Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

10 comments

Kippendijen met knoflook en kruiden

Kippendijen met knoflook en kruiden
Gevogelte & Wild Recepten, Ovengerecht

Kippendijen met knoflook en kruiden

Kip boordevol smaak met een krokant korstje. Was je toevallig nog op zoek naar een overheerlijk recept met kip? Zoek niet verder! Deze kip is echt botermals en zit boordevol heerlijke smaken én heeft ook nog eens een krokant korstje.

Macro's (per portie)

Vetten 66% (42 g)
Eiwitten 22% (32 g)
Vezels 1% (2 g)
Koolhydraten 66% (42 g)
575 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Kippendijen
2
stuk(s)
Kokosolie
25
g
Honing
1
el
Italiaanse kruiden
1
tl
Paprikapoeder
0.5
tl
Chilivlokken
1
snufje
Citroensap
1
el
Knoflook
1
stuk(s)
Sjalotjes
3
stuk(s)
Verse Rozemarijn
2
takje(s)
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Easy

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 90

1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2

Smelt de kokosolie en laat even afkoelen.

3

Maak de sjalotjes schoon en snijd doormidden. Pel de knoflook en hak in grove stukken.

4

Meng in een kommetje de kokosolie, honing, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, chilivlokken en een snuf zout en peper.

5

Leg de kippendijen met het vel naar boven in een ovenschaal.

6

Verdeel het kruidenmengsel over de kippendijen en masseer de dijen ermee in.

7

Leg knoflook en sjalotjes om de kippendijen heen.

8

Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en strooi over de kippendijen. Besprenkel met citroensap.

9

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de koelkast voor minimaal 1 uur. Zo kunnen de smaken er goed intrekken.

10

Bestrooi de kippendijen met peper en zout en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

10 gedachten over “Kippendijen met knoflook en kruiden”

  1. Ik kan niet goed tegen nachtschades. Hoe kan ik toch die lekkere en pittige smaak v paprikapoeder en chili evenaren zonder ze te hoeven gebruiken?

    Beantwoorden
    • Hi Elise,

      Je zou het wellicht kunnen vervangen door ras-el-hanout, dat heeft ook een heerlijk kruidige smaak.

      Gr, Simone -Team Foodie

      Beantwoorden
  2. Dat klinkt heerlijk, kan ook met kipfilet of kippenpoten lijkt me? En wat eet je erbij?

    Beantwoorden
    • Hi Sandra, Dat kan uiteraard gewoon!
      Je kunt hier vanalles bij eten, denk aan bloemkoolrijst, zoete aardappel en groenten.

      Gr, Simone -Team Foodie

      Beantwoorden
  3. lekker mag er ook nog niets van groente bij of andere aanvulling of is dit genoeg
    thanx

    Beantwoorden
    • Hi Ed,
      Ik zou er zeker nog iets bij maken, anders eet je niet echt gevarieerd.
      Bijvoorbeeld bloemkoolrijst, zoete aardappel of andere groenten naar keuze.

      Gr, Simone -Team Foodie

      Beantwoorden
  4. Hoi Simone,

    Mag ik je een persoonlijke vraag stellen? Je korte introductietekstje inspireert me. Waar heb je de opleiding voedingsdeskundige gevolgd? Ik ben fulltime communicatieadviseur maar alle overige tijd houd ik me bezig met voeding, koken en een gezonde levensstijl (op dat wijntje na dan).

    Groetjes Ash

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.