Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal Chantal

Chantal plaatste in onze openbare berichten op de Facebook pagina haar resultaten van 4 weken Paleo en op die manier kwamen we in contact. Vandaag het succesverhaal van Chantal.

Ik zal mezelf eerst maar even voorstellen. Ik ben dus Chantal, 33 jaren jong, getrouwd en moeder van drie prachtige kinderen.

Door toeval bij paleo uitgekomen

Hoe ik aan Paleo ben gekomen is eigenlijk een heel bijzonder verhaal. Via een haak groep op Facebook kwam ik ook terecht in een groep over afvallen en gezondheid. Zodoende kwam ik ook in aanraking met Paleo en las een verhaal over iemand die fibromyalgie heeft en door het aanpassen van haar voeding vrijwel pijnvrij is gaan leven. Ik ben gaan spitten en zoeken op internet en meldde me aan voor verschillende nieuwsbrieven van Paleo. Ik heb namelijk zelf ook fibromyalgie en gebruik morfine om op de been te kunnen blijven. Als dit het antwoord was op fibromyalgie, dan was het zeker het proberen waard. Ook was ik erg geschrokken van het percentage aan vet wat ik in mijn lijf heb. Bijna de helft van mijn lijf is vet. Met Paleo kon ik beiden tegelijkertijd aanpakken. In het begin at ik nog wel dingen die niet Paleo waren, maar waarvan ik dacht, weinig calorieen, dat kan vast geen kwaad. Wat een fout was dat. Maar ach, van je fouten leer je vanzelf. In het begin was ik vooral op zoek naar zoete dingen om mijn verlangens te stillen. Dat was mijn grootste issue met alle andere diëten. Na verloop van tijd ging ik toch weer snoepen. En als eenmaal het hek van de dam was…
Nu kan ik snoepen wat ik wil, mits het een Paleo snack is. En dat scheelt zo veel. Ik heb nu niet eens meer trek in al die andere dingen waar ik voorheen toch echt steeds naar terug greep. Ik heb van de week zelfs Paleo twix gemaakt. Zo heerlijk! Ik denk dat ik nu wel ben afgekickt van de suiker en begin nu te merken dat ik meer energie begin te krijgen. Ook ben ik meer gaan drinken, waar ik voorheen nooit echt dorst had. Dat scheelt dus ook enorm.

De reden dat ik wilde afvallen was, dat het een twijfelgeval was of ik in de MRI paste. Toen ging er bij mij een knop om, er moest wat gebeuren, het was té gek geworden. Woog toen inmiddels 105 kilo, terwijl ik 63 woog toen ik mijn man leerde kennen. Mijn eerste poging daarna om af te vallen was wel succesvol. Voor die tijd al verschillende diëten geprobeerd. Ik volgde een programma ‘fit afvallen’ bij de fysio praktijk hier. Ik kwam binnen in een scootmobiel en met krukken en ik ging er lopend uit. Ik viel 20 kilo af in 3 maanden, toen stopte het programma. Door omstandigheden raakte het daarna weer in verval en kwam ik weer aan. Zo ging het een aantal jaren door. Afvallen, aankomen. Prive problemen zorgden ervoor dat het niet uit de hand liep, daardoor viel ik weer kilo’s af van verdriet, maar gezond was het natuurlijk niet. Inmiddels is er door Paleo alweer 3,5 kilo vanaf. Maar was dat niet op mijn pad gekomen, was ik zeker weten weer in mijn oude gewoontes vervallen.

Mijn gezin en ik

Mijn gezin eet in principe geen Paleo, hoewel ik stiekem al wat dingetjes heb aangepast in hun eten. Zo bak ik alleen nog maar met ghee. Alleen nog maar roomboter voor op brood. Ik probeer ze wel zoveel mogelijk te laten proeven en zeker mijn middelste eet liever met mama mee. Zo eet hij graag mee als ik fritatta eet (dat vonden al mijn kinderen lekker) en laatst had ik bloemkoolrijst gemaakt met champignons, wortelreepjes en soepgroenten. Oh mama, die moet je morgen ook voor mij maken, zei mijn zoon.

Wat ik nog lastig vind, is het variëren. Vaak maak ik hetzelfde, salade bij de lunch en een groenten prutje met kip voor het avondeten. Toch niet altijd tijd om dan een recept op te zoeken en alleen voor mij te koken, naast de maaltijd die ik voor mijn gezin maak. Daar komt bij dat ik een vrij lastige eter ben. Ik lust veel dingen niet en door mijn PDS mag ik ook lang niet alles. En het feit dat er zoveel keukenapparaten vies zijn….Mijn vaatwasser staat soms wel drie keer per dag aan, hihihihi. Uiteraard heb ik dan weer eens wat geprobeerd te maken. Niet alles is een succes nog, maar al doende leert men. Ik vind koken ook niet erg, dat scheelt enorm.

Ik maak al veel mensen in mijn omgeving enthousiast en praat graag over Paleo. Laatst zag ik op Facebook dat er weekenden waren waar je met anderen lekker gaat koken en proberen. Dat lijkt me echt geweldig een keer te kunnen doen en ga ik ook zeker een keer proberen te realiseren. Gewoon al met gelijk gestemden zijn en niet steeds mezelf te hoeven verdedigen. Mijn man is nog niet zo blij met mijn aanpassingen. Hoewel hij wel ziet wat het met me doet en daar is hij wel trots op.

Veel complimenten

Ik krijg veel complimenten, van vrienden maar ook van mensen die ik maar vaag ken en bij de supermarkt tegen kom. Je bent al snel bekend (lees onderwerp van gesprek) als je als eind twintiger in een scootmobiel rijd. Zeker in zo’n klein dorpje als waar ik woon. Maar het doet me goed en motiveert me alleen maar meer om verder te gaan en door te zetten. Uiteindelijk wil ik in de gezonde categorie vallen qua vetpercentage. En dat gaat me lukken als ik zo door ga. Ik ben er 100% van overtuigd dat dit iets blijvends is. Het bevalt me zó goed. Ik kan me niet eens meer voorstellen dat ik terug zou gaan naar mijn oude patroon. Uiteindelijk hoop ik een gezond eetpatroon te bereiken en dat ik de morfine voor mijn fibromyalgie kan afbouwen.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.