Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

9 comments

Marokkaanse één-pan met vis

Marokkaanse één-pan met vis
Visgerechten

Marokkaanse één-pan met vis

Haal de Marokkaanse keuken in huis met dit heerlijke visgerecht dat je, zoals de naam al doet vermoeden, lekker handig in één pan kunt bereiden. Makkelijk, snel en boordevol smaak. Dat zijn toch de 3 woorden die ideaal en perfect zijn voor een maaltijd?

Macro's (per portie)

Vetten 25% (10 g)
Eiwitten 47% (42 g)
Vezels 8% (7 g)
Koolhydraten 25% (10 g)
356 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Kokosolie
1
el
Ui
1
stuk(s)
Knoflook
1
teentje(s)
Courgette
1
stuk(s)
Wortel
2
stuk(s)
Gepelde tomaten
1
blikje
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak
Gedroogde kurkuma
0.25
tl
Kaneel
0.5
tl
Paprikapoeder
2
tl
Cayennepeper
0.25
tl
Heilbotfilet
2
stuk(s)

Bereidingswijze

Moeilijkheid Easy

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 20

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2

Snijd de courgette en wortels in blokjes.

3

Verhit de kokosolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.

4

Voeg wortel en courgette toe en wok op middelhoog vuur tot deze gaar beginnen te worden.

5

Voeg tomaten, kurkuma, kaneel, paprika poeder, cayenne peper en zout en peper toe. Breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes koken. Giet er eventueel wat water bij als je te weinig saus hebt.

6

Maak een beetje ruimte in de pan voor de vis en leg deze erbij.

7

Laat nog ongeveer 10 minuutjes koken tot de vis gaar is.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

9 gedachten over “Marokkaanse één-pan met vis”

  1. Ga dit recept zeker een keer maken. Er zitten in iedergeval niet van die vreemde kruiden en toevoeging in. De ingrediënten voor dit recept heb ik wel in huis.
    Dank je wel

    Beantwoorden
  2. Ziet er heel lekker uit, maar……waarom een “blik” gepelde tomaten, de tomaten zijn nu spotgoedkoop en super lekker, beetje jammer om dan een blik te nemen, met misschien de onnodige toevoegingen die heel vaak in die blikken zitten.
    Ik maakte al soort gelijk recept met vis, garnalen en mosselen, en verse tomaten. Heerlijk met bloemkoolrijst ! ! !

    Beantwoorden
  3. Van de week gegeten et was heerlijk!!!!
    Dit recept is voor herhaling en zit in onze bewaarmap

    Beantwoorden
  4. Ik heb het zondag gemaakt. Ik vond er weinig smaak aan zitten dus hebben we er sambal bij gedaan
    Mieke

    Beantwoorden
  5. Whow wat een smaak explosie. Super lekker, dat ga ik vaker maken…dank je wel voor het delen van dit recept

    Beantwoorden
    • Hoi Nikkie,

      Bedankt voor je enthousiaste reactie! We zijn blij dat het recept je zo goed is bevallen!

      Beantwoorden
  6. Heerlijk recept. Ik heb zelf nog het zest van een halve citroen toegevoegd. Dat maakt het iets frisser.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.