Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

10 comments

Zelfgemaakte sambal

Zelfgemaakte sambal
Sauzen, Dips & Dressings, Snelle Recepten

Zelfgemaakte sambal

Sambal uit de supermarkt bevat vaak ingrediënten die je helemaal niet wilt hebben. Maak daarom deze smaakmaker gewoon lekker zelf! Sambal is zo’n smaakmaker die bij vele mensen in huis te vinden is. Maar nu je paleo eet heb je misschien al eens naar de ingrediënten gekeken en gedacht; ‘hmm dit is eigenlijk niet helemaal paleo.’ Maar ja, zelf maken is moeilijk toch? Nee hoor! We laten je met dit receptje zien hoe je lekker zelf sambal thuis kunt maken.

Macro's (per portie)

Vetten 67% (2 g)
Eiwitten 0% (0 g)
Vezels 0% (0 g)
Koolhydraten 67% (2 g)
27 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 20

Milliliter 100

Rode peper
7
stuk(s)
Ui
1
stuk(s)
Knoflook
2
teentje(s)
Verse gember
35
g
Honing
1
el
Tamarinde
1
el
Olijfolie
3
el
Citroensap
1
tl
Keltisch zeezout
0.5
tl

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 5

Kooktijd 20

1

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot sambal. Dit kan eventueel ook met een staafmixer.

2

Nu is de sambal nog vrij nat en erg heet.

3

Giet het in een klein steelpannetje en bak de sambal zachtjes tot deze de gewenste dikte heeft (door het bakken wordt deze ook minder heet).

4

Voor iets mildere sambal verwijder je de zaadlijsten en zaadjes uit de pepertjes.

5

Giet de sambal in een glazen potje en laat afkoelen.

6

Bewaar in de koelkast.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

10 gedachten over “Zelfgemaakte sambal”

    • Je kunt de sambal vrij lang bewaren mits je;
      – een brandschone pot gebruikt
      – elke keer dat je deze gebruikt een schone lepel pakt.

      Je kunt hem nog langer bewaren door er een dun laagje olie op te gieten. Deze sluit het dan helemaal af.

      Beantwoorden
  1. Hallo Simone, hoelang kun je deze sambal in de koelkast bewaren

    Beantwoorden
    • Uiteraard bedoelen we citroensap 🙂
      Het is aangepast!

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.