Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Gastblogger

1 comment

7 Manieren om Stiekem Meer te Bewegen

Een actief leven betekent niet persé dat je 7 dagen per week in de sportschool staat. Helaas gebeurt in Nederland steeds vaker het tegenovergestelde. Mensen zijn ‘druk’, hebben ‘geen tijd’ of ‘houden niet van sporten’. Met deze 7 manieren beweeg je stiekem net dat beetje extra op een dag dat kan bijdragen in een gezondere leefwijze. Geen smoesjes meer dus.

1. Was de auto

Van een grondige sopbeurt voor je auto kun je stiekem een full-body work-out maken. Zak door je benen om de wieldoppen eens goed te schrobben. Wissel grote draaiende bewegingen af met kleine om de vliegjes van de lak te verwijderen. Kortom, zie het als jouw missie om die auto weer net zo stralend te krijgen als toen hij uit de garage kwam.

2. Tuinieren

Onkruid wieden, de tuin omspitten, de voegen van je dakterras schoonmaken, met tuinieren combineer je lekker buiten zijn met behoorlijk wat beweging. Extra motiverend is het resultaat van je hard werk nadien. Als de nieuwe plantjes er weer instaan of je getegelde terras weer schoon, geeft dat extra veel voldoening.

3. Boodschappen te voet of op de fiets

Steeds meer mensen doen boodschappen met de auto. Één van de eenvoudigste manieren om meer te bewegingen over de dag is je boodschappen te voet of op de fiets te doen.

4. Wat extra’s tijdens het uitlaten van de hondlunge

Heb je een hond? Dan doe je nu waarschijnlijk al een dagelijkse ronde. Mogelijk is het ook een ‘verdeelde taak’ in jouw huishouden. Wissel deze taak dan eens af met wat anders. Oftewel, ruil. Daarnaast kun je tijdens het uitlaten ook wat extra activiteiten inbouwen. Maak bijvoorbeeld een paar lunges tussen het wandelen door. Daarmee stap je met een been uit en ga je met je andere been met je knie naar de grond. Vervolgens wissel je van been. Je kunt ook een bal of frisbee meenemen om op een speelveld voor honden wat extra te stoeien met je trouwe viervoeter. Heb je geen hond? Vraag eens aan vrienden, bekenden of buren of je een keer mag ‘hondsitten’.

5. Neem de trap

Natuurlijk kan de ‘Neem eens wat vaker de trap’ niet in dit lijstje ontbreken. Toch verbaas ik me nog regelmatig, bijvoorbeeld bij het station, dat dit voor veel mensen nog geen logisch alternatief is voor in de rij staan om met de roltrap te mogen. Je bent én sneller boven én hebt gelijk weer een beetje extra beweging erbij.

6. Probeer iets nieuws

Nieuwe dingen proberen geeft nieuwe energie. Plus, omdat je lichaam nog niet gewend is aan een bepaalde activiteit, zal het extra zijn best moeten doen. Zoek iets uit waarvan je merkt dat het zelfs een beetje spanning op roept. Voor de één zal dat dansen zijn, voor de ander karate, boogschieten… eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat het is, als het maar iets nieuws is.

7. Samen een kopje koffie drinken?

“We moeten snel weer eens bijkletsen met een bakje koffie of thee”. Waarom dit moment niet gebruiken om samen een wandeling te maken in het bos of in de stad. Tegenwoordig kun je bijna overal een koffie-to-go krijgen of neem een thermoskan vanuit huis mee. Zo combineer je gezelligheid met een stukje beweging.

Ik heb geen tijd = het is geen prioriteit

Naast dat je een of meer van bovenstaande manieren om meer te bewegen kunt proberen is ook de moeite waard om je tijdbesteding eens in de gaten te houden. Net zoals het interessant om eens bij te houden wat je daadwerkelijk eet, geeft ook het bijhouden van wat je nu écht doet op een dag vaak verrassende inzichten. Wanneer het om bewegen en trainen gaat, speelt het aspect ’tijd’ vaak een rol. Maar is dit wel echt zo? Of is het een kwestie van prioriteit. Probeer het maar eens en bepaal vervolgens of die tijd op het www, Facebook, voor de TV of ‘achter je bureau werken terwijl je het eigenlijk geen werken kunt noemen’ wel de belangrijkste besteding van je tijd voor je is.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Gastblogger

Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

1 gedachte over “7 Manieren om Stiekem Meer te Bewegen”

 1. Hey Mitchel!

  Super interessant artikel, as always 🙂

  Gezien ik veel met websites bezig ben en echt HEEL vaak thuis zit, heb ik zo mijn eigen plannetje bedacht om meer calorieën te verbranden.

  Rechtstaan achter je bureau!

  Echt super easy en het is goed voor je rug.

  Olivier

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.