Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

4 comments

Taro frietjes

Taro frietjes
Tapas

Taro frietjes

Deze taro frietjes zijn een overheerlijk bijgerecht. Weer eens wat anders dan de welbekende zoete aardappelfrietjes! Deze taro frietjes zijn even makkelijk om te maken en ook net zo lekker!

Macro's (per portie)

Vetten 28% (12 g)
Eiwitten 7% (7 g)
Vezels 10% (10 g)
Koolhydraten 28% (12 g)
381 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Taro
450
g
Kokosolie
4
tl
Ei
1
stuk(s)
Mosterd
1
tl
Citroensap
1
el
Olijfolie
200
ml
Knoflook
2
teentje(s)
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 20

Kooktijd 20

1

Schil de taro met een dunschiller of aardappelschilmesje.

2

Snijd het in friet vorm en was daarna de taro goed. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

Oven friet
1

Wanneer je de friet uit de oven wilt, zet je de oven aan op 190 graden Celsius. Leg de friet op een bakplaat met bakpapier en kruid het met peper, zout en als laatst wat kokosolie. Schuif in de oven voor 12 minuten.

2

Na 12 minuten keer je de friet om en bak je het nog eens voor 10 minuten in de oven.

Frituur friet
1

Wanneer je de friet uit vet wilt dan zet je een klein steelpannetje met kokosolie op het vuur en bak je hier de friet twee keer in. Het vet moet ongeveer 170 graden Celsius zijn Je kunt dit testen om een klein druppel water in het vet te doen. Wanneer het geluid maakt, is het vet heet genoeg.

Aioli (voor 8 keer)
1

Doe in een meng kom alleen het eigeel, mosterd, citroensap en zout en meng het door elkaar.

2

Al kloppend voeg je heen langzaam, druppelgewijs een beetje olijfolie toe.

3

Hoe meer olie hoe dikker de mayonaise zal worden.

4

Snipper de knoflook en voeg dit aan de mayonaise bij. Bewaar luchtdicht in de koelkast.

5

Verdeel de friet over twee borden met wat zelf gemaakte aioli.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

4 gedachten over “Taro frietjes”

  1. Toch even zeggen dat na jaren leven tussen de Chinezen, dit echt geen Chinese aardappel is hoor, ook niet tussen aanhalingstekens ?

    Verder veel bakplezier, want lekker is het zeker wel ???

    Beantwoorden
  2. Beste allemaal. Dat ziet er goed uit. Over de aïoli: het allerbelangrijkste ingrediënt voor deze saus is knoflook (heel veel knoflook zelfs) en die mis ik in het recept.

    Beantwoorden
  3. Ik ben zo blij met jullie kookboek en ook met de digitale boeken. Heerlijke recepten en snel gemaakt, geen honger gevoel.
    Op deze manier is het goed vol te houden.
    Bedankt en een fijn weekend.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.