Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

2 comments

Succesverhaal Ankie

Vandaag delen we het paleo succesverhaal van Ankie. Zij zit wellicht in de overgang maar besloot het niet daarbij te laten zitten, want de boel de boel laten zit er gewoon niet in. Ze voelt zich stukken beter en energieker, lees je mee?

Mijn naam is Ankie en ik ben een vrouw van 52 jaar. Ik hou van sporten en doe dit dan ook met enige regelmaat.
Mijn gewicht is altijd rond de 67 geweest. (bij een lengte van 176 is dat prima) Maar de afgelopen twee jaar veranderde dat opeens. Ik kreeg er langzaam steeds weer een kilootje bij.

Met lijnen ging er wel weer iets af. Maar een paar maanden later zat het weer eraan met nog iets extra’s.

Mensen keken me vaak raar aan als ik zei dat ik me te dik voelde. Ik zie er best lang en slank uit. Maar mijn probleem zit ook echt alleen maar op de buik.

Een vetpercentage (wat eigenlijk obesitasnorm is. Maar zo zie ik er dus echt niet uit) van 35,5% Een omvang om mijn middel van 94 cm. (en dat is echt nog meer geweest?) Mijn bloeddruk was ook al jaren aan de hoge kant. De arts wilde tabletten voorschrijven. Maar ik wilde met sporten proberen het toch wat lager te krijgen.

Vorig jaar oktober was ik 69,5 kilo. Eindelijk onder die vervelende 70 uit. Daar was ik best al happy mee?

Tegenslag

Maar in december kreeg ik een ongelukje waardoor ik drie maanden niet heb gesport en alleen maar met een boek op de bank heb gezeten. Tja en dan ga je eten…snoepen. Koekje hier, chippie daar, chocolaatje, snoepjes..
Binnen een mum van tijd was ik weer 74,5 kilo. Ik baalde als een stekker.

Terug in de sportzaal bleek het oppakken moeilijk te gaan. Maar alsof het zo moest zijn begon er een week later een challenge. Elke dag 2000 moves maken voor het goede doel. Drie weken lang. Ik ben die uitdaging aangegaan en heb me erin vast gebeten. Elke dag ongeveer 800 calorieën verbrand op de crosstrainer en fiets.

Uiteindelijk ben ik als enige vrouw tussen allemaal sportieve mannen in de top tien beland en zelfs op een derde plek.? Het heeft me sterk gemaakt en ik wist dat ik nu meer dingen aankon als ik dacht.

Maar mijn gewicht was nog bijna hetzelfde. Ik woog erna 73 kilo. Bovendien was mijn bloeddruk ook nog steeds te hoog.. Achteraf geef ik toe dat ik destijds vaker dacht: “ik heb zoveel calorieën verbrand dat dat koekje of dat stukje vlaai nu echt geen kwaad kan”. Ik kreeg ook echt flink honger door al dat gesport. Dus at de verbrandde calorieën gewoon weer bij. Maar dan ook nog met verkeerde dingen.

Overgang?

Elke maand krijg je op de sportschool een meting . Mijn vetpercentage bleek nog steeds veel te veel 35,5%. Overgang? Er werd gezegd na je vijftigste gaat de stofwisseling langzamer en krijg je een ander figuur. je moet accepteren dat je lichaam anders gaat uitzien.

NOU, ECHT NIET!!!!

Ik kon het niet geloven maar nog minder accepteren. 5 keer per week sporten moet toch helpen? We aten ook best gezond ..veel wokschotels met zilvervliesrijst. Groenteschotels uit de oven met volkorenpasta. Havermoutpap in de ochtend of cruesli. Ik dacht dat we gezond bezig waren. Vooral ook omdat mijn man een darmziekte heeft en ik zelf het prikkelbaredarmsyndroom.

De gouden tip

Totdat ik een meting kreeg van een nieuwe sportcoach Jasper. Ik vertelde hem mijn probleem. Vroeger at ik het liefst hartig maar tegenwoordig maakte het niet meer uit. De drang naar zoet was er ineens ook… bah. Hij luisterde en gaf me de gouden tip om Paleo eens te proberen. Hij was er zelf mee in aanraking gekomen en vertelde enthousiast zijn positieve ervaringen ermee.

Ik had er nog nooit van gehoord en heb thuis meteen op Facebook jullie pagina gevonden. Het sprak me meteen aan. Ik zag wat recepten voorbij komen, maar heb meteen het 101 receptenboek besteld. Daar kreeg ik nog wat ebooks bij. Eigenlijk ben ik die avond al begonnen met paleo eten. Heerlijk.

