Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Gastblogger

No comments

Te Druk om Gezond te Eten?

Een baan, een gezin, familie, hobby’s, sporten en misschien doe je ook nog wat vrijwilligerswerk.

Voor veel mensen schiet gezond eten er dan vaak bij in. Als de werkdruk toeneemt, neemt bij veel mensen de kwaliteit van eten af. Terwijl je lichaam het dan juist nog harder nodig heeft. Te druk om gezond te eten? Probeer deze tips.

De lunchtrommel

monbento-bento-box-original-groen-witHet item dat je als Paleo-enthousiast eigenlijk moet hebben: De lunchtrommel. Vroeger kreeg je hem misschien al mee naar basisschool, maar velen hebben er op de Middelbare school al afscheid van genomen. Door je lunch de avond voor je werk of ’s ochtends vroeg goed te verpakken, heb je niet alleen een gezonde maaltijd bij de hand, maar blijft hij ook lekker vers. Tegenwoordig zijn er zelfs lunchtrommels te koop die je kunt onderverdelen in verschillende vakjes en die stapelbaar zijn met verschillende compartimenten.

Investeer in een goede vriezer

In een eerdere blog lazen jullie dat ik in het verleden ook fitnesswedstrijden heb gedaan. Geloof me: Dat is een leven van trainen, eten werken, trainen, eten, slapen. That’s it. Je energie wordt steeds lager, maar je huishouden en werk gaan gewoon door. Oh ja en ik deed ook nog vrijwilligerswerk en reisde dagelijks 3 uur op een neer naar werk. Het was toen dat mijn vriezer de grootste vriend werd. Zit je krap in tijd, maak dan in de weekenden grote porties, snij en blancheer groente, maak soep, gril vlees, bereid zoveel mogelijk voor en vries het in. Dit scheelt je tijd op je drukke werkdagen en verkleint ook weer het risico tot cheaten.

Vaak overwerken, bereid je voor

Overwerken? Bereid je voorSoms loopt het op het werk ineens anders dan je dacht. Shoot, weer overwerken 🙁 Was je tijdens de lunch nog goed bezig met je lunchtrommel, zie je nu de bestelde pizza al komen. Daar gaat je goede planning. Geen nood. Ook hier kan je je op voorbereiden. Onderzoek een keer in de avond of in het weekend de mogelijkheden die er zijn om voedsel te bestellen bij jou in de buurt. Misschien minder ideaal dan je eigen Paleo-maaltijd, maar zeker beter dan de pizza. Bekijk de gezonde opties, schrijf ze op of zet de pagina onder de ‘favorieten’ op je laptop. In geval van nood hoef je niet te stressen, maar weet je al wat te kiezen. Is het overwerk kort, maar wil je snacken voorkomen, zorg dan dat je een noodvoorraadje ‘gezondere snacks’ op je werk hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan een Paleo-shake of een reep.

Hoe zorg jij dat je gezond blijft eten tijdens drukke dagen? Deel je ervaringen

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Gastblogger

Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.