Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal Carin

Vandaag delen we het paleo succesverhaal van Carin dat we binnenkregen in onze mailbox. Een mooi verhaal dat we graag met jullie delen; haar man gaat met sprongen vooruit en zelf behaalde Carin ook een goed resultaat.

Hierbij doe ik je graag mijn Paleo verhaal.
Al tijden had ik geen trek meer in aardappelen en pasta’s en nam ik vooral veel groente. Verder dacht ik dat ik heel gezond leefde want ik at volkoren brood, gebruikte geen toegevoegde suiker, weinig vet en nam af en toe een volkoren biskwietje. Ik ging een aantal keren per week naar de sportschool voor bodypump en was geregeld in de natuur te vinden als natuurgids. Sinds de jaren ’70 ben ik al bekend met Transcendente Meditatie en ik doe Magnified Healing.

Toen mijn moeder problemen kreeg met haar ogen (macula degeneratie) kwam ik door te googelen, terecht bij Karin Hogenboom. Daar las ik dat wij (en met name onze hersenen) in onze welvaartsstaat feitelijk ondervoed zijn. Zij pleitte voor beestenbottenbouillon van grasgevoerde koeien, eieren en volvette producten. Hoewel dat tegen alles wat ik ooit over gezonde voeding had geleerd inging, wekte dat toch mijn nieuwsgierigheid en ging ik verder zoeken. Je moet natuurlijk nooit op één verklaring afgaan!

Al googelend kwam ik ook Paleo en Mitchel van Duuren tegen 🙂 en vervolgens ging een hele wereld voor mij open. Hier zat ik op te wachten!

Foodie Challenge

In november van vorig jaar ben ik begonnen met de Foodie Challlenge, heb ik een aantal van je boeken gekocht en heel veel digitale recepten tot me genomen.
Ik kook, dus mijn man deed automatisch voor een deel mee. Alleen het ontbijt bleef in het begin nog uit een paar boterhammen bestaan.

Totdat bij MAX de tv-serie: ‘Hoe wordt ik 100’ werd uitgezonden. Daar werden onder begeleiding van onder meer een huisarts, cardioloog en diëtiste een aantal mensen geholpen om een gezondere levensstijl te ontwikkelen. En ja hoor: geen boterhammen meer, maar veel groente, eieren en volvette producten. De keukenkastjes werden uitgeruimd en ik dacht: Hé dat is leuk, daar moet mijn man een naar kijken. En zo geschiedde.
Mijn man is tweemaal gedotterd, heeft diabetes type 2, hormonale problemen, te hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol gehalte, net als meerdere kandidaten van dat tv-programma. Toen die binnen een paar weken behoorlijk waren afgevallen én al een deel van de medicijnen konden laten staan, was het helemaal voor elkaar: 100% overtuigd!

De resultaten

Toen mijn man een paar weken geleden op controle ging bij de internist, gebeurde bij hem hetzelfde: de weegschaal gaf tien kilo minder aan en de bloeduitslagen waren opmerkelijk, met het gevolg dat de Metformine gehalveerd kon worden. De internist bleef wel aan de voorzichtige kant omdat hij bang was voor een terugval. Maar over drie maanden is de volgende controle, met een uitgebreidere bloed- en urinetest.
We zijn allebei zo overtuigd dat dit onze nieuwe levensstijl is, dat we er niet aan denken om de ouder draad weer op te pakken. Zelf ben in al acht kilo kwijt, veel meer hoeft niet.

Waar we nog wel aan moeten werken is, eerder naar bed. We hebben de neiging om ’s avonds te lang door te werken. Dan is het daarna nog even een wijntje bij de open haard en wordt het toch weer laat.

Wij willen jou en je team bedanken voor de support tot nu toe. De Challenge was een geweldige manier om de paleo-lifestile eigen te maken.
Dat houdt wel in dat het voor mij nu geen optie is om mee te gaan met paleo+
want ik heb die challenge pas gedaan en ik heb alleen het boek ’15 minuten paleo’ niet, maar die mis ik ook niet echt.

Het enige kritiekpunt dat ik heb op de paleo-lifestile is dat er wel veel vlees dat geconsumeerd wordt. Oké het is van beesten die een goed leven hebben gehad, maar toch. Ik ben geen vegetariër maar wel erg begaan met de natuur om ons heen. En als we met z’n allen blijven doorgaan om zoveel vlees te blijven eten, zijn er zoveel beesten nodig waarvoor dan onvoldoende ruimte is, weiland bedoel ik. Bovendien blijft de hoeveelheid mest een probleem.
We willen onze mooie aarde toch doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen?!

Daarom ben ik blij dat er meer aandacht komt voor vegetarische paleo-recepten.
Ondanks dat ik niet meedoe met deze paleo+ blijf ik heel graag op de hoogte van nieuwe mogelijkheden, want paleo doen we samen!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.