Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Gastblogger

22 comments

Paleo appel peer crumble

Paleo appel peer crumble
Broodvervangers, Zoete snacks, Taarten & Cakes, High Tea, Snelle Recepten

Paleo appel peer crumble

De paleo variant van het alom bekende gebakje, verantwoord snoepen! Niks ruikt zo lekker als een verse crumble die net uit de oven komt. Dan begint het lastige; het laten afkoelen zodat je je tong niet verbrand. Klop wat kokosroom op met een drupje honing om er het ultieme nagerecht van te maken.

Macro's (per portie)

Vetten 43% (14 g)
Eiwitten 4% (3 g)
Vezels 11% (8 g)
Koolhydraten 43% (14 g)
292 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Appel
1
stuk(s)
Peer
1
stuk(s)
Kaneel
2
tl
Ghee
1
tl
Notenpasta
3
tl
Honing
1
el
Hazelnoten
1
handje(s)

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 10

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Verhit een steelpan op middelhoog vuur met een klein klontje ghee.

3

Snijd de appel en peer in blokjes en bestrooi met kaneel. Bak in het steelpannetje de appel-en peer blokjes en voeg de notenpasta en honing toe.

4

Verdeel het appel/peren mengsel over 3 kleine schaaltjes. Hak de hazelnoten fijn en verdeel de crumble over het mengsel. Bak in de oven af in 10 minuten en klaar is je toetje!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Gastblogger

Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

22 gedachten over “Paleo appel peer crumble”

  1. Lijkt mij héél lekker.
    Ga ik zeker proberen.
    En niet onbelangrijk, makkelijk te maken.

    Beantwoorden
  2. Hallo, ik Ben Sandra, kan ik de thee vervangen voor kokosolie? Ik woon in Spanje en kan niet makkelijk aan thee komen.

    Beantwoorden
  3. Wil gem graag maken,maar Wat is ghee?
    En is stevia ook mogelijk ipv agave misschien?
    Grote groet,
    Jantsje

    Beantwoorden
  4. Dat ziet er goed uit en om het te proberen. Wat is Ghee?
    Ik neem aan een merk boter. Het is me niet bekend dus denk ik dat ik gewoon een klontje boter kan gebruiken?
    Groetjes.
    Corrie

    Beantwoorden
  5. Ik heb het net gemaakt, maar wel de dingen gebruikt die ik in huis had, daardoor is het wellicht minder goed geworden, maar het smaakt super! Ik heb de ghee vervangen door kokosolie en de agavesiroop door een beetje honing. Ook notenpasta had ik niet, dat is een heel klein beetje pindakaas geworden.

    Beantwoorden
    • De ghee vervangen voor kokosolie en de agarvesiroop voor honing is altijd gewoon goed. Dit is gewoon nog paleo. Alleen de notenpasta voor pindakaas vervangen is weer niet paleo. Pinda is geen noot soort dit is een peulvrucht. En pindas zijn geen paleo. Je kunt heel gemakkelijk notenpasta maken van cashewnoten.

      Beantwoorden
      • Dank!
        Bedankt voor de alternatieven, ik heb ze net gemaakt en ze zijn jummieeejj!

        Beantwoorden
      • moet er dan nog wat anders doorheen als je van cashewnoten een notenpasta maakt?

        Beantwoorden
        • Nee hoor, je kunt gewoon zelf een notenpasta maken van jouw favoriete noten en deze gebruiken.

          Gr, Simone -Team paleo

          Beantwoorden
  6. Ghee is een biologische boter verkrijgbaar bij een reformhuis.

    Beantwoorden
  7. Lekker en vult enorm! Volgende keer doen wij er wat noten, cranberry’s of rozijnen doorheen. En een beetje honing over de crumble voor het de oven in gaat 🙂

    Beantwoorden
  8. Waar kan ik de notenpata kopen of is er ook een recept
    op de site hiervoor?
    Lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
    • Gemengde notenpasta kan je vaak bij een toko wel krijgen. Op de bio afdeling van de AH hebben ze het ook. Bij de action is gemengde notenpasta op het moment ook te koop.

      Beantwoorden
    • Notenpasta maken is echt heel simpel.
      Als je een klein potje wilt maken heb je 200 gram aan noten nodig. Zelf maak ik meestal cashewpasta omdat deze het makkelijkste is. Het beste is wel om ongezouten cashewnoten te gebruiken. Als je gewoon de noten in een foodprocessor gooit en dan even laat draaien zie je dat het eerst gewoon kruimels worden. Als je dan dit geheel langer laat doordraaien worden de noten warm en komen de olieen uit de noten vrij en ontstaat er van zelf een pasta. Af en toe wel even alles omscheppen. Als het nog iets te stevig blijft kun je er altijd wat kokosolie aan toe voegen.

      Beantwoorden
  9. Waarom is Stevia niet Paleo? Lijkt me haast wel, toch? Puur planten extract.

    Beantwoorden
  10. De Agavesiroop staat niet bij de ingredienten… Hoeveel moet je hiervan gebruiken?

    Beantwoorden
    • Hi Leonie,

      Dat hoort eigenlijk de honing te zijn :), heb het gelijk even aangepast.
      Bedankt voor de oplettendheid.

      Groetjes, Myra Team Paleo

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.