Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Pompoensoep

We maakten speciaal voor jullie ook een filmpje van de bereiding:

Pompoensoep
Soepen

Pompoensoep

Deze pompoensoep komt uit het ‘kerst’ hoofdstuk van ons Paleolicious boek. Uiteraard ook erg lekker op een andere dag van het jaar 🙂 Pompoen is een heerlijke groente die maar beperkt verkrijgbaar is in de supermarkten. Kun je ze nu niet vers kopen? Neem dan eens een kijkje in de vriezer bij de supermarkt, tegenwoordig kun je ook ingevroren pompoenblokjes kopen. Deze pompoensoep is heerlijk als lunch, voorgerecht maar ook als diner.

Macro's (per portie)

Vetten 47% (7 g)
Eiwitten 9% (3 g)
Vezels 6% (2 g)
Koolhydraten 47% (7 g)
134 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Pompoen
400
g
Ui
2
stuk(s)
Knoflook
2
teentje(s)
Kerriepoeder
1
tl
Groentebouillon
1
l
Verse tijm
4
takje(s)
Volvette kokosmelk
100
ml
Kokosolie
1
el

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 20

1

Snijd de pompoen in grove stukken.

2

Maak de ui en knoflook schoon en snijd in dunne ringen.

3

Verhit kokosolie in een koekenpan, voeg pompoen, ui, knoflook en kerriepoeder toe en bak aan.

4

Voeg de bouillon toe en breng de soep langzaam aan de kook.

Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat 20-25 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is.

5

Pureer de soep met de staafmixer. (of blender)

6

Ris de tijmblaadjes van de takjes af.

7

Garneer de soep net voor het opdienen met een scheutje kokosroom en enkele tijmblaadjes.

 

 

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.