Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

4 comments

Varkenshaas met bacon en pruimensaus

Varkenshaas met bacon en pruimensaus
Vleesgerechten, Ovengerecht, Kerst

Varkenshaas met bacon en pruimensaus

Maak indruk (op je familie) tijdens een etentje met deze heerlijke varkenshaas! Door de bacon blijft deze lekker mals en sappig en het combineert uitstekend met het zoete van de ui-pruimen reductie. Dit gerechtje is heerlijk met een frisse groene salade.

Macro's (per portie)

Vetten 38% (13 g)
Eiwitten 54% (41 g)
Vezels 1% (1 g)
Koolhydraten 38% (13 g)
305 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 6

Varkenshaas
1
kg
Bacon
8
plakje(s)
Kokosolie
2
el
Rode ui
2
stuk(s)
Knoflook
3
teentje(s)
Pruimen
150
g
Verse Rozemarijn
1
tl
Rode wijnazijn
1
el
Arrowrootpoeder
1
el
Kippenbouillon
400
ml

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 30

Voor de varkenshaas:
1

Verwarm de oven voor op 175ºC

2

Wikkel de varkenshaas in de bacon en zet deze vast met tandenstokertjes.

3

Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan op een hoog vuur en bak hierin de varkenshaas aan alle kanten (ongeveer 2 minuten) tot deze mooi bruin kleurtje heeft.

4

Haal de varkenshaas uit de pan en leg deze in een braadslede.

5

Bak nog 20 minuutjes in de oven, of tot het vlees van binnen 60ºC is.

Maak intussen de saus
1

Snijd de uien in dunne reepjes en pers de knoflook. Ontpit de pruimen en snijd deze klein.

2

Gebruik dezelfde pan waar de je de varkenshaas in aangebraden hebt.

3

Verhit hierin de andere el kokosolie op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook, fijngesneden pruimen en rozemarijn toe.

4

Sauteer tot de uien gaar zijn (ongeveer 6 minuten).

5

Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

6

Ondertussen kan je in een kommetje de arrowroot met de azijn mengen.

7

Zodra de saus kookt doe je hier het arrowroot mengsel bij en roer tot je geen klontjes meer hebt.

8

Laat de saus nog een paar minuutjes inkoken tot de gewenste dikte en haal daarna van het vuur.

9

Bewaar afgedekt tot je de varkenshaas gaat serveren.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

4 gedachten over “Varkenshaas met bacon en pruimensaus”

  1. Dat ziet er geweldig uit, je krijgt er al honger van. Ik zal het an ook maken als ik van keukendienst ben. Je hebt wel een zeer creatief team. Bedankt

    Beantwoorden
  2. HET IS EEN HEERLIJK GERECHT alleen het bakken en braden in kokosolie spettert zo erg.
    Hebben jullie hier een manier voor, hoe doen jullie dat?

    Beantwoorden
    • Hee Ria! Goed om te horen dat je het heerlijk vind 😀 Het kan idd erg gaan spetteren. Bij mij spettert het minder als ik het op een lager vuurtje doe. Wellicht werkt het voor jou ook?

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.