Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Is Eten voor het Slapen Gaan Echt zo Slecht?

Over het algemeen fronsen mensen hun wenkbrauwen als het gaat over eten voor het slapen gaan en niet zonder reden. Je wilt immers niet dat je lichaam energie verspilt aan je spijsvertering terwijl je eigenlijk zou moeten uitrusten.

Dat gezegd hebbende, kan eten voor het slapen gaan wel degelijk een slimme zet zijn als je een dieet volgt dat draait om het verbranden van vet. Er is een specifieke manier om dit in de praktijk toe te passen en hoewel het behoorlijk controversieel is – en je waarschijnlijk denkt dat ik gek geworden ben – werkt het wel.

Is eten voor bedtijd echt zo slecht?

Waarschijnlijk schrik je nog meer als ik je dit vertel: het beste voedsel dat je voor bedtijd kunt eten bestaat uit koolhydraten.

Hierbij gaat het in feite om alle soorten gezonde koolhydraten. Het is aangetoond dat koolhydraten de hoeveelheid tryptofaan die voor je hersenen beschikbaar is verhogen. Dat is belangrijk aangezien tryptofaan wordt omgezet in serotonine en serotonine weer in het slaaphormoon melatonine.

Dat betekent kortom dat het eten van koolhydraten vlak voordat je naar bed gaat eraan bij kan dragen dat je beter slaapt.

In tegenstelling tot wat over het algemeen gedacht wordt, zou je dus juist niet moeten gaan ‘bezuinigen’ op koolhydraten later op de dag. Als je dat doet, dan breng je daarmee je nachtrust in gevaar.

Let wel, ik zeg niet dat je een heel bord pasta moet eten en dan naar bed moet gaan, maar wees niet bang voor koolhydraten. Of beter gezegd, wees niet bang voor de goede koolhydraten.

Om een voorbeeld te noemen: gisteravond had ik een hot-yogasessie om 19.45 uur. Ik kwam thuis om 21.30 uur, maar ik zweette enorm, kon nauwelijks rechtop blijven staan en wilde niet uitgedroogd naar bed gaan, dus dronk ik wat water met zeezout om wat van de elektrolyten aan te vullen die ik tijdens de sessie was kwijtgeraakt. Vervolgens nam ik een banaan en deed die in een kom met wat amandelpasta. Dit snelle tussendoortje gaf me goede koolhydraten vanwege de banaan en een goede hoeveelheid eiwitten vanwege de amandelpasta.

De eiwitten van de amandelpasta zorgen voor een tegenwicht voor de invloed van de banaan op mijn bloedsuikerspiegel, dus ik hoefde niet bang te zijn voor een enorme piek in mijn bloedsuikers. Als ik alleen een banaan had gegeten, dan zou de glycemische impact wat groter zijn geweest.

Een uurtje later sliep ik als een roos.

In het ideale geval eet je je koolhydraatrijke maaltijd ‘voor het slapen gaan’ vier uur voordat je naar bed gaat. Deze maaltijd zou aan de lage kant moeten zijn als het gaat om de glycemische waarde.

Als je laat thuis komt en je wilt niet nog vier uur opblijven, kies dan voor iets simpels als uit mijn voorbeeld voordat je naar bed gaat.

Je lichaam neemt dit makkelijk op, het zal zich niet vijf uur in je maag bevinden voordat het verteerd is en het zorgt ervoor dat je wat beter slaapt terwijl het je helpt om nieuwe brandstof op te doen.

Ik hoop dat dit duidelijk maakt dat eten voor het slapen gaan niet zo vreselijk is als men je heeft willen doen geloven. In feite kan het zelfs een heel nuttig deel zijn van een dieet voor vetverbranding. Zorg alleen wel dat je de goede voedingsmiddelen eet.

Nogmaals, ik zou een banaan en amandelpasta aanraden, maar een smoothie zou net zo goed kunnen werken.

Oorspronkelijke titel: Eating Before Bed – The Ultimate Pre-Bed Meal
Bron: https://yurielkaim.com/eating-before-bed/

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.