Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

8 comments

Chili chocolademousse

Spice up dit klassieke paleo toetje door er chili aan toe te voegen.

Iedereen kent chocolademousse wel. Als je al wat langer de paleo levensstijl hebt ken je wellicht ook de paleo variant al.
Maar met dit gerechtje geven we echt een twist aan de klassieker! (geen zin in die twist? je kunt de chili altijd weglaten)

Chili chocolademousse
Zoete snacks, High Tea

Chili chocolademousse

Spice up dit klassieke paleo toetje door er chili aan toe te voegen. Iedereen kent chocolademousse wel. Als je al wat langer de paleo levensstijl hebt ken je wellicht ook de paleo variant al. Maar met dit gerechtje geven we echt een twist aan de klassieker! (geen zin in die twist? Je kunt de chili altijd weglaten).

Macro's (per portie)

Vetten 45% (23 g)
Eiwitten 5% (6 g)
Vezels 11% (13 g)
Koolhydraten 45% (23 g)
458 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Avocado
1
stuk(s)
Banaan
1
stuk(s)
Cacaopoeder
6
el
Kokosroom
60
ml
Vanillestokje
0.5
stuk(s)
Ahornsiroop
60
ml
Zout
1
snufje
Chilivlokken
0.5
tl

Bereidingswijze

Moeilijkheid Easy

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 150

1

Haal het merg uit het vanillestokje en snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

2

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en blend tot een egale massa (schraap de zijkanten daarbij een paar keer af).

3

Lepel dit in leuke kommetjes, kopjes of glaasjes en laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

8 gedachten over “Chili chocolademousse”

  1. Hallo,

    Ik ben allergisch voor advocado, kan je de advocado in de chocolademousse ook door iets anders vervangen?

    Mvg,
    A. Sloot

    Beantwoorden
  2. Even een reactie op A. Ergens las ik het volgende: ” in zoete gerechten – Avocado wordt vaak gebruikt om iets romig en wat steviger te maken. Je kunt dus ook kokosroom gebruiken, of wederom noten- of zadenpasta. Zelfs een banaan is mogelijk, maar voeg dan ook extra vetten toe om het gerecht uit te balanceren.”

    Beantwoorden
  3. Kooktijd 120 min
    Totale tijd 130 min

    Dit klopt niet bij de beschrijving

    Beantwoorden
    • Jawel hoor 🙂
      10 minuten voorbereidend werk en 2 uur in de koeling laten staan.

      Beantwoorden
  4. Kokosroom kan ik dat vervangen? Ben in de plaatselijke supermarkten geweest waar ze helaas geen kokosroom hadden..

    Beantwoorden
    • Hi Sanne,

      Je zou het kunnen vervangen door een andere plantaardige melk.

      Gr, Simone -Team paleo.nl

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.