Runderbouillon
Bouillon is super gezond en kan gewoon zo gedronken worden of gebruikt worden als basis in soepen en sauzen. Het zelf maken is helemaal niet zo moeilijk, helemaal niet met een slow-cooker. Uiteraard kun je dit ook maken in een pan met dikke bodem. Zet er dan wel een verdeelplaatje onder zodat de hitte goed verdeeld wordt.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 16
Liter 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 480
Snijd de groente in grove stukken.
Plaats de groenten onderin een grote Crock-Pot of slow-cooker.
Doe hierop de botten en plaats het laurierblaadje erbij.
Besprenkel met het azijn en zout.
Voeg net genoeg water toe totdat de botten onder staan.
Stel de Crock-Pot in op 8-10 uur op de lage stand.
Als de bouillon klaar is giet deze dan door een zeef en bewaar alleen het vocht.
Je kunt nu glazen potjes of diepvrieszakjes vullen met de bouillon en deze in porties bewaren/invriezen.
Als de bouillon wat te vettig is kan je deze een nachtje in de koelkast laten staan en het vet van de bovenkant af schrapen (maar let op, het vet is wel enorm goed voor je!)
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:
WRITTEN BY
Gastblogger
Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.