Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

4 comments

Bananen; 15 Redenen om Deze te Eten

Zijn bananen dikmakers? is een veelgestelde vraag aan ons. Of, waarom wordt er zoveel van banaan gebruik gemaakt in jullie recepten? Nou heel simpel: bananen zijn ook powerfoods. En wel hierom:

 • Bananen bevatten tryptofaan, dit is een eiwit dat je lichaam omzet naar serotonine. Serotine zorgt voor happy feelings, maar ook voor een betere nachtrust en een ontspannen gevoel.
 • Eet 2 stuks voor je workout en je krijgt een acute energy boost zonder dat het je bloedsuiker omhoog laat schieten.
 • Ook zorgen ze ervoor dat je nog kunt lopen de dag na een pittige training, en voorkomen ze nachtelijke spierkrampen.
 • Voorkomt PDS verschijnselen, bananen zorgen voor een happy mood! Vrouwen die last hebben van de gebruikelijke verschijnselen bij ongesteldheid; neem lekker een banaantje!
 • Ze zorgen mede voor de productie van de witte bloedcellen, door de hoge vitamine B-6 in deze gele fruitjes. Tegelijkertijd zijn ze ook goed voor je als je last hebt van bloedarmoede doordat ze rijk zijn aan ijzer.
 • Ze bevatten heel veel kalium en zorgen daarom voor een lagere bloeddruk en verminderen de kans op een hart aanval en beroerte.
 • Heb je last van obstipatie? In tegenstrijd wat velen denken zorgen bananen niet voor opstopping maar voor een evenwichtige darmflora door de vezels.
 • Last van diarree? Ook daarbij kunnen ze je helpen. Ze werkend kalmerend op je spijsvertering en helpen je lichaam te herstellen na de krampen.
 • Bananen maken je ‘slimmer’ en helpen je beter te focussen. Ideaal dus voor een examen of een belangrijk gesprek.
 • Bananen bevatten veel antioxidanten en helpen je lichaam te beschermen tegen radicalen.
 • Misselijk in de ochtend? Banaan!
 • Vitamine B en magnesium in bananen zijn een ideale remedie voor gestresste mensen, die hebben namelijk meer behoefte aan de combinatie van deze 2.
 • Bananen werken als natuurlijke maagzuurremmer en beschermen tegen maagzweren.
 • Ze bevatten een stof die voeding geeft aan de goede bacteriën in je darmen.
 • Bananen helpen je te beschermen tegen kanker – door de lectines (soort eiwitten) die erin zitten.

Afgezien van de mega grote gezondheidsvoordelen?

Ze zijn goedkoop, ideale vervanger van geraffineerde suiker, overal verkrijgbaar, snelle en makkelijke snack en zonder deze powerfoods zouden de onderstaande recepten ook niet gemaakt kunnen worden!

 1. Bananenbrood?
 2. Bananenpannekoeken?
 3. Bananensmoothie?
 4. Paleo chocolade vla (met banaan)?
 5. Bananenijs?

I love bananas! 🙂

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

4 gedachten over “Bananen; 15 Redenen om Deze te Eten”

 1. Hallo Mitch, ik ben heel erg blij dit vanmorgen te lezen. Ik vind bananen heel lekker in de smooties. Snel klein gemaakt wat kokosmelk of amandelmelk erbij in de blender en zo klaar! Ben overigens twee weken geleden begonnen bevalt goed 3 kg kwijt jippie. Ga nog wel effe door en zal bij het bereiken van mijn doel grotendeels paleo aanhouden met zekerheid veel minder koolhydraten als voorheen. Koffie dulce gusto met melk drink ik een of twee keer per dag heb ik nodig. Bedankt! Ik zeg het voort. Mvrgr Astrid een fan

  Beantwoorden
 2. Ben 2 weken geleden een beetje met het paleo dieet begonnen. Eigenlijk hoef ik niet speciaal af te vallen. Wel een leuke bijkomstigheid. Het gaat mij om meer energie te krijgen. Ik doe nog niet helemaal het paleo omdat ik twee pubers heb rondlopen.
  Vanmorgen ging ik voor de grap op de weegschaal staan en “oeps wat leuk” 3 kilo kwijt… terwijl ik dacht dat wij al gezond eten. Zonder potjes, pakjes ed altijd verse groenten.
  Ik ga het zeker uitbreiden. Langzamerhand heb ik alle produkten in huis waar ik paleo mee kan koken. Want de prijzen van biologische dingetjes zijn voor ons toch wel aan de dure kant.
  Mijn man is erg blij met salades voor de lunch….
  Groetjes van mij

  Beantwoorden
 3. Onze zoon is inmiddels al weer negen. Toch wil ik dit even met jullie delen.
  Tijdens de beginfase van de zwangerschap was ik ’s ochtends ‘een beetje wiebelig’. Niet echt misselijk, maar ook niet helemaal happy.
  Toen las over een banaan op de nuchtere maag, liefst nog vóór je je bed uit stapt.
  Dus…… nam ik ’s avonds een banaan mee naar boven en die at ik ’s ochtends op terwijl ik lekker in bed het journaal keek.
  Geen last meer gehad van dat wiebelige gevoel.

  Beantwoorden
 4. Hoe zit het met dat je fruit beter niet kunt combineren? Want in banaanpannenkoeken doe je dit toch ook?

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.