Hoi! Ik ben Simone, in 2013 ben ik begonnen met de Paleo levensstijl, vooral om gewicht te verliezen. Gewicht verliezen was leuk, maar nog beter was hoe ik me voelde zonder alle onnodige toevoegingen. Eerlijk is eerlijk; ik heb me nog nooit zo goed gevoeld.
Doordat ik zoveel met eten en gezondheid bezig was wilde ik hier iets meer mee gaan doen en uiteindelijk ben ik nu een gediplomeerd voedingsdeskundige.
Ik werk met veel passie bij paleo.nl en vind het geweldig om te zien wat we voor zoveel mensen kunnen betekenen!
21 reacties Plaats reactie
Bananen brood valt hier bij iedereen goed in de smaak. Dank jullie voor het heerlijke recept.
Mvg Diana
Fijn om te horen Diana!
Ik gebruik dadels ipv honing, ook heerlijk!
Kan je ook kokosmeel gebruiken ipv amandelmeel?
Alvast bedankt voor uw reactie.
Hi Silke,
Je kunt helaas amandelmeel niet 1 op 1 vervangen door kokosmeel.
Dan moet je of meer vloeistoffen of minder kokosmeel gebruiken.
De precieze verhoudingen durf ik je helaas niet te zeggen.
Gr, Simone -team Foodie
Is dit ook met een broodbakmachine te maken?
Hi Saskia,
Dat hebben we niet geprobeerd.
Maar ik denk dat dat niet werkt.
Gr, Simone -Team Foodie
Op hoeveel graden moet de oven?
oh, ik zie het ineens staan, nu kan ik beginnen 🙂
Hallo,
Kan ik het ook invriezen…ben nl de enige die het eet..
Hi Betty,
Je kunt bananenbrood zeker invriezen! Ik zou het dan wel in porties invriezen.
Gr, Simone – Team paleo.nl
Kun je als bakpoeder backing soda gebruiken of dat spul in kleine zakjes in de supermarkt?
Hi Thea,
Als je baking poeder gebruikt (wat zeker kan) heb je altijd een zuurtje nodig om het te activeren.
Gr, Simone – Team paleo.nl
Wat een super recept. Ik had berg rijpe bananen en ging evennin mn opgeslagen recepten kijken. Heb alles bij elkaar gedaan in keukenmachine en als laatste de noten en zaden er doorheen gepulst. Oh my…. heb al veel banaanbroodrecepten uitgeprobeerd maar deze is wel heeeel lekker.
Thnx
Echt een heerlijk recept al diverse keren gemaakt, maar ik vraag mij af hoeveel gram je hiervan per dag mag hebben (noten, bananen….lijkt me toch wel calorierijk)
Ik zou ook graag de voedingswaarde in jullie recepten willen weten , oa in het bananen brood enz . Dat je toch enig idee hebt wat je eet aan bv koolhydraten en vetten !
Gr. Coby
Hoe kun je het brood het beste bewaren na het afkoelen als je het in een paar dagen eet? In de koelkast of gewoon in een kastje? Aluminium folie?
Dit is m’n favoriete recept. Echter het brood blijft te los en valt uit elkaar. Heb ik te grote eieren? Of ligt het aan het amandelmeel? Ik maal dit nl. zelf van amandelen.
Hoor graag van u terug.
Hartelijke groet
Lia
Hoi Lia,
De ingrediënten zijn toch vrij vochtig, zo ook amandelmeel. Het lijkt me niet dat het aan het meel of de eieren ligt. Misschien toch zelf wat spelen met de verhoudingen. Of eventueel wat vocht toevoegen? Het blijft natuurlijk een glutenvrij recept. Dit is doorgaans wat minder vast van structuur.
Lekker is het sowieso 😉
Heerlijk, vanavond gemaakt. Zeker een aanrader. Bedankt voor het recept.
? Smakelijk!