee te beginnen.

Begin oktober 2015 ben ik begonnen met de paleo lifestyle en de eerste week eerst met het ontbijt, al snel volgde de lunch en het diner. In de Herfstvakantie mijn laatste energiedrankje gedronken en hierna alleen nog maar water en thee (zonder suiker, vond ik in het begin echt vies).

Ik deed het absoluut niet om af te vallen maar ik ben inmiddels 15 kilo kwijt. Er mogen er nog 11 af maar lukt dit niet, is het ook prima. Belangrijkste is dat ik van mijn suikerverslaving af ben, ik lekkerder in mijn vel zit en energie voor 10 heb. Na 10 kilo kwijt geraakt te zijn ben ik weer begonnen met sporten o.a. hardlopen met Evy en ik geniet weer. Mijn hielspoor die trekt het, tot nu toe en als het zo goed blijft gaan dan ga ik in mei de 5 km doen tijdens de Ladiesrun. Een mooi doel om naar toe te werken.

Thuis ben ik een ander mens, ik straal weer en zat ik vroeger na het werk uitgeblust op de bank, sta ik nu in de keuken om nog even een soepje te maken. Al vele recepten geprobeerd, sommige voor herhaling vatbaar en er ontzettend van geleerd, nieuwe groenten en smaken ontdekt. Ook al doet mijn gezin niet mee, ze proeven alles en bij de Nieuwjaarsborrel op mijn vriend zijn werk, heb ik voor hun wortelcake en kokos bonbons gemaakt, op verzoek van mijn vriend.

Ontbijt en lunch is geheel paleo. Met het avondeten eet ik de aardappels niet en schep ik extra groenten op. Heb ik een keer tijd over maak ik paleo lasagne, quiche, pizza of gerechten met courgetti, heerlijk! Ik beperk mijn tussendoortjes met fruit/ groene smoothies of maak zelf iets zoals wortelcake. Ik eet wel volgens de 80/20 regel, op donderdag eet ik een gewone pizza en ga ik uit eten of eet ik bij familie en vrienden eet ik wel gewoon. Ik beperk dit wel tot 2x in de week. De laatste tijd voel ik dat ik normaal heb gegeten dus wie weet wordt het ooit nog eens 100%.

Door het gewichtverlies gaat alles op mijn werk ook makkelijker en mijn cliënten vinden het geen probleem als mijn soep even in hun koelkast staat. Ook mijn cliënten zien het verschil en vragen aan mij wat ik die week heb gemaakt en of ze de foto’s van het eten mogen zien. Ik krijg recepten mee van wat hun vroeger gemaakt hebben dus ben nog lang niet uitgekookt.

judith-na

Nu ik alle ingrediënten van producten bestudeer, ben ik mij rot geschrokken wat wij niet allemaal eten en waar overal suiker inzit. En nog steeds koop ik soms vleesbeleg of vlees met suiker want een zoektocht naar goede voeding is het wel geweest.

Vrienden vinden het een hoop werk wat ik allemaal maak. Ik zeg dan altijd, dat dat niet hoeft, je kan ook elke dag een salade maken maar ik hou van de variatie. Ze vragen ook; “wat als je hiermee stopt”. Na 5 maanden dit grote effect te voelen, ik stop niet, nog nooit zo goed gevoeld!

Als mij niet had gevraagd of ik mijn verhaal wilde delen, had ik het nooit zo snel gedaan maar misschien is het ook wel fijn om het verhaal van een beginneling te lezen! Je bent nooit te oud om te leren!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest