Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal Sanne

Zoals met zoveel succesverhalen heb ik ook deze weer ‘opgedoken’ op Facebook. Je post een recept of artikel en daar verschijnen vaak ook ervaringen van mensen in de reacties. Zo ook die van Sanne. Zij verteld vandaag haar Paleo verhaal!

Hoi! Ik ben Sanne, 29 jaar. Graag wil ik mijn verhaal met jullie delen:
Sinds mijn 15e kamp ik met diverse voedsel allergieën en hooikoorts. Het aantal voedingsmiddelen leek zich steeds meer uit te breiden binnen het scala van allergieën dat ik al had. Mijn reacties op het eten van ‘verboden voedingsmiddelen’ waren huiduitslag, buikpijn of zelfs tot een anafylactische shock.

Vegetarisch

Ik besloot op mijn 19e vegetariër te worden. Dit was een principe kwestie. Echter was het totaal in strijd met alle allergieën die ik had waardoor ik achteraf gezien te eenzijdig at.
In 2014 kwam ik na bijna 10 jaar in het medische circuit terecht om opnieuw te kijken naar mijn medicatie die ik gebruikte om in te grijpen op de allergische klachten. Hier was aan vooraf gegaan dat ik er wat te makkelijk mee om was gegaan en daardoor bijna was gestikt in een bui van allergische reactie. Ik was me echt wel bewust van het feit wat voor consequenties het kon hebben, maar ik zette me af omdat ik het zó enorm frustrerend vond dat ik zo beperkt kon eten.

Er werd een nieuw preventie en ingrijp plan aangeboden en ik werd doorverwezen naar een diëtist. Ze adviseerden me o.a. meer brood en melkproducten te gaan gebruiken. Het gevolg hiervan was dat ik steeds meer klachten kreeg. Vanaf dat moment was het fris opstaan, maar na 2 uur alweer moe genoeg om mijn bed in te duiken en dit ging zo de hele dag door. Ik gaf hier veel aan toe omdat ik niet anders kon. Een druk leven van een fulltime baan en een studie loopt ook door. Daarnaast wilde ik ook nog graag mijn sociale contacten blijven onderhouden.
Ik ben op een punt terecht gekomen dat ik alles dat ik at niet meer kon verdragen. Niet meer weten door welk voedingsmiddel ik nou klachten had. Ik bleef maar puzzelen maar kwam er niet meer uit. En dan ook nog medicijnen erbij? Het voelde niet goed, ik moest met iemand praten die de situatie op een andere manier zou kunnen belichten, en ik wilde niet meer zo moe zijn, kom op zeg ik was 27 jaar!

Orthomoleculair arts

Na eigen onderzoek kwam ik bij een orthomoleculair arts terecht. Hij heeft alles gehoord en onderzocht. Iemand die eindelijk terug ging naar de kern, wauw! Ik kon wel huilen van blijdschap.
Hier kwam uit dat inmiddels mijn hele darmflora uit balans was. De slechte bacteriën hadden het overgenomen van de goede. Beide heb je nodig, maar wel in de yin yang situatie.
Daarnaast had ik flink last van een aantal tekorten door de eenzijdigheid van mijn vegetarische levensstijl in combinatie met mijn allergieën.
Het werd al snel duidelijk dat ik naast de geconstateerde fruit, noten en soja allergie ook allergisch bleek voor melk, tarwe en gluten.

Iemand die eindelijk terug ging naar de kern, wauw! Ik kon wel huilen van blijdschap.

Ik ben in een heel detox traject terecht gekomen waarbij ik enorm veel kennis heb opgedaan over voeding en met name de functie van voedingsmiddelen voor mijn lichaam. Aanpassing van voeding en de tekorten aanvullen door supplementen zouden mijn fysieke situatie kunnen verbeteren. Dit traject heeft al met al zo’n 7 maanden geduurd.
Ik ben voedingsmiddelen stuk voor stuk gaan elimineren om erachter te komen hoe mijn lijf zou reageren. Ook ben ik weer vlees en vis gaan eten. Terug naar de basisvoeding, ongeraffineerd en zoveel mogelijk eerlijke voeding. Maar ook voelen, voelen wat mijn lichaam eigenlijk mij probeert te vertellen. Mijn vegetarische principes hadden het luisteren uitgeschakeld en mij in strijd gebracht richting mijn lijf.

Er ging een compleet nieuwe wereld open

Na de erkenning ging er een wereld voor mij open. Ik ging experimenteren met koken, maakte lekkere smoothies en varieerde wat af met de lunch. Het werd een uitdaging die ik ook graag wilde overbrengen op anderen. Ik kwam erachter dat de levensstijl die ik hanteerde de paleo levensstijl is. Dit was nooit zo benoemd, het viel meer samen. Kijkend naar wat mijn lichaam in het proces nodig had. Toen een vriendin die zelf paleo deed mij attendeerde dat het ook een naam heeft ben ik me erin gaan verdiepen. Leuk om op die manier nog meer aanhangers tegen te komen en meer recepten uit te kunnen proberen.

Mijn avontuur heeft me zo enthousiast gemaakt. Ik heb 15 maanden later mijn energie terug die ik nodig heb, voel me beter in mijn vel, zowel mentaal als fysiek. Ik heb een hooikoorts seizoen nagenoeg zonder klachten overleefd en gebruik al 15 maanden geen allergie medicatie meer. Dit omdat ik op een evenwichtige manier elimineer, geen reacties opwek en mijn weerstand dus hoog houd. Daarnaast ben ik meer tevreden over mijn lichaam. Ik heb altijd gesport maar door de enorme aanpassingen in voeding heb ik meer profijt van het bewegen; Ik blijf luisteren naar wat mijn lichaam onder welke omstandigheden nodig heeft. Ik voel heel duidelijk aan wat ik wil eten en dat het blijkbaar ook is wat mijn lijf nodig heeft. Door geen taart, koek, vla, witte chocolade, brood etc lijkt mijn lijf ook in de transformatie te zijn gegaan. Voorheen hoorde ik veel dat ik er moe uitzag. Nu hoor ik veelal hoe goed ik eruit zie. Ik zie het zelf ook en het maakt me gelukkig!
Mensen vonden het in het begin maar raar, maar ik zie steeds meer om me heen dat ze tips en tricks bij me komen halen. Dat geeft me nog meer energie!

Ik ben mijn recepten gaan plaatsen via fb op smoothsuperfood, samen met een vriendin.
Omdat ik mijn fit journey als inspiratie naar anderen wil gebruiken ben ik nu als opstap de cursus voedingsadviseur gestart. Ik hoop in de loop der tijd anderen te kunnen adviseren in voeding. We worden plat gegooid met allerlei hypes en gemanipuleerd waar we bijstaan maar onthoud 1 ding: Jij bent een individu, welke levensstijl je ook hanteert, paleo of iets anders, blijf voelen wat je nodig hebt. Kom je hier niet uit zoek dan iemand die vanuit zijn beroepshouding met jou kan meekijken. Het reguliere circuit kijkt nou eenmaal symptoom bestrijdend, de natuurgeneeskunde naar het zelf helende vermogen van het lichaam en hoe voeding daar een rol in kan hebben. Ook al hanteer je paleo, blijf denken aan 80/20. Blijf bij jezelf, afwijken hoort bij yin/yang als dit goed voelt voor jou!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.