Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal Nicolet

Vandaag het paleo succesverhaal van Nicolet. Door het ziektebed en overlijden van haar moeder werd eten een bijkomstigheid. Maar nu 6 jaar later heeft ze het roer compleet omgegooid, is ze 14 kilo kwijt én past ze weer in een klein maatje.

Ruim 6 jaar geleden overleed mijn moeder, na een ziekbed van 6 weken, moesten wij helaas afscheid van haar nemen. Als je zoiets meemaakt, is al het andere ineens zo onbelangrijk. Je leeft bij de dag en al het andere ontgaat je eigenlijk. Voor die tijd, hoefde ik nooit op mijn gewicht te letten, was altijd 63 kilo met mijn 1.78 cm.
Ik at altijd 3x per dag een goede maaltijd en in het weekend wat extra’s zoals een toastje en chips, niks op aan te merken eigenlijk.
Maar toen mijn moeder ziek was, werd eten een bijkomstigheid. Ik at soms wel, soms ook niet. Vaak alleen wat kaakjes of misschien toch een maaltijd. Maar alles behalve gezond of regelmatig.

Het interesseerde mij eigenlijk ook niet meer. Want ja, mijn moeder sportte altijd en at altijd gezond en toch kreeg ze kanker. Dus op dat moment zie je alles anders dan daarvoor. Op een gegeven moment aten we, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag chips, toastjes, wijn noem maar op. Na 2 jaar zat ik aan de 81 kilo en voelde mij ongelukkig in mijn eigen lijf. Ben toen van alles gaan proberen om af te vallen.

Diëten

Herbalife ben ik mee begonnen, viel er inderdaad van af, maar kostte een hoop geld en na een poosje kwam alles er twee keer zo hard aan. Toen maar t vastendieet, 500 kcal op 3 dagen in de week, de andere dagen ging ik op een gegeven moment compenseren. Viel ook lekker af.. maar na een aantal maanden, kwam er een enorme inhaalslag qua suikers. Want oh, wat vroeg mijn lijf daar om!

Even heb ik toen mijn lijf, mijn lijf gelaten. Het had allemaal geen zin, was mijn motivatie kwijt om door te gaan. Maar ik wilde niet meer naar mijn lijf kijken in de badkamer. Mijn kinderen zeiden ineens: mama je wordt een beetje dikker! …auw dat doet zeer.

Dit ben ik niet

Het moment om te beseffen, dat IK dit niet ben. Hoe kan ik m’n vetten kwijtraken, lekker blijven voelen, fit blijven en weer blij zijn in mijn eigen lijf?? Mensen om je heen zeggen alleen maar, jij bent toch niet dik. Jij hoeft toch niet af te vallen?
Het gevoel dat je je moet verantwoorden tegenover anderen! Het is mijn lijf en voor mijn doen ben ik te zwaar. 40+ of niet, dit ben ik niet.

Toen kwam via een vriendin Paleo op m’n pad. Ik ben mij er in gaan verdiepen en gewoon aan de slag gegaan. Ik houd van koken dus dat moest goed komen. Ik ben naar de gezondheidswinkel gegaan en spulletjes gaan aanschaffen, om aan mijn nieuwe leefwijze te gaan beginnen. De kilo’s vlogen eraf en ik had in jaren niet zo gevarieerd gegeten! Geen suikerspiegeldalingen! Geen vreetaanvallen! Lekker eten en genieten.

Van maat L naar S/XS

Ik zeg wel eerlijk, we eten 1x per week zelfgebakken patat, gewoon omdat ik dat wil. Ook 1 avond in het weekend eten we baked chips, gewoon omdat ik mijzelf dat gun. Maar dat is het dan ook.
Heerlijk en binnen 6 weken was ik al 8 kilo kwijt en moest ik toch echt naar de winkel om nieuwe broeken te kopen! Maat L is toch echt weer te groot, wat een kick geeft dat!!! Na 10 weken begonnen die broeken ook al weer van mijn lijf af te zakken, dus weer de stad in.13 kilo eraf hoe bizar, toch grijp je naar een grote maat en kun je je niet indenken om een kleine maat te pakken. Zal ik eens een jurkje proberen? Dat wilde in nooit omdat dat echt niet paste, heb ik ineens een S. Hahaha nou dat is echt bizar. Soms van t-shirt een xs!! De verkoopster zei: ik heb nog iemand zo blij in de paskamer gezien!

Ik begon met een heupwijdte van 118 cm en heb nu 103 cm! En dat allemaal met 3 hoofdmaaltijden en 3 snack momenten. wel moet ik zeggen, dat mijn darmen de eerste 2 weken moeite hadden met ’t gezonde eten. Vreselijke buikpijn aanvallen had ik. Pffff maar toen kreeg natuurlijke capsules en binnen een paar dagen was het allemaal weer zoals het was. Top dus!

Ik weeg nu 64,2 kilo en heb energie voor 10. Maar nu pas zien mensen, dat ik zoveel afgevallen ben. Tja 14 kilo is best een hoop natuurlijk!.
We hebben 2 kinderen, die voor een gedeelte meedoen met deze leefwijze. Voor hun kook ik wel aardappelen en pasta, maar bak alles in kokosolie of ghee. Wij eten dat natuurlijk niet, maar het is makkelijk te combineren.

Ik hoop dat ik een motivatie ben voor vele anderen. want het werkt echt! vooral het verdwijnen van vetten is een feit!!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.