Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

8 comments

Paleo pepperoni meatza

Paleo pepperoni meatza
Vleesgerechten, Ovengerecht

Paleo pepperoni meatza

Meatza kom je in de paleo gemeenschap tegen als vervanging voor pizza; het is een pizzabodem gemaakt van vlees. In deze variant geven we de bodem lekkere pepperoni kruiden mee en wordt de meatza rijkelijk belegd met paprika en olijven. Heb je nog nooit een meatza gegeten? Dan is dit receptje echt het proberen waard! Een onwijs lekker maaltje waar je natuurlijk helemaal los kunt gaan met de toppings.

Macro's (per portie)

Vetten 54% (42 g)
Eiwitten 30% (53 g)
Vezels 3% (6 g)
Koolhydraten 54% (42 g)
697 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Rundergehakt
500
g
Knoflook
3
teentje(s)
Venkelzaad
0.5
tl
Mosterdzaad
1
tl
Chilivlokken
1
tl
Piment
1
tl
Cayennepeper
0.5
tl
Paprikapoeder
1
tl
Keltisch zeezout
1
tl
Kokosolie
1
el
Rode ui
1
stuk(s)
Roma tomaten
3
stuk(s)
Tomatenpuree
70
g
Rode wijnazijn
1
tl
Water
60
ml
Gedroogde tijm
1
tl
Verse Rozemarijn
1
tl
Groene paprika
0.5
stuk(s)
Rode paprika
0.5
stuk(s)
Zwarte olijven
1
handje(s)
Gedroogde oregano
1
tl

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 30

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Pers de knoflook, snijd de uien in ringen, de tomaten in blokjes en de paprika in reepjes.

3

Meng in een kom het gehakt met de knoflook, venkelzaad, mosterdzaad, chilivlokken, piment, cayenne peper, paprikapoeder en zout.

4

Kneed het gehakt tot een bal en druk dit op de bakplaat uit tot een ronde schijf van ongeveer een ½ cm dik.

5

Bak de pepperoni “pizzabodem” in ongeveer 15 minuten gaar in de oven.

6

Laat deze daarna even afkoelen en giet eventueel vrijgekomen vet af.

7

Maak terwijl de bodem staat te bakken de tomatensaus.

8

Smelt hiervoor de kokosolie in een pannetje en bak hierin de rode ui tot deze glazig is.

9

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, azijn, water, tijm en rozemarijn toe en laat zonder deksel op de pan pruttelen tot je een dikke saus hebt (ongeveer 10 minuten).

10

Verdeel de tomatensaus over de meatza, bestrooi met de oregano en beleg met de paprika en olijven.

11

Bak de meatza nog een keer 10-15 minuten in de oven, tot de randen bruin beginnen te kleuren en paprika zacht is.

12

Haal uit de oven en serveer.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

8 gedachten over “Paleo pepperoni meatza”

  1. Ik eet nu drie maanden paleo met daarbij regelmatig wel Turkse yoghurt. Ik ben nu 10 kg afgevallen en weer slank en energiek. Paleo voor t leven! Geen enkele moeite om t vol te houden.

    Beantwoorden
  2. Hallo, ik zou graag de Paleorecepten willen maken, maar ik zit met een probleem. Veel van de ingrediënten verdraag ik niet. Geen koolsoorten. Geen zuren. Het is een hele lijst, dus te veel om op te noemen.
    Er is nog een ding. Ik woon op de Nederlandse Antillen en vele producten zijn hier niet te verkrijgen.
    Heeft iemand misschien een oplossing?
    M.v.g. Carin

    Beantwoorden
  3. Hoi,

    heb gisteren de Meatza gemaakt en de smaak was voortreffelijk.
    In de oven wordt hij alleen heel erg droog. Volgende keer zal ik hem eerst even in de koekepan aanbraden. Hoop dat dan het vocht niet
    allemaal eruit loopt en hij niet zo droog wordt.
    Volgens mij kun je ook kleinere Meatza’s maken. Wordt het makkelijker in de koekepan 🙂

    Beantwoorden
  4. Ziet er heerlijk uit, maar is er ook een simpelere variant (minder ingrediënten/budget)?

    Beantwoorden
  5. Lekker recept, dankzij de eerste kennismaking met jouw site in oktober 2013 ben ik nu 28 kg kwijt en mijn man 25 kg. Zonder het gevoel te lijnen maar gewoon lekker puur te eten.

    Deze levensstijl bevalt ons allemaal heel erg goed. Bedankt voor je inspiratie en ga zo door. gr Conny

    Beantwoorden
  6. Vandaag de gehaktpizza gemaakt, wel een eitje door het mengsel gedaan.
    Smaakte heerlijk.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.