Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Gastblogger

No comments

Waarom je Trainingsresultaten Achterblijven

pJij bent wel bij je nieuwjaarsvoornemens gebleven. Je eet al een tijdje Paleo of gebruikt elementen eruit en bent fanatiek aan het sporten.

Alleen… iedere keer als je in de spiegel kijkt of op de weegschaal staat, denk je: “Waarom zie ik geen resultaat”. Misschien komt het door een van deze zes redenen.

Je bent nog te kort bezig

Dit zie ik regelmatig terugkomen bij de trainingen die ik geef. Mensen die net 2 à 3 weken meedoen en zich laten frustreren dat ze nog niet hetzelfde doen of eruit zien als mensen om hen heen. Goh… Uiteraard behoren jullie niet tot deze groep ;), maar voor al die anderen: Relax en blijf vooral doorgaan. Waarschijnlijk voel je je al wel sterker en fitter en grote kans dat je ook meer gewicht pakt. Verwacht niet dat je al meteen strakkere billen, grotere biceps of een plattere buik hebt in een paar weken. En bovenal: Bewandel jouw eigen pad. Ieder lijf, ieders (trainings)achtergrond, keuzes en motivatie zijn anders. Het gaat erom dat jij op termijn jouw doelen haalt, stapje voor stapje.

Je doet al te lang teveel van hetzelfde

TrainingresultatenHuh, maar net zei je het omgekeerde…? Klopt. Een andere valkuil van achterblijvende trainingsresultaten is te lang dezelfde routine volgen. Train je al een tijdje (meer dan 2 maanden) op regelmatige basis (3 keer per week) en zie je nog geen resultaat? Tijd om je routine om te gooien. Hoewel je hoofd en lijf dit vaak niet willen: Je hebt verandering nodig. Nieuwe oefeningen, een andere volgorde, een ander trainingstempo of in ieder geval een uitdagendere variant op je oude programma.

Je traint niet zwaar genoeg

Als je een sterkere, gespierdere en slankere fysiek wil, zal je zwaar moeten tillen. Niet zwaar koste wat kost, maar zwaarder dan je waarschijnlijk denkt. Om spiergroei te stimuleren (en dus ook een slankere fysiek) moet je je spieren stimuleren te groeien. Dit doe je onder andere door zwaardere gewichten te gebruiken dan je lichaam gewend is. Speciaal voor de dames: Weegt je handtas 5 kg, dan zul je dus je biceps curls met meer dan 3 kg moeten doen.

Je traint niet op de juiste manier voor jouw doelstellingenTrainingsresultaten

Sterker worden in je bovenlichaam? Dan gaat die een keer per week Zumba niet werken. Net zoals trainen van zogenaamde ‘single joint’ (biceps curls bijvoorbeeld) bewegingen je niet gaan helpen in het verliezen van vet of winnen van spiermassa of kracht. Een trainingsprogramma passend bij jouw doelstellingen is essentieel om met de tijd resultaten te boeken. Weet je niet waar te beginnen of wat past bij jouw doel? Maak dan eens een afspraak met een personal trainer. Zelf als je niet kiest voor 1 op 1 begeleiding kan deze je vaak al wel verder helpen

Je traint niet vaak genoeg

Wil je substantiële verschillen zien in je training? Dan zal je vaker dan 1 keer per week moeten trainen. Zeker wanneer het op krachttraining aankomt, is 3-4 keer per week het meest ideaal om resultaat te boeken.

Je traint te veel

Wanneer je net als ik erg van sporten en bewegen houdt, ligt de kans op overtraining op de loer. Neem voldoende rust tussen je trainingen. Veel van de mensen die ik train, adviseer ik om één dag te trainen en dan één dag rust te houden. Of in ieder geval te kiezen voor een lichte cardio-activiteit en geen zware trainingssessie. Wanneer je te veel (en te lang) traint, voegt dit niks meer toe aan je progressie. Sterker nog, het houdt dit juist tegen.

Kijk nog eens kritisch naar je inspanning, wanneer je merkt dat de resultaten wegblijven. Luister goed naar je lichaam en zorg dat je voldoende slaap krijgt, minimaal 8 uur per dag. Een laatste belangrijke toevoeging: voeding. Hoewel ik in dit artikel met name wil focussen op training, kan ik het niet nalaten om ook deze toch even te benoemen ;). Hoe je het ook wendt of keert, voeding staat onlosmakelijk verbonden met resultaat. Eet je te veel, te weinig of niet het juiste, dan zullen resultaten uitblijven.

Hoe zorg jij dat je resultaat blijft boeken in je training? Of waar loop jij tegenaan? Deel het hieronder.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Gastblogger

Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.