Mijn man kan het met zijn darmziekte ook allemaal mee eten. De ochtend erna heb ik voor het eerst met een smoothie ontbeten. Dacht daar kan ik echt niet een hele ochtend op lopen. Laat staan sporten. Maar dat kon ik wel. Ik had zelfs meer energie.

Ik heb daarna nooit meer met wat anders ontbeten . Het was ook best even wennen om weer wat meer tijd aan de kookpot te besteden omdat het onwennig was. Maar het smaakte allemaal lekker .

Tja, geen halve fles woksaus door de groenten.. geen gesmolten kaas of pakjes saus in mijn eten. Maar puur en zelf gemaakt.

Na 2 weken zat ik al onder de 70 kilo. Ik kon het niet geloven en heb de weegschaal een paar keer verplaatst om te zien of het wel klopte. Maar het klopte. Inmiddels ben ik bijna 3 maanden bezig. In het weekend eet ik toch nog wel eens een broodje of een ijsje. Soms zelfs een patatje.

Hoewel ik helemaal achter Paleo sta permiteer ik me toch af en toe een broodje, patatje of ijsje in het weekend. Al wordt dit steeds minder omdat ik steeds meer de neiging heb om toch steeds meer gezond te eten. Je denkt als het ware meer na over wat je mond ingaat.
Het zal een soort afkicken zijn want het gezonde eten, de nootjes en het fruit krijgen steeds meer mijn voorkeur en het kost geen moeite meer om gezond te denken. Het gaat vanzelf op dit moment. Het fruit in mijn ochtend smoothie laat de drang naar suiker voor de hele dag verdwijnen en inmiddels is mijn suikerzucht echt helemaal weg.

Ik weeg nu 66,5 kg, mijn vetpercentage is van 35,5 naar 30,5% (er is al veel vanaf maar er moet nog steeds aan gewerkt worden), mijn taille is van 94 naar 87 cm. (88 cm is de grens dat t riskant wordt) en mijn visceraal vet, (het buikvet tussen de organen, het vet dat gevaarlijk is) had eerst score 12. dat is heel hoog en ik zat in een risicogroep nu is het score 9.

Heel belangrijk…mijn bloeddruk is na een jaar of drie nu eindelijk PERFECT! Ik ben er nog niet. Maar ik ben er van overtuigd dat het alleen maar beter zal gaan,. Ik sport nu drie keer per week. Niet meer zo fanatiek als eerst maar gewoon om lekker even alles van je af te werken. Heerlijk !

Ik ben superblij met dit resultaat en superblij met het gouden advies dat ik kreeg om Paleo uit te proberen.

Het is eigenlijk heel logisch

Als je goed nadenkt is het ook eigenlijk allemaal heel logisch. Het bewerkte voedsel kan gewoon niet goed zijn. Al die suikers en kleurstoffen, houdbaarheidsstoffen, smaak en geurstoffen en weet ik wat nog meer.

Voor mij om 16 uur geen koekje maar gewoon heerlijk een paar lekkere paranoten.
‘S avonds een beker groene thee met soms een beetje fruit, een paar cashewnoten of wat stukjes kokosnoot. Het wordt steeds meer eigen en ik krijg steeds meer een afkeer van de “verkeerde” dingen die ik eerst lekker vond.

Mijn lijf ziet er beter uit. Ik voel me energieker. Mensen om me heen zien het nu ook aan me.

Dit is mijn verhaal. Een vrouw van 52 die vermoedelijk in de overgang zit hahaha. Maar die niet accepteerde dat je dan de boel maar de boel moet laten.

Mijn complimenten nog voor je pagina. Superfijn dat je Paleo zo bij het publiek bekend maakt. Je boeken zijn een goed hulpmiddel doordat de recepten vrij eenvoudig zijn te maken en vandaag stond ik werkelijk perplex bij onze Appie dat ik worteltagliatelle, courgettezoodles en bloemkoolrijst in de koelafdeling zag liggen.

Geweldig!! Gezond en puur eten is een trend die zich toch steeds meer voortbeweegt. Gelukkig! Wij gaan er in elk geval mee door en ook onze kids (echte pubers) kunnen de meeste maaltijden echt waarderen.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

2 gedachten over “Succesverhaal Ankie”

 1. Hallo

  Wat mooi om te lezen
  Ook ik ben van 72 kilo naar 65 kilo gegaan en dat in 6 maanden tijd.
  Ik vind het een heerlijk dieet al willen sommige mensen dat wel een tegen spreken.Het is ook geen dieet maar meer een levensstyle

  Groetjes
  Ria van Zwieten

  Beantwoorden
  • Hi Ria,

   Dat klinkt super! En je hebt helemaal gelijk 🙂
   Als je het leuk zou vinden om jouw succesverhaal hier een keer te delen dan hoor ik het graag.

   Gr Simone -Team Foodie

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.