Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

2 comments

Succesverhaal Yvonne

Vandaag delen we het paleo succesverhaal van Yvonne. Een mooi verhaal met geweldige resultaten, want als ik het zo lees staat Yvonne geweldig in het leven!

Hoe ik bij Paleo uitkwam

Vorig jaar februari kwam mijn dochter uit Australië voor een maand naar Nederland, naar ‘huis’. Ik had toen net een zwaar studie jaar achter de rug, met veel tegenslagen en moest nog enkele maanden om af te ronden. Haar kort tevoren aangekondigde komst veroorzaakte blijdschap en paniek!
De blijdschap hoef ik niet uit te leggen, maar de paniek misschien wel. Al die studietijd had ik nergens anders meer aandacht voor gehad. Mijn huis was niet loge-proef zal ik maar zeggen, ik at alleen nog maar snel kant en klaar eten en veel tussendoortjes om ‘ het’ vol te houden (naast en fulltime job). Ik kon onmogelijk een maand vrij nemen. Deze twee emoties zette mij totaal uit het lood. Ik dacht toen :”waar gaat het eigenlijk om in mijn leven en ‘ hoezo’ moet alles wijken voor deze studie, inclusief aandacht voor gezondheid?”

Ik was in dat jaar flink aangekomen, had een hoge bloeddruk, sportte nauwelijks meer (terwijl dat altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven was). Ik kwam nauwelijks meer buiten, terwijl ik een echte ‘straatmadelie’ ben en zat altijd in de boeken. Ondanks dat ik nog enkele maanden studie te gaan had gooide ik het roer om. De wake-up call was uiteraard, dat mijn dochter zich aankondigde en ik daar stress van ervoer. Dat zou toch niet mogen vond ik!

Ik besloot om die maand de studie op een laag pitje te zitten in de hoop dat het mij goed zou doen en het de kracht zou geven, na die maand met vereende krachten de laatste loodjes te kunnen afleggen.
Mijn dochter kwam. Zij is altijd al slank geweest en heeft een gezonde relatie met eten. Ik zag hoe zij haar ontbijt oversloeg, maar met lunch en warme maaltijd goed en smaakvol / veel kon eten. Tussendoor bijna nooit iets nam. Ik besloot haar voorbeeld te volgen, nog niet paleo proef allemaal maar het begin was gemaakt.

Ik ging op zoek naar lekkere gezonde recepten om voor haar te maken, (ze maakte sowieso altijd wel de gezonde keuzes en zonder toegevoegd suiker). Zo kwam ik door zoeken en surfen op internet uit bij heerlijke paleo recepten. Het zaadje was geplant!

In die maand genoot ik met volle teugen van haar bezoek en at ik heel gezond samen met haar en ……ik viel in die periode al 4 kilo af. Na haar vertrek had ik inmiddels de smaak te pakken en plande 1 x per 2 weken in mijn vrije weekend een ‘keukendag’. Op die dag maakte ik soepen, paleo broden, pannenkoeken, vlees, sauzen, stoofpotjes ect. op voorraad voor in de vriezer. Dat maakte dat ik in de 2 weken daartussen hooguit 3 x per week nog maar echt hoefde te koken, en voor langer dan 15 minuten in de keuken stond voor de hele dag.
Het mes sneed van twee kanten. Ik kreeg meer energie en het koste mij niet meer tijd dan mijn eten ‘klaar’ te maken met kant en klare maaltijden!

Het is zoals Mitchel ook zegt en zoals je ook door andere ervaren paleo sterren hoort; de stap van alleen paleo eten naar een paleo lifestyle is niet zo groot. Aangezien gezondheid en de zorg om onze wereld altijd wel aanwezig was (in potentie) heeft het mij er toe aangezet verder te kijken.

Wat heeft het mij gebracht?

In dit afgelopen jaar ben ik totaal nu 13 kilo gewicht kwijtgeraakt. ( ik hoop/ en vertrouw dat het vooral om vet gaat, maar ja, dat kan ik niet met zekerheid zeggen, ik heb geen lichaamsanalyse laten doen nog).

Ik heb het paleo eten 100% in mijn leven geïntegreerd en taal niet meer naar zoet, ik heb soms alleen gezonde trek die ik kan weerstaan zonder slap te worden als het zo uitkomt. Ik heb geen terugval als ik noodgedwongen om sociale reden toch iets zoets/ slechts moet eten. Ik sport sinds kort nu anders, zoals Mitchel ook uitlegt in zijn boek :” De paleo revolutie”. (Dit heeft mij van een plateau gebracht om de laatst twee kilo kwijt te raken en ik begon het ook warmer te krijgen…ik had het altijd koud). Daardoor denk ik eigenlijk wel dat mijn spiermassa is gegroeid, waar voorheen dit waarschijnlijk was afgenomen door lange afstanden hardlopen en fietsen en zwemen.

