Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Gastblogger

13 comments

Paleo granola

Paleo granola
Broodvervangers, Zoete snacks

Paleo granola

Voor die lekkere crunch bij het ontbijt! Hier in huis kunnen ze er in ieder geval geen genoeg van krijgen... Deze granola is erg lekker met amandel- of kokosmelk (of een andere plantaardige melk) maar ook overheerlijk met kokosyoghurt of gewoon zo over wat vers fruit gestrooid. Enne, tussendoor af en toe wat granola uit het vuistje dat is ook altijd een goed idee. Wat is jouw favoriete granola-momentje?

Macro's (per portie)

Vetten 65% (29 g)
Eiwitten 12% (12 g)
Vezels 6% (6 g)
Koolhydraten 65% (29 g)
399 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 7

Granola 1

Amandelmeel
200
g
Zonnebloempitten
50
g
Pompoenpitten
50
g
Gebroken lijnzaad
3
el
Kokosmeel
1
el
(Wijnsteen) Bakpoeder
1
tl
Volvette kokosmelk
200
ml
Medjoul Dadels
3
stuk(s)
Vanille extract
1
tl
Keltisch zeezout
1
snufje

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 20

1

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakblik met bakpapier.

2

Snijd de dadels fijn.

3

Meng amandelmeel, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, kokosmeel en bakpoeder in een grote kom.

4

Mix kokosmelk met dadels, vanille-extract en zout in een andere kommetje en giet dit daarna bij de droge ingredienten.

5

Roer tot je een stevig, nat beslag hebt.

6

Spreid het beslag met een natte spatel uit over het bakpapier.

7

Bak dit in ongeveer 20 minuten bruin krokant.

8

Haal uit de oven, laat even afkoelen en breek daarna in stukjes.

9

Eenmaal afgekoeld kun je dit in een luchtdichte pot ongeveer een week bewaren.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Gastblogger

Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

13 gedachten over “Paleo granola”

  1. Mmm! Lijkt me heerlijk! Maar ik vraag me af wat nou het beste is om erbij te doen, yoghurt of melk? Amandel melk? Bio yoghurt? Ik ben laatst de almond yoghurt tegengekomen van alphro, is dat nou goed? Ik vind ’s ochtends yoghurt soms echt lekker en snel, dus zou het eigenlijk niet kunnen missen.

    Beantwoorden
    • De producten van alpro zitten nog vol toevoegingen helaas. Je kunt kokosyoghurt erbij eten, of je maakt een smoothie in een bowl met de granola. 🙂

      Beantwoorden
  2. Lijkt me lekker! Ga ik uitproberen! Ik heb alles in huis maar geen kokosmelk… kan ik dat door iets anders vervangen? Alvast bedankt voor het antwoord!

    Beantwoorden
    • Niet echt, kokosmelk is wat dikker dan bijv amandelmelk..

      Beantwoorden
      • Als je amandelmelk neemt van een beter merk, die is ook dikker omdat er meer amandelen in zitten.

        Beantwoorden
  3. Hij is goed gelukt. Ook zonder fruit heel lekker. Het is wel een grote hoeveelheid geworden. Kan ik ook een gedeelte in de diepvries bewaren?

    Beantwoorden
  4. Paleo Granola, heerlijk toen het uit de oven kwam!
    Maar in de luchtdichte box is het helaas zacht geworden?
    Krokant vond ik het toch beter, heeft iemand een tip hoe ik dit een week krokant kan houden?

    Beantwoorden
    • Ik heb deze nog niet gemaakt, maar aan mijn granola voeg ik altijd wat appelsap toe. In de oven karamaliseren de suikers die erin zitten en deze zorgen voor een krokant korstje.

      Beantwoorden
  5. Ik heb een vraag, kun je kokosmeel ook zelf maken door kokosvlokken/ chips te vermalen tot meel?

    Beantwoorden
  6. bij mij wordt het niet krokant… wat doe ik niet goed?

    Beantwoorden
  7. Bedankt voor het recept Willemijn! Het is heerlijk! Mooi goudbruin gebakken! Bij mij waren de dunnere randen krokant en het wat dikkere binnenste zachter. Gegeten met een beetje honing en een fruit/wortel smoothie. De volgende batch ga ik de appelsap-tip van Sandra proberen en wat rozijnen toevoegen. 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.