Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal Linda

Tijd voor weer een nieuw succesverhaal. Allemaal bijzondere verhalen, allemaal stuk voor stuk mensen die Paleo op hun eigen manier in hun leven proberen te passen, wat natuurlijk ook de bedoeling is!

‘Ik ben Linda Gomes, 46 jaar, getrouwd en 2 kinderen. Mijn werk als schrijftolk voor doven en slechthorenden is 1 van mijn hobby’s, waar ik inmiddels alweer 11 jaar mijn ziel en zaligheid in kwijt kan’.

‘Wij eten sinds ongeveer een jaar Paleo, nadat mijn lichaam serieus in de ‘overload-stand’ ging.
Ik heb een ernstige longbeperking en astma. Dit maakt me fysiek beperkt (inspanning), en afhankelijk van hoge dosis medicatie. Inmiddels heeft dit medicijngebruik geleid tot diabetes, hoge bloeddruk en huidproblemen(eczeem).

Ik ben al jaren op zoek binnen de reguliere medische weg, naar mogelijke allergieën of intoleranties. Die zijn bij mij nooit aangetoond, dus ook geen actie ondernomen. Na verloop van tijd was ik daar klaar mee, met ‘braaf naar de dokter luisteren’ in die zin, dat ik het gevoel had dat voeding wel degelijk veel invloed op mijn lijf heeft.

Al zoekende kwam ik bij paleo uit

Vorig jaar wilde mijn lijf niet meer en mijn schreeuw om hulp werd door niemand beantwoord. Ik kan mijn aandoening niet wegnemen, maar wel de randvoorwaarden verbeteren, dus ben ik zelf op internet op zoek gegaan naar een oplossing. Eerst naar biologisch, zonder kunstmatige toevoegingen…en al zoekende kwam ik bij Paleo uit. Dit klonk goed voor mij, dus vol goede moed gestart met de zoektocht naar gezond en lekker eten.

Ik ben begonnen met uitzoeken wat wel en niet gezond is volgens Paleo en waarom? Veel lezen en zoeken op internet. Wat ik lastig vond is dat werkelijk overal geraffineerde suikers en tarwe in verwerkt lijkt te zitten. Voordat ik met Paleo begon at ik wel alles vers, en zelfgemaakt, zonder instantpakjes enzo. Maar lette niet op vet/suiker/koolhydraten o.i.d. Ik at veel pasta’s, en meergranenbrood. Het afkicken van de suiker heb ik flink gevoeld. Wow, dat je zo verslaafd aan suiker kunt zijn! Maar inmiddels mis ik het niet meer, en zijn dadels, honing, kokosbloesemsuiker en ik, hele goeie vriendjes geworden. Recepten googelen heeft mij geholpen om nu ook zelf heerlijke Paleo-proof gerechten op tafel te toveren. Elke week staat de biologische groenten tas goed gevuld op mijn stoep, vlees van de biologische slager, een slowcooker aangeschaft en een goeie keukenmachine… Makes life a lot easier.

Wat Paleo me gebracht heeft?

Lager bloeddruk, cholesterol op gezond laag peil, mijn eczeem onder controle, darmen hebben rust gekregen en mijn stoelgang is zelfs bijna op de klok.
Ik merk dat ik meer energie heb en minder moe opsta (ondanks dat ik door mijn longen maar een uur of 4 echt slaap). Ik ben erg blij met Paleo en de Facebookpagina, zo fijn dat mensen met je mee willen denken.

Ik ben nog zoekende naar gezonde koolhydraten om mijn bloedsuikerspiegel omhoog te krijgen. Ik heb via de Facebookpagina hele goeie suggesties gekregen. Vooralsnog lijken peulvruchten (niet Paleo) het beste te helpen. Op die manier probeer ik Paleo ook te benaderen, doen wat bij mij past en waar mijn lichaam goed door functioneert’.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.