Ik verdiep mij nu in het bewaren en meenemen, (wam en koud), van eten/ hapjes in plastic vrij materiaal. Ik gebruik kokosolie voor het verzorgen van mijn gezicht en lichaam. Poets mijn tanden met kokosolie waardoor ik wat baksoda doe. Ik was mijn haren met appelazijn en 1x per maand een maskertje van kokosolie. Ik ben overgestapt van goedkoopste wasmiddelen eerst naar de verantwoorde wasmiddelen, en nu sinds kort de WASNOTEN ontdekt. (Super interessant materiaal), dat ik koop bij www.puurmieke.nl . Te gebruiken voor de was, de afwas, lichaamsverzorging, haarzeep etc. Super handig, milieuvriendelijk, en toch ook voordelig in gebruik.

Om mijn biologische eten, dat wel duurder is + de enkele supplementen die ik toch noodzakelijk vind ( collageen poeder van grasgevoerd vee, groene matcha thee/ poeder, spirulina/chlorella, tarwegraspoeder, Omega 3 en vitamine D), bezuinig ik nu op brandstof van de auto. Ik fiets nu bewust alle afstanden tot 10 kilometer. Daarbij koop ik alleen nog in kringloopwinkels (en ja, echt, de leukste, mooiste spullen en kleding voor een prikkie, ik krijg zo vaak complimenten over mijn kleding en men wil altijd weten of ik het geld op de rug heb groeien, ha ha:-).
De kringloopwinkels zijn in opmars en allang niet meer ‘die stinkwinkels’ zoals dat vroeger was. Ik koop daar meer dan ik zelf kan gebruiken, verkoop een deel door op marktplaats 🙂 Zo heb ik nu een beetje extra inkomsten en bespaar ik op de andere dingen, zodat ik toch kan leven en eten op verantwoorde manier.

Het geeft veel voldoening en ik zou nooit meer terug willen. Dit voelt goed, en anders dan alle andere pogingen om het roer om te gooien, is dit echt een blijvertje. Daar ben ik van overtuigt. Ik kijk ook nog maar zelden TV, de interesse is gewoon verdwenen. Alleen de documentaires en interessante informatieve programma’s en slechts zelden een goede film. Zo houd ik ook weer veel tijd over om zelf kleding te naaien en wat te klussen in huis, mijn hobby waar ik al jaren geen tijd meer voor had.
Zoals je al zult hebben gemerkt bij het lezen van dit epistel, wil ik nogal veel, en heb ik veel interesses! (Een beetje AD(H)D ligt hier wel aan ten grondslag). MINDFULNESS is dus mijn grootse uitdaging om mijzelf niet voorbij te lopen. Ik ga nu namelijk vaak toch nog te laat naar bed en heb mijn Agenda altijd te vol staan. Ik wil slapen niet als een zonde gaan ervaren, maar als een zegen.

Ik weet dat ik nog lang niet alles weet en kan. Het leren en ontdekken, dat blijft! Verdieping in dat wat ik doe, daar sta ik nu voor. Ik eet en leef al veel bewuster dan ooit, daarnaast wil ik dit nog verder ontplooien. Door mijn AD(H)D is structuur, planning, rust en regelmaat en vooral bewust leven een PRO. Dat wil ik met Mindfullnis gaan berijken.
Tevens wil ik mij meer gaan toeleggen op de kracht van de gedachte, zoals Mitchel in een van zijn berichtjes al deelde met ons. De wens is de moeder van de gedachten, zoals ik leerde in mijn opleiding yoga docent (20 jaar geleden), Mijn leraar zei: ” alles bestaat bij de gratie van de gedachte, gedachte zijn niet minder echt/waar, dan het fysieke / tastbare ervaarbare. Gedachte hoeven alleen nog maar te ‘ stollen’ om zichtbaar te worden. De aandacht is de sleutel Om de gedachte te laten ‘ stollen’!
Ja soms weet ik iets al lang, maar moet ik het meerdere keren horen in verschillende context en door verschillende mensen. In feite weten ik  (we) alles al, maar moeten we het alleen even terug halen in onze gedacht en aandacht geven.
Zondag is vaak mijn dag van inkeer en meditatie (als ik niet hoef te werken, om de week). Tijd voor natuur, cultuur en bezinning :-). Dit stukje is een resultaat daarvan.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

2 gedachten over “Succesverhaal Yvonne”

 1. Wauw respect! Ik ken ook dat gevoel van het warm hebben en niet meer koud hebben. Ik doe ook krachttraining en HIIT maar pas 5 weken paleo maar eet al clean sinds 2013.

  Beantwoorden
 2. Beste Simone,

  Heel leuk om te lezen en ik herken mij zelf heel erg in jou! Het is net of ik mijn eigen verhaal lees, behalve het gedeelte over je dochter dan 😉
  Heb jij recepten/voorbeelden van wat je zoal allemaal bakt op jouw ‘keukendag’? 🙂

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.