Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Tandoori Salade met Zoete Aardappel Heel het jaar te maken

Ik ben gek op zoete aardappel! En in deze lauwwarme tandoori salade met kerriekruiden en komijn komt deze groente uitermate goed tot zijn recht.

Deze salade smaakt heerlijk het hele jaar door!
Dit recept komt uit ons boek 101 Paleo Recepten. In dit boek vind je naast dit recept nog 100 andere heerlijke Paleo recepten met vetverbrandende ingrediënten die je lichaam sterker en gezonder maken.

Tandoori salade met zoete aardappel

Ik ben gek op zoete aardappel! En in deze lauwwarme tandoori salade met kerriekruiden en komijn komt deze groente uitermate goed tot zijn recht.

  • 2 middelgrote Zoete aardappels (geschild en in blokjes)
  • 2 el Kokosolie (gesmolten)
  • 1,5 el Appelazijn
  • 1 el Kokosbloesemsuiker of honing
  • 0,5 tl Zeezout
  • 1 tl Komijn
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 kopjes Spinazie (gewassen)
  • 1 Rode paprika
  • 1/4 Rode ui (in kleine reepjes gesneden)

Voor de dressing

  • 2 el Olijfolie
  • 1,5 el Appelazijn
  • 1 tl Honing
  • 1 tl Zeezout
  • 1 tl Komijn
  • 1 tl Kerriepoeder
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de kokosolie, azijn, suiker, zout, komijn en kerriepoeder in een grote kom en doe hier de aardappelblokjes bij.

  3. Meng alles goed door elkaar en zorg ervoor dat alle aardappelblokjes bedekt zijn met een laagje van het oliemengsel.

  4. Stort de aardappelblokjes op een bakplaat met een anti-aanbaklaag en rooster ze ongeveer 30-40 minuten in de oven tot ze gaar zijn (schud halverwege een keer om).

  5. Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop dit op.

  6. Zet 4 borden klaar en plaats op elk bord een kopje spinazie.

  7. Als de aardappelblokjes klaar zijn en wat afgekoeld verdeel je deze over de borden en bestrooi je dit met de paprika en rode ui.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

8 reacties Plaats reactie

  1. Waarom suiker in dit gerecht?? Ook al is het kokosbloesemsuiker, ik vraag me af waarom er suiker in zou moeten? Ik maak alles zonder suiker.. ik gebruik het alleen (heel weinig) in zoete gerechten.. nagerechten en baksels.. voor de rest gebruik ik nooit suiker..

    Beantwoorden
  2. Hoi,

    We zijn bezig met het maken van dit recept. Echter stuiten we op het volgende aan wat in het recept staat:

    Bij stap 2: Meng de kokosolie, azijn, suiker, zout, komijn en kerriepoeder in een grote kom en doe hier de aardappelblokjes bij

    Bij stap 5: Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop dit op.

    Maar de ingrediënten die bij de dressing staan hebben we al bij stap 2 gemengd en is door de aardappelblokjes gegaan. Klopt het dat er geen aparte dressing is voor over de algehele salade?

    Beantwoorden
  3. Misschien moet je nog een keertje naar het recept kijken. Er staan nml ingrediënten en daaronder staan ingrediënten voor de dressing. Die laatste moet je dan bij stap 5 mengen ????

    Beantwoorden
    • Hoi Tirza,

      De ingrediënten voor de dressing meng je inderdaad bij stap 5.
      De ingrediënten die je mengt voor de aardappelblokjes staan apart bij de ingrediënten vermeld.

      Groetjes, Myra Team Paleo

      Beantwoorden

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest