Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal Lisette

Het is woensdag en dat betekent tijd voor een Paleo succesverhaal! Dit zijn verhalen uit de praktijk. Gewone mensen zoals jij en ik. Laat het een inspiratie zijn!

Vandaag is Lisette aan het woord, Lisette is lerares, heeft 2 kinderen en is 25 kg afgevallen door middel van Paleo.

“Zover ik me kan herinneren heb ik 2 keer serieus gelijnd. De eerste keer was als twintiger. Nadat ik de pil was gaan slikken, kreeg ik hele vreetbuien. Voor het ontbijt at ik al 6 boterhammen. Voor die tijd was ik eigenlijk nooit met mijn gewicht bezig. De tweede keer was na mijn zwangerschappen, toen woog ik 92 kg. Ik ben toen minder gaan eten en niet snoepen, gewoon 3x per dag eten. Verder wandelde ik iedere dag zo’n 2 a 3 uur. Ik viel toen 13 kg af. In de loop der jaren is daar weer 9 kg bijgekomen. De oorzaak was denk ik een heftig leven met zorgen binnen het gezin en weinig aan mezelf toekomen. Gezond eten heb ik altijd belangrijk gevonden, maar ik deed het op de manier zoals ik was groot gebracht. 2x per dag brood en in de avond aardappels, groenten en vlees en soms macaroni of rijst of soep. Op zich prima. Mijn kinderen zijn ook niet groot gebracht met snacken of afhaal chinees of fastfood. Zij hebben ook geen last van overgewicht, dus het lag gewoon echt aan mij. Voor het avond eten kreeg ik trek en at ik alles wat los en vast zat: kaas, worst, chocola, boterhammen.

Steeds meer paleo

Toen ik 48 werd kreeg ik overgangsklachten en door opvliegers een slechte nachtrust.
Een nicht van mij was met Paleo begonnen om van haar reumaklachten af te komen en zij had het weer van een kennis die daar goede resultaten mee had. Op een gegeven moment ben ik gewoon gaan googelen naar Paleo. Ik ben begonnen met brood, aardappelen en rijst te laten staan. Daardoor at ik veel meer vlees en eieren, en wat me vooral aansprak is dat je geen honger hoeft te hebben. Stukje bij beetje breidde ik mijn eetpatroon uit naar steeds meer Paleo. Ik verving olijfolie door kokosolie en ghee. At meer noten dan ooit, maakte zelf crackers van zaden en natuurlijk ging ik ook bakken met kokos en amandelmeel. Langzamerhand kwamen daar ook steeds meer groenten bij, en sinds januari van dit jaar eet ik volledig biologisch.

Wat is Paleo voor jou, anders dan andere ‘diëten’ of eetwijzen?
Het is voor mij een hele gezonde manier van eten. Biologisch en niet al teveel gedoe. In de ochtend lekker veel eieren met groente erbij, dat is zo klaar. Ik heb altijd warm eten lekker gevonden. Vlees vind ik ook heerlijk. Dus qua warme maaltijden veranderde er niet zoveel. Als je interesse hebt in voeding en merkt dat het goed is voor je lichaam, is het veel makkelijker om deze leefstijl te blijven volgen. Ik lees veel op internet en doe daar echt mijn voordeel mee.

Het is voor mij een levensstijl geworden. Ondanks de overgangsklachten en de daarbij horende vermoeidheid voel ik me veel energieker en heb ik veel minder last van verkoudheden. Ik voel me weer prettig in mijn lichaam en ik heb een balans gevonden in mijn eetpatroon. In September eet ik 2 jaar Paleo.

80/20 regel

Mindere momenten heb ik natuurlijk ook. Bijvoorbeeld aan het einde van het schooljaar. Ik word dan erg verwend door ouders en kinderen uit mijn klas en dan ga ik voor gaas met het snoep goed. Wat betreft de 80/20 regel, eens in de maand koop ik wel een zuivelproduct zoals kefir of rauwmelkse geitenkaas. Een paar keer per jaar eet ik een zak drop leeg. Verder gaat het prima, want ik vind het gezonde eten gewoon lekker. Dat ongeremde in mijn eetpatroon verdwijnt waarschijnlijk nooit. Ik hoef niet voor 2 dagen te koken want dan gaat het in 1 keer op, dat weet ik van mezelf dus dan doe ik dat ook niet.

Tips voor mensen die willen beginnen met Paleo?

Doe het rustig aan. Begin gewoon eerst met dingen te schrappen (brood, aardappels) en eet zoveel mogelijk onbewerkt. Als je dat stapje voor stapje doet dan vind je uiteindelijk vanzelf iets wat bij jou past en waar jij je prettig bij voelt. Het is geen goedkope manier van eten, maar je investeert in je lichaam en dat is ook veel waard. Ik doe andere dingen dan liever wat minder dan dat ik ga besparen op goed en gezond eten.

Ik wil dit wel heel mijn leven blijven doen, maaarrrrrre…..zorgen jullie dan voor verzorgingstehuizen die Paleo aanbieden?”

Verhaal Lisette paleo

